Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ŻabAlka

czekolada spod lady, Bolek i Lolek oraz inne tajemnice II RP

Polecane posty

Gość gość
może zawalczą o 500zł?:P

Gość gość
Iftara na dzieci już za stara, ale do bzykania, czemu nie, rycząca czterdziecha, dobrze sytuowana, z dobrym zawodem, niezły kąsek dla niejednego pavlo :-P

Gość gość
z jakim zawodem?

Iftara na dzieci już za stara, ale do bzykania, czemu nie, rycząca czterdziecha, dobrze sytuowana, z dobrym zawodem, niezły kąsek dla niejednego pavlo jezyk.gif x L czyżby zazdrość przez Ciebie przemawiała? :P

Gość gość
haha fifa jest dawno po 50 :D dla pawlo moze byc smialo starsza matka:D x Iftara na dzieci już za stara, ale do bzykania, czemu nie, rycząca czterdziecha, dobrze sytuowana, z dobrym zawodem, niezły kąsek dla niejednego pavlo jezyk.gif " haha ryczaca czterdziecha + 15 hahahaha:D

Gość gość
dopiero wejszłam :P juz ktos na moje konto zadawał pytania? przecież ja nie jestem tak elokwentna i tak ładnie sie nie wyrazam :P wiem tez, ze ifcia juz nie lubi facetow typu pavlo :Pogolnie juz woli kobiety i te 500 to ona kazdemu z was moze darowac, ot tak :classic_cool:

haha fifa jest dawno po 50 smiech.gif X Szklana kula, czy wróżone z fusów po kawie rozpuszczalnej?? :P

Gość Zuzanna Amelia ææ
Iftar - Obejrzalam wczoraj Mala Moskwe. Jak chcesz pogadac to sie odezwij

Gość Zuzanna Amelia ææ
Ladnie z Twojej strony. Podobal Ci sie film ?

Gość Zuzanna Amelia ææ
Iftar - Jak odbierasz glownego bohatera ? Chodzi mi o postac Michala.

Gość gość
Zuza, serial jest bardziej doglebny.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Maciek - To dolacz do nas. Jak odbierasz postac Michala ?

Gość gość
Fabuła filmu oparta jest na prawdziwej historii. Ja oglądałam serial w tv.

Gość Zuzanna Amelia ææ
A mi sie bardzo nie podobala postac Michala. Katolik powinien przestrzegac zasad religii , ktora sam wyznaje. W tym IXgo przykazania.

Pavlo koniecznie dwójka bo przy naszych zarobkach to 500 dostaniemy dopiero na to drugie smiech.gif x Patrz, a liczyłem ze tysiaka dostaniemy :O Czyli musimy się trójki dorobić :P

Gość Zuzanna Amelia ææ
Nie jestem. Ale to katolik Maciej romansoiwal z mezatka. Jak sie to skonczylo to bylo widac na filmie. Moje pytanie brzmi - Jak wyglada zycie zgodnie z zasadami wlasnej religii u katolika Macieja ?

Gość Zuzanna Amelia ææ
Sorry. Katolik Michal a nie katolik Maciej

Gość Zuzanna Amelia ææ
Maciek - Ale to nie zmienia faktow. Pytam o katolika Michala i jego zasady katolickie.

Gość gość
Zuza, tego typu historie dzieją się i w dzisiejszych czasach i osoby uczestniczące w czymś takim nie widzą w tym niczego złego. O nazywają siebie katolikami.

Gość gość
ogladalem to juz bardzo dawno, ale z tego co pamietam, to nie byl romans (zeby sie zabawic i pobzykac), tylko prawdziwa tragiczna milosc.

Gość gość
i jeszcze dodam, ze postrzegajac sztuke w sposob tak dydaktyczny, bez wrazliwosci na osobe, nic z tego nie wynosimy...

Gość gość
Dość dziwaczny i absurdalny jest pogląd, że każdy katolik to osoba bezgrzeszna. Katolicy to ludzie jak wszyscy, grzeszą, błądzą i nie są świeci [ nie wszyscy :-P], katolik ma dążyć do doskonałości/ideału jakim jest Chrystus.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Bohaterow rozliczylo zycie. Nie buduje sie szczescia na cudzym nieszczesciu. Zycie bardzo czesto swietnie rozlicza w takich sytuacjach. Czasmi jest to az zadziwiajace. Ale nie o tym chce rozmawiac. W religii katolickiej istnieje cos takiego jak IX przykazanie. A bohater jest przeciez katolikiem.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Alez ja nie twierdze , ze bohater jest doskonaly. Wrecz przeciwnie. Bohater - dla mnie - to przyklad katolika , ktory nie stosuje sie do zasad swojej wlasnej religii

Gość gość
Katolicy popełniają grzechy i maja przygody miłosne i cielesne. Ale najważniejsze jest w porę otrząsnąć się i podjąć decyzję, co dalej, żeby nikt nie cierpiał.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Maciek - Do tego wlasnie zmierzam. Popelnil grzech. I co dalej ? Popierasz popelnianie grzechow ?

Gość gość
a co ma katolicyzm do X przykazan? X przykazan dotyczy zydow i wszystkich wyznan chrzescijanskich, nie tylko katolicyzmu. a jako czlowiek niereligijny powiem tyle: X przykazan to swietny drogowskaz, pomocny by nie wpadac w tarapaty zyciowe.

Gość gość
ale sie znalezli chlopscy filozofowie:D