Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie ma już prawdziwej miłości

Polecane posty

Gość gość

Kobiety i faceci się staczają . Puszczają się na lewo i prawo. Nie ma już żadnych wartości, jak jest problem to uciekają się do zdrad, albo od razu zrywają. Ja już nie rozumiem ludzi. Dawniej było pokolenie w którym związki trwały bo ludzie nie odchodzili kiedy były jakieś problemy tylko na wzajem się wspierali a teraz ? Ludzie w pogoni za pieniędzmi zatracili się. Dziewczyny w ogóle się już nie szanują. Impreza za imprezą , alkohol wszędzie szukają okazji do schlania się i przespania z byle kim. Czy ja tylko tak myślę? Czy ten świat już jest bez uczuć?

Gość gość
jest bez uczuć. Tylko pogon za czyms, za lepszym jutrem. Jak nie startujesz jestes nikim. Smutne to. Gdzie ta milosc uciekła? Ludzie sami sa dla siebie wredni, okrutni. Tylko szybki seks, zabawa, praca. I tak zycie płynie.

Gość gość
masz rację. Ja szukam tej prawdziwej milosci, ale w dzisiejszych czasach raczej takiej nie znajde...

Gość gość
Życiem życiem . Wiadomo trzeba zarabiać, ale nie może być to priorytetem . Na pierwszym miejscu jednak postawiłbym miłość ..

Gość gość
To wszystko jest tak płytkie , myślę że większość osób jest w związku ot tak.. wszyscy są to i ja nie będę gorszy po za tym nic . Pusty związek, puste emocje, na chwilę by się zabawić przespać a potem zrywamy. A imprezy.. ile to dziewczyn na nie chodzi , w krótkich spodenkach , wyzywająco... to wszystko mnie aż odraża .

Gość gość
Jest miłość. Po co wy patrzycie na to gdzie jej nie ma. Cały czas jest jak zwykle.

Gość gość
gdzie jest ?

Gość gość
Jeśli jest to jest to już rzadkość.

Gość gość
Wszędzie dookoła we mnie w tobie.

Gość gość
Zawsze była rzadkością ta prawdziwa.

Gość gość
Nie ma dookoła. Jest zawiść ludzi:-((

Gość gość
Ale fakty mówią same za siebie większość ludzi nie myśli poważnie o związkach o stworzeniu szczęśliwej, trwałej i kochającej się rodziny. Bo wolą "korzystać z życia" bez konsekwencji. Taka jest rzeczywistość. Na pewno jest gdzieś miłość, ale przeważająca większość (a to jest dużo) wcale nie myśli poważnie o życiu. Dojdziemy kiedyś do takiego stanu że ludzie już nawet dzieci nie będą chcieli mieć. Aż mnie to przeraża co się dzieje w dzisiejszych czasach,

Gość gość
Patrz z miłością a zobaczysz.

Gość gość
Ale po co tak negatywnie myślisz. Narzekasz zamiast dostrzegać dobre rzeczy. Zło na świecie istniało i będzie istnieć. Zmień nastawienie i buduj lepszy świat. Zamiast biadolić.

Gość gość
Dawniej to ludzie żyli biednie nie liczyło się to ile masz pieniędzy , ale kochali się bo mieli jakiś system wartości , jakiś kodeks moralności.I to spajało ich w jedność. Czy teraz ktoś byłby w stanie poświęcić się dla drugiej osoby i cały wysiłek włożyć w budowanie fundamentów pod przyszłą rodzinę? Nie bo teraz wszystko się przekreśla . Ludzie nie znają skrupułów - żadnych. Ja cały czas wierzę że spotkam tą wyjątkową osobę, z którą będę mógł żyć i stworzyć coś więcej. Ale jak obserwuje dzisiejszą rzeczywistość to naprawdę patrzę z przerażeniem

Gość gość
Człowieku przecież to nie ta rzeczywistość i ten świat ma ci zapewnić miłość i fundamenty. Tylko ty sam masz to zrobić jeśli tego chcesz. Świat nie przyjdzie do ciebie z gotowym rozwiązaniem.

Gość gość
Miłość pojawia się w najmniej oczekiwanym momencie . I to jest najpiękniejsze. :)

Gość gość
Tylko ze pojawienie się jej to fakt jest piękne. Tylko cały pic polega później na utrzymaniu jej. To jest dopiero główny punkt programu. Trzeba umieć i chcieć o nią dbać.

Gość gość
gość dziś I to już zależy od nas samych . Ale czasem warto

Gość gość
Dokładnie. To my decydujemy co dalej. Jeśli czujesz że warto.

Gość gość
ja nigdy sie nie "puscilam" a poznaje facetow, ktorzy chca tylko seksu, mnie to nie kreci tylko nudzi, to emocje mnie "podniecaja" przez emocje jestem napalona, zostaje mi samotnosc do konca zycia :D

Gość gość
Twój wybór jak chcesz.

Gość gość
Nic nowego emocje to podstawa. Większość tak ma.

Gość gość
No jak ma przyjść miłość skoro większość ma tak pesymistyczne i jałowe podejście? Udajecie kimś kim nie jesteście a potem "wielkie rozczarowanie". Kobietki przejmują rolę mamuśki w stosunku do dorosłych mężczyzn a potem wielka obraza majestatu bo one tak "wszystko i wszędzie na 150%" a facet je olewa.

Gość gość
ja nie zdradzm czepie malucha se sam:-P

Ja żyję w lamusie i dobrze mi z tym :), nie zwracaj uwagi na to co robią inni. Żyj w zgodzie z własnymi przekonaniami, ludzi podobnych tobie jest więcej.

Gość gość
Jak sie wybiera takie desperatki które za wszelką cene chcą kogoś mieć nawet jeśli to nic nie ma wspólnego z miłością - to nie ma co się dziwić że są zdrady

Gość gość
Ja kocham męża, taką prawdziwa miłością.To.moj pierwszy i ostatni facet, jestesmy razem, od 20 lat.Nie wymagam od Niego grubego portfela, czy super samochodu, najważniejsze żeby odwzajemnial moje uczucia i byl ze mną szczęśliwy.

Gość gość
Piękne.

Gość gość
Miłość sprawia, że ten świat jeszcze nie rozpadł się.