Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki ten świat i PiS niesprawiedliwe

Polecane posty

Gość gość
to niech to pełnoletnie "DZIECKO" pechowiec.gif ruszy doope i idzie do pracy! - mój będzie miał 18 lat we wrześniu, chodzi do 2 techni. może i mógłby gdzieś iść do pracy ale gdzie, dojezdza w domu jest 16 ;10, , jak dasz mi jakies namiary gdzie go przyjmą w wakacje to chętnie skorzysta, - dobrze co mówić niech idzie do pracy xxx ten co nie chce pracować zawsze znajdzie ku temu wymówki. mój syn jak miał 16 lat to zarabiał z domu, pisał oprogramowanie komp. nie moja wina że twój leniwy i mniej inteligentny, wiadomo że zaradniejsi zawsze będa mieli w życiu lepiej. norma

Gość krnąbrna hybryda
to jest tak Mariola N. 43l. z Januszem Z. lat 44. od lat na bezrobociu, bo z ich wykształceniem menadżerskim (menager 1 stopnia wtajemniczenia na zarządcę zaplecza za wiejskim monopolem) pracy nie ma, utrzymujący się z zasiłków z Mopsu, wychowująca 6 dzieci gdzieś na zapadłej wsi podlaskiej, wyliczy, że dorabiając sobie jeszcze 3 dzieciaków, zyska 1500 zł. Tym oto sposobem te gazele biznesu tj. Janusz Z. awansuje z zarządcy zaplecza monopolu i ławki przystanku autobusowego na dyrektora lodówki szczebla 2 pólek z winem Wielki Cyc oraz Mocny Maczo, konkubina będzie piastować stanowisko prezesa pilota tv i specjalisty d/s seriali anglojęzycznych z wyszczególnieniem Mody na Zasiłek oraz Barwy Nieszczęścia. Dwoje tak wykwalifikowanych prezesów nie pogardziłby żaden Pośredniak, a i MOPS z otwartymi rękoma. Same plusy. Imiona i inicjały zostały zmienione. Wszelka zbieżność z ok. 50% rodzin 500+ jest przypadkowa.

Gość gość
"jak dasz mi jakies namiary gdzie go przyjmą w wakacje to chętnie skorzysta," moja córka pracuje w weekendy, w sklepie odzieżowym, dojeżdza do galerii handlowej 40 km....

Gość gość
jesli ma 18 lat to tak jakbys miała dwoje dzieci . Jesli twój dochód nie przekracza 800 zł na osobe to dostaniesz na dwoje dzieci po 500 zł . Jesli dochód przekracza 800 zł na osobe dostaniesz 500z ł .- ======= też tak mam córka w maju 18, dwoje młodszych, oczywiście na nią nie liczyłam , ale myślałam że dostanę 1000 na dwoje, dochód mi też niewiele, bardzo niewiele, przekroczy, rodzinnego też nie mam , co z tego ze dochód przekracza dosłownie kilka zł. , cięzko nam jednak jest, liczyłam na te tysiąc zł. , to jakaś kara ze cięzko z meżem pracujemy, nie dostanę to nie, porodzimy sobie tak jak do tej pory, ale to niesprawiedliwe,

Gość gość
Dlaczego nikt mi nie wytłumaczył w jaki sposób wpłynie na zwiększenie ilości dzieci dawanie 500 zł ludziom, którzy już dzieci mają i więcej mieć nie zamierzają? x a co mają dać tylko na dzieci, które się dopiero urodzą? Ktoś ma być poszkodowany bo zdecydował się na dzieci 2 lata wcześniej. Wg twojego toku myślenia 500 zł powinni dostać ci co tylko ze względu na te 500 zł zdecydują się na dziecko i będą "zwiększać dzietność" mimo że dzieci nie chcieli

Gość gość
już nie chwalcie sie że wszystkie macie takie zaradne i pracowite dzieci, co to nie pełnoletnie a już tak dobrze zarabiają, tu płaczecie ze chcecie te 500 a zaraz mówicie że wasze dzieci takie pracowite, to po co wyciągacie łappy po te 500+, niech was te robotne dzieciaki utrzymują

Gość gość
No i to właśnie jest tak - rodzina z jednym dzieckiem dostanie kopa w dupę, samotna matka również - choć pracują uczciwie i płacą wszelkie składki i podatki , ale cyganka która ma 6 dzieci i siedzi na zasiłkach gdzie tylko się da - dostanie 2500 lub 3000 tysiące, suuuuuper niech żyje patologia. Akurat już widzę jak te dzieci będą żyły lepiej, kształciły się i kiedyś pracowały w ogóle - tu mówię o dzieciach cyganki.

Gość gość
ale ja uczciwie pracuje, płac podatki a mi też chcecie zabrać - bo za dużo zarabiam! wszystkim zazdrościcie, wszedzie widzicie niesprawiedliwosc bo daja innym nie wam i to was boli

Gość gość
krnąbrna hybryda dziś nic dodać, nic ująć :D:D:D

Gość gość
jak wam du/py ściska o to pincet padam ze śmiechu :-D

Gość gość
ja nie rozumiem tyle osób jest przeciwna temu 500 a kogo nie zapytam ze znajomych dzieciatych to wszystkim się michy śmieją :-o i już nie mogą się doczekać co do wyborów wyobraźcie sobie że wygra znowu PO i 500 zabiorą hahhahahahaha padłam jak ktoś ynteligentny a tu sama yntelygencja wie o czym ja piszę

Gość gość
nikt po wyborach się nie odważy zabrać pincet +, bo by ich patologia zlinczowała hehe

Gość gość
Nie musza zabierać ten program docelowo bedzie dotyczył rodzin wielodzietnych czyli tych co maja min 3 dzieci . Te 500 zł będzie tez wliczać sie do dochodu to wszystko bedzie powoli realizowane . Panstwo nie ma pieniędzy na takie rozdawanie a co dopiero jak będzie więcej dzieci?

Gość gość
"gość dziś ale ja uczciwie pracuje, płac podatki a mi też chcecie zabrać - bo za dużo zarabiam! wszystkim zazdrościcie, wszedzie widzicie niesprawiedliwosc bo daja innym nie wam i to was boli" Ja dostane 500 zł ale i tak uważam ze ten program to bubel ktory nadaje sie do wytarcia d... / Niesprawiedliwy i bardzo krzywdzący da wielu osób .

Gość gość
"gość dziś ale ja uczciwie pracuje, płac podatki a mi też chcecie zabrać - bo za dużo zarabiam! wszystkim zazdrościcie, wszedzie widzicie niesprawiedliwosc bo daja innym nie wam i to was boli" Ja dostane 500 zł ale i tak uważam ze ten program to bubel ktory nadaje sie do wytarcia d... / Niesprawiedliwy i bardzo krzywdzący da wielu osób . //// zgadzam się niesprawiedliwy i naprawde nieudany projekt rządowy który tylko skłóca naród, ale albo wszyscy dostaja po równo albo nikt w końcu to ma być na dziecko a nie na biednych/bezrobotnych/bezradnych itp. NA DZIECKO = więc po równo. Czemu ci zaradniejsi mają byc non stop karani za zaradność? Znam taką rodzinę że oboje pracują ale za najniższe, dziecko jedno bo nie stac ich na drugie i co mają z tego ze pracują? nic. a znam takich że facet na czarno dorabia, żona w domu siedzi, trójka dzieci, zasiłki, rodzinny, mieszkanie socjalne(c****erwsi musza wynajmować) on wyciąga na budowach nawet po 5-7 tys na czarno i jeszcze 1500zł dostaną.... u nas nie opłaca się pracowac a szczególnie kobietom bo zarabiają za mało, nie ma żłóbków, przedszkoli, a niania za drogo wychodzi... niestety ale ten projekt uderza w kobiety jeszcze bardziej utwierdzajac je w przekoananiu ze lepiej siedziec w domu a to nie jest dobre....

Gość gość
W następnych wyborach możecie glosować na PO lub Nowoczesną, a oni już pomyślą jak wam odebrać pieniądze. Przypomnijcie sobie matołki jak to PO zwiększyło vat na ubranka dziecięce i uzależniło wypłacanie "becikowego" od wysokości dochodu.

Gość gość
Lepiej by przedszkola i żłobki wybudowali za te pieniądze, bo mój 3 latek na państwowe przedszkole się na bank nie załapie (bo zostaje mnóstwo 6 latków) i co z tego, że dostanę 500zł, jak wybulę z 700 na prywatną placówkę ;/