Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opłaty za nieobecność dziecka w przedszkolu

Polecane posty

Gość gość

Jak To jest u was w przedszkolach czy macie odliczane jakieś kwoty za nieobecność dziecka w przedszkolu np z powodu choroby? Pytam bo córka chodzi prywatnie od wrzesnia chcemy spróbować do państwowego przepisać ze względu na odległość od domu ale nie o to chodzi. Moja kochana córka nie bawi w drobne przeziębienia tylko choruje z grubej rury typu zapalenie oskrzeli, płuc, angina ropna itd a co za tym idzie leczenie i rekonwalescencja przeważnie trwa około 2tyg. Płacimy ciągle stała opłatę za przedszkole czyli 420 zł. Zastanawia mnie jedna rzecz czy jest jakiś zapis prawny aby mimo wszystko odejmować od comiesięcznej kwoty chociażby sume za jedzenie z którego córka nie korzysta. Z góry dziękuję za odpowiedź. Dodam iż w grudniu córki nie bylo cały miesiąc z powodu zapalenia ucha i chlamydii a mimo wszystko zapłaciliśmy 100%

Gość gość
Nie wiem jak jest w prywatnych,ale w panstwowych i niepublicznych placi sie czesne i stawke zywieniowa.Jak dziecka nie mam to placi sie czesne a odliczaja za jedzenie tyle dni ile dziecka nie bylo.Wydaje mi sie,ze w prywatnych tez tak powinno byc,ale nie wiem czy jest na to jakis paragraf.

Gość gość
A w umowie którą zawarłaś z przedszkolem nie masz nic na temat opłat i nieobecności? U nas odliczają stawkę dzienną (za godziny ponad darmową podstawę 5-godzinną) oraz za żywienie za czas nieobecności.

Gość gość
U nas w umowie jest wlasnie zapis ze bezwzgledu na to czy dziecko chodzi czy nie płaci sie całą stawkę. Ale mimo wszystko jestem ciekawa czy to jest legalne aby pobierać 100% kosztów od rodziców z frekwencja 100% i 0%

Gość gość
Syn chodził do prywatnego i płaciłam 1500 czy chodził czy nie chodził. Jak go cały miesiac nie było to płaciłam 20% mniej czesnego. Opłata za wyzywienie jedynie była płatna za ilośc dni obecnych. Tak też miałam w umowie.

Gość gość
Skoro tak masz w umowie a przedszkole nie jest dofinansowywane ze środków publicznych to tak jest to legalne.

Gość gość
Moje dziecko chodzi do państwowego i jak dziecka nie ma w przedszkolu to odliczaja pieniądze za jedzenie i pobyt

Gość gość
No my płacimy 420 zł miesięcznie wiec wygląda na to iż w jakiś sposob jest dofinansowywane..

Gość gość
Czesne za przedszkole (wraz z wyżywieniem, bez względu na ilość godzin) w roku szkolnym 2015/2016 wynosi 420zł. Wpisowe 100zł. - taki zapis widnieje nawet na stronie internetowej przedszkola

Gość gość
To tak jakbys wynajmowala.mieszkanie i lokatorzy wyjada na tydzien i za to nie placa bo ich nie ma :/ na miejscu twijego dzicka moze byc wiele innych dzieci ..!

Gość gość
To czytaj umowy ktore podpisujesz a nie po fakcie masz problemy.

Gość gość
Kur/wa debilki nie mam problemu tylko pytam z ciekawości czy to jest zgodne z prawem

Gość gość
Jak masz umowe o internet to operatora obchodzi, ze 2tyg z niego nie korzystasz? Zawarlas umowe z miesięczną oplata bez wzgledu na ilosc h i tyle. Co w tym niezgodnego z prawem?

Gość gość
I sobie swoje dziecko albo meza od debili wyzywaj skoro macie taki zwyczaj w domu a nie obcych ludzi, niewychowana, bezczelna chamico

Gość gość
moje dzieci chodza do prywatnego, wydaje mi sie, ze kazde przedszkole samo to sobie regulujue. U nas jest tak, ze po 3 dniach usprawiedliwionej nieobecnosci, odliczaja kwote za posilki.

Gość gość
Czy jest to zgodne z prawem? zapytaj prawnika czy umowa którą podpisałaś jest zgodna z prawem.