Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak okresu 11dni,test negatywny?!

Polecane posty

Gość gość

Witam,mam pytanie czy któraś z was miała opóźnienie miesiączi przez dłuższy czas i co było tego powodem? 3dni po spodziewanym okresie,dostałam 2 dniowego,minimalnego plamienia i w dalszym czasie@brak :-( zrobiłam 2 testy,wynik negatywny,z resztą zabezpieczam się i ciąża chyba byłaby cudem.Do tej pory cykle jak w zegarku co 28 dni.Brak bólu brzucha,piersi itd.

hej, okres może opóźnić się przez wiele powodów np. stres. Ale pomimo zabezpieczenia czasem istnieje szansa na zapłodnienie , będziesz pewna czy to ciążą jeśli zrobisz test z krwi beta hcg, a jeśli wyjdzie negatywny a miesiączka dalej nie będzie przychodzić to idź do ginekologa.

Gość gość
Dzięki,tak idę do ginekologa ale niestety trochę się czeka na wizyte.Okropnie się boję,dodam że jestem po 30 i cykle miałam urgeulowane.W połowie cyklu przechodziłam grype żołądkową,odstawiłam magnez który brałam od kilku lat i zażywałam w dużej ilości codziennie rutinoscorbin.Nie wiem czy to ma wpływ na okres który tak długo się spóźnia.

grypa żołądkowa rzeczywiście może zaburzyć gospodarkę elektrolitową i przesunąć miesiączkę. Ale jeśli masz długi termin do ginekologa to zrób beta hcg w najbliższym laboratorium i będziesz wiedziała wcześniej. Ale czasem po prostu tak jest, że nawet u kobiet, które mają regularne miesiączki pojawia się opóźnienie wiec się nie stresuj.

Gość Sally2341
Oczywiście że mogło mieć wpływ. Choroba, leki jak najbardziej mają wpływ na takie rzeczy. Ja widze dwie możliwości. 1. Albo ci się owulacja przesunęła i dlatego nie ma okresu. Zazwyczaj właśnie z tego powodu okres się przesuwa. 2. to dwudniowe plamienie było twoim okresem. Ja miałam 2. przypadek w jednym cyklu, nagle z 5 dniowego okresu skróciło mi się do dwóch dni skąpego plamienia. Miałam wtedy pracowite wakacje, głownie praca fizyczna. Niestety lekarz mi powiedział ze to nie jest powód do niepokoju. Nawet mi się nie chciało iśc do następnego. Zaczęłam przyjmować magnez trochę bardziej uregulowałam dietę, praca sezonowa też się skończyła więc więcej odpoczynku. Kolejny cykl miał już 3 dni krwawienia a potem już było po 4 dni, czasami 5. W przeciwieństwie do lekarza uważam że to jest powód do niepokoju bo od takich rzeczy się zaczynają problemy hormonalne. Ale jeśli coś takiego się raz zdarza to lepiej nie lecieć od razu na wywoływanie okresu tylko trochę zadbać o siebie i to pomaga w większości przypadków.

Gość Sally2341
Dodam jeszcze że u mnie to 2-dniowe plamienie było na pewno okresem a nie jakimś przypadkowym plamieniem. Mierzyłam wtedy temperaturę przez kilka cykli i w tamtym cyklu owulacja była potem był spadek temperatury i to plamienie a po dwudziestu kilku dniach kolejna miesiączka.

Gość gość
Sally 2341 mam pytanie,czy w tym czasie kiedy wystąpiło plamienie/okres, miałaś uregulowane cykle? Ja też miałam owulacje i jestem tego pewna, wystąpiła normalnie w połowie cyklu. Troche mnie uspokoiłyście,dziękuję.Do lekarza idę jutro,udało mi się zapisać.Najbardziej obawiam się torbieli jajnika,śledząc podobne tematy na kafe jest i taka możliwość :-(