Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warszawiankaaaaa

Chcę oddać syna do adopcji

Polecane posty

Gość warszawiankaaaaa

Nie potempiajcie mnie na wstępie. Mam 21 lat.. Mieszkam w wynajmowanej brudnej zagrzybionej kawalerce bez ciepłej wody za 700 zł zarabiam 1200 na śmieciówce. Dziecko ma aspergera. Nie daję rady, pracuję po 8-10 godzin dziennie często w weekendy w tym czasie syn jest u sąsiadki, która prowadzi przedszkole za 300 zł miesięcznie. Dostaję zasiłku 220 zł, czyli łącznie mamy 420 zł czasem rodzice prześlą 100 zł na urodziny czy coś. Ubrania z lumpeksów albo co kto mi odda jedzenie najtańsze z możliwych kapusta kluski ziemniaki kanapki z najtańszymi serami. Nie mam kiedy chodzić z dzieckiem do psychologa nie mówiąc o pracy z nim ćwiczeniach. Nie wiem już co mam robić nie mam siły widzę jak choroba syna się pogłębia a ja nie mogę nic zrobić. Zastanawiałam się nad oddaniem dziecka do adopcji. Czy w starszym wieku niż niemowlęcy można ze wskazaniem? Syn jest bardzo ładnym dzieckiem moze ktoś będze chciał i będzie miał lepsze warunki dla niego.

Gość gość
dostaniesz jeszcze 500 zł!

Gość warszawiankaaaaa
Nie dostanę bo mam jedno dziecko

Gość gość
dostaniesz bo masz niski dochod

Gość gość
Czemu nie mieszkasz z rodzicami? Wyrzucili cie z domu? Czy chca,zebys oddala syna do adopcji? Co z ojcem dziecka i z alimentami?

Gość gość
to nie tu pytaj a w opiece czy pzprze.

Gość gość
Jesteś poy*****. Alimenty gdzie są? Za chwilę dostaniesz 500 zł. Takie dziecko potrzebuje cię bardziej niż zdrowe. Oddaniem do adopcji tylko pogłębisz jego chorobę

Gość gość
Ojciec dziecka nieznany. Znałam go ale on był nienormalny ulotnił się jak zaszłam w ciążę nie był stąd tylko przyjezdny ze śląska i okazało się że przedstwiał sie fałszywymi danymi. Rodzice nie chcą mnie w domu.

Gość gość
ile masz łącznie dochodu ????jeśli nie przekraczasz 1600 zł to dostaniesz na 1 dziecko 500zł ,jeżeli syn jest niepełnosprawny to 3600 zł nie możesz przekroczyć .więc dostaniesz te 500 zł

Gość warszawiankaaaaa
Dostanę 500 zł ale czy dam radę chodzić z nim na terapię czy zajęcia? Wracam do domu późnym wieczorem często nie ma mnie też w soboty syn więcej czasu spędza z sąsiadką. Ona za 300 zł pracować z nim nie będzie. Lubi go bardzo bo syn usiadzie w kąciku ze swoimi zabawkami i tak przesiedzi cały dzień.

Gość gość
A majtki na d***e to ciężko było utrzymać ?

Gość warszawiankaaaaa
Mam papier od psychologa z 1 grupy przedszkola o aspergerze ale czy to niepełnosprawność?

Gość warszawiankaaaaa
Dochód 1200 około bo to zależy od przepracowanych godzin plus 220 zasiłu. To 1400 to nie przekraczam 800 na głowę.

Gość gość
oczywiscie ze to niepelnosprawnosc ! dowiedz sie o pomocy na dziecko niepelnosprawne . Lepiej siły i czas poswiec dziecku a pracuj np na pól etatu i kozrystaj a kazdej pomocy .

Gość gość
To dostaniesz napewno. W jakim wieku jest syn.

Gość gość
A majtki na dooooopiee to ciężko było utrzymać ?

Gość warszawiankaaaaa
4 lata Nie jest łatwo naleźć pracę na pół etatu. Mój szef się na to nie zgadza bo bardziej mu się opłaca mniej pracownic a dłużej pracujących. Nie wiem dlaczego pewnie coś płaci za każdego pracownika.

Gość gość
gość dziś A majtki na dooooopiee to ciężko było utrzymać ? x trzymaj swoje bo masz juz miedzy stopami

Gość gość
Ja swoje trzymałam na miejscu, kiedy była taka potrzeba. Dzięki temu nie jestem patologią umysłową.

Gość gość
a pytałas o zasiłki na dziecko niepełnosprawne ? i moze dla ciebie opiekucze jakies ? nie znam sie ale pewnie cos takliego istnieje

Gość gość
dasz rade, syn bez Ciebie będzie nieszczęśliwy do końca życia, a Ty sobie tego nie wybaczysz, kazdy ma jakieś problemy...., dla Twojego dziecka najważniejsze jest, ze go kochasz. Pomódl się do Matki Bożej o sily dla Ciebie i zdrowie dla dziecka.

Gość gość
Idź do Mopsu,idź po Pefronu stań na rzęsach żeby mieć dziecko przy sobie.Przestań robić z siebie ofiarę!!!

Gość gość
gość dziś Ja swoje trzymałam na miejscu, kiedy była taka potrzeba. Dzięki temu nie jestem patologią umysłową. x ale jeszcze nie wiesz co pzred toba - taka mądra juz nałam apotem wpadła po uszy heh nie smiej sie bratku z czyjegos pzrypadku ale pewnie to za trudne dla ciebie :)

Gość gość
No proszę a ja tym forum ciągle czytam ze w Polsce samotne matki żyją jak paczki w maśle bo wszystko im sie nalezy . Ciekawe gdzie macie to z******te zycie .

Gość gość
Dziewczyno, rozwalisz mu całe życie. Jemu i tak już jest ciężko. Postaraj się o większą pomoc finansową na niego. A jak to jest z funduszem alimentacyjnym? Nie możesz starać się o alimenty stamtąd? Skąd wiesz, że ojciec dziecka podał ci fałszywe dane?

Gość gość
gość dziś Idź do Mopsu,idź po Pefronu stań na rzęsach żeby mieć dziecko przy sobie.Przestań robić z siebie ofiarę!!! x po to istnieja takie instytucje by z nich korzystac w trudnych sytuacjach

Gość kosiaraumysłow
"gość dziś Ja swoje trzymałam na miejscu, kiedy była taka potrzeba. Dzięki temu nie jestem patologią umysłową." Po co wlazłaś na ten temat co ? nie masz nic mądrego do powodzenia to wypier.... Autorko staraj sie o wszystkie dodatki jakie sa mozliwe . W MOPR mozna skorzystać z bezpłatnej pomocy prawnej . Szukaj pomocy gdzie tylko można . Nawet jak jest ciezko nie poddawaj sie .

Gość gość
Masz doświadczenie. Znajdź lepsza prace. Dostaniesz 500 zl. Tak naprawde to powinnaś dostawać 1300 zl jako opiekun dziecka niepelnosprawego. Idź do pcpr i tam powinnaś wszystkiego się dowiedziec. Pójdziesz z dzieckiem na komisje i Ci to przyznają. Moja siostra cioteczna. Dostaje na córkę niecale 1300 zl za niepełnosprawności i 500 zl alimentów z funduszu bo ojciec dziecka nie placil. 500 zl jeszcze teraz na dziecko dostanie. Łącznie 2300 zl. I twierdzi ze nie opłaca się jej iść do pracy. A zajęcia sa bezpłatne w poradni psycholoczno-pedagogicznej.

Gość gość
nie sadze,ze by asperger zaliczał sie do niepelnosprawnosci. To raczej cecha charakteru. Ludzie z ZA bez koncza studia, nawet te najepsze, e, na ogól maj wybitne zdolnisci w jakims kierunku, głownie matematycznym

Gość gość
Pomysł trochę. Jak dobrze załatwisz to może dostaniesz opiekuńcze N dziecko. No idź odrazy droga adopcji. A staralas do i jakiś zasiłek na dziecko chore?? Pełno tego jest. Trzeba tylko ruszyć glowa