Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MAJA1233

Marcin czy Martin a moze Marek?

Polecane posty

Dziewczyny pomozcie!!!.Mieszkamy za granica i zostaly nam 2 imiona do wyboru. Niestety nie wiemy czy damy synkowi Marcin czy Martin na imie.Jak na razie zostajemy tu na stale.Jesli damy mu na imie Martin w akcie urodzenia to i tak bedziemy wolac na niego Marcin, Martin bylby po prostu ulatwieniem jesli chodzi o zycie za granica, pozniej w szukaniu pracy itp, z drugiej strony wolelibysmy dac mu po prostu Marcin a Austriacy niech sie mecza z wymowa bylby Marsinem po prostu... A co wy uwazacie? w sumie to jedna literka.A co sadzicie o imieniu Marek, jest wg was fajniejsze od Marcina?Moi rodzice mowia ze Marcin czy Martin to brzydkie imie i Marek jest o wiele lepszy hmm

Gość gość
Jeżeli planujecie zostać tam na stałe to dajcie Martin.

Gość gość
Martin

Gość gość
Marcin czy Martin - zdecydowanie Marcin, ale Marcinem będzie tylko dla was żaden Austriak nie będzie się męczył z żadnym Marsinem, tylko będą używać swojego odpowiednika i dla innych bedzie Martinem.. a z tych trzech Marek podoba mi się najbardziej

Sasiadka moja ma 3 synow i maja polskie imiona dlatego zastanamwiamy sie nad Marcinem, z drugiej strony jak tu bedzie dorastal nie wiem czy nie lepiej dac mu Martin, moze z typowo niemeickim imieniem bedzie mial lepiej w zyciu, w szkole itd. Z tego co slyszalam jak dziecko zarejestruje jako Martin potem mozna imie ewentualnie zmienic jak sie do kraju wroci to prawda?

Gość gość
Jeżeli planujecie zostać na tak długo, że dziecko będzie chodzić tam do szkoły to Martin. Jeżeli planujecie szybszy powrótto Marcin. Uważam, że wybraliści ładne imię, które pasuje osobie w każdym wieku. Moim zdaniem Marek to brzydkie imię, ale nie mnie ma się posobać.