Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Torbiel jajnika Bol jajnika

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam torbiela prawego jajnika 6cm. Lekarz kazal mi zrobic badania i wrocic z wynikami po przepisana dawke leku aby się wchlonal. Badanie mam 7 marca, a od wczoraj odczuwam bol tego jajnika. Na poczatku byl maly wlasciwie tylko przy siadaniu i wstawaniu. Dzis jest troszke wiekszy, boli mnie przy jakim kolwiek ruchu. Bralam wczoraj nospe max ale nie przestalo. Jutro mam owulacje (prawdopodobnie) wiec moze tez dlatego boli bo czesto odczuwam bol jajnikow przy owulacji. Ale martwie sie, ze to moze ten torbiel. Czy cos wiecie na ten temat? Czy jesli boli przez torbiel, to czy zwiastuje to cos zlego? Czy powinnam isc do lekarza jak najszybciej? Czy nic mi się nie stanie, bo np.to normalne przy torbielach? Boje sie, nie chcialabym wyladować w szpitalu w styczniu lezałam dwa razy i nie chce kolejny raz. Proszę o pomoc.

Gość gość
Tak,ból,kłucie przy torbieli daje takie objawy.Jak Twoj***adanie? mam torbiel 3 cm i też biorę leki,do tego zatrzymanie okresu.

Gość gość
torbie może boleć przy wchłanianiu się, poza tym jest spora, więc nic dziwnego, że tak ją odczuwasz, mogą się pojawić też mdłości, wymioty itp.

Gość gość
Czy torbiel jajnika jeśli się wchłania boli? Pierwsze słysze,jeśli tak jest to mam nadzieję,po duphastonie wyraźnie ten jajnik czuję.Co dalej jeśli on się nie wchłonie? Do założycielki tematu,czy mogłabyś napisać jak po wizycie u lek.co powiedział/zalecił?

Gość gość
tak, może boleć przy wchłanianiu, może bolec i bez tego, nic w tym dziwnego nie ma, a jak się nie wchłonie i będzie dalej rosła, to laparoskopia

Gość gość
A może pęknąć?

Nie bylam jeszcze u lekarza. Kazala mi zrobic badanie progesteronu i dopiero przyjsc, mowila ze dostane duphaston ale musze zrobic to badanie najpierw. Jak wiecie progesteron sie robi w 21-23 dniu cyklu i musialam czekac, badanie zrobilam, umowilam sie na wizyte do lekarki, wczoraj odebralam wyniki a tam pomylka! Bo zamiast progesteronu mam zbadana prolaktyne!! I teraz znowu musze czekac do nastepnego 21-23 dnia cyklu zeby zrobic badanie progesteronu!! Jak Boga kocham ten rok mam jakis pechowy!!!

Gość gość
to nie pech!

Gość gość
Miesniaka czy torbiele z dobrym skutkiem leczy się nie chemicznie lecz u Bonifikaty itp..... A przy badaniach ginekologiczny często dochodzi do poważnych zakażeń bo rękawiczki chronią tylko lekarza! !! Dlatego przy Każdym badaniu pochwy nawet w szpitalu mam męża mam do tego prawo wspierał tez porody.

Gość gość
Chodzi o leczenie ziołami u Bonifratrzy

Gość gość
A mąż z rękawiczki czeka :D