Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćEve

Boicie się śmierci?

Polecane posty

Gość gośćEve

Bo ja nie, ani swojej ani nikogo innego, dla mnie to po prostu "przejście". Zastanawiam się czy to normalne podejście, czy ktoś myśli podobnie.

Nie chce śmierci ale portkami nie trzęsę. Boję się że osoby które kocham odejdą a ja przez duży przedział czasu i aż do końca ich nie zobacze i zostane sama z okropnymi ludźmi z nikim z kim mogłabym się utożsamić

Gość gośćEve
up Boję się jedynie ciężkiej choroby, swojej lub kogoś bliskiego i chyba niczego poza tym.

Gość gośćEve
Mi też odeszło dużo bliskich osób, ale mam sposób na pewien kontakt z nimi :)

Gość gość
jesteś medium?

Gość gośćakimke
ani troche

mi chodziło o ludzi których lubie i z nimi nie mam kontaktu Tych których najbardziej lubie. Może z tym możnabybyło coś zrobić ale ja nie potrafie, nie prubuje i boję się. Nigdy nie podchodziłam do ulubieńców a raczej trzymam ich na dystans ale miło by było np. raz w miesiącu przypadkowo ich zobaczyć zawsze to ja mogę ich słuchać bez mówienia :)

Gość gośćEve
Abu samotność to też nic złego, bo twoja siła tak naprawdę jest w tobie, jeżeli wyzwolisz swoje wewnętrzne światło ludzie będą do ciebie lgnąć jak ćmy. Tym światłem można dużo zmienić w swoim życiu, w życiu innych osób też. Dobranoc :)

Gość gość
Maze o smierci chce umzec dzisiaj teraz smierc to bedze koniec mojego cierpienia czym wczesniej tym lepiej

Gość gość
Ja się czasem boję, czasem nie. A codzień staram się nie myśleć o tym.

Gość dwimerytan
Nie boję się. Moje życie i tak nie ma sensu, jest jałowe, puste i żadne, więc śmierć może mnie zabrać w każdej chwili. Byle szybko.

Gość gość
mam mnóstwo pieniędzy , mam wszystko czego zapragnę i śmierci się boję. boję się co się stanie z moimi pieniędzmi?

Gość gość
Miałam okres że bałam się śmierci i dużo o tym myślałam, teraz jest już lepiej.

Gość gość
goscEve, moi rodzice nie żyją. Byłam przy śmierci obojga. I to były najgorsze chwile w moim życiu. Śmierć to nic przyjemnego, a patrzenie na cierpienie najbliższych to największa katusza. Więc skoro się tego nie boisz, to masz trochę mało wyobraźni chyba. A czy śmierć jest przejściem w inny wymiar - śmiem wątpić.

Gość gość
a ja się nie boję i nie martwię rzeczami na które nie mam wpływu :)

Gość gość
up

Gość gość
nie boje sie smierci bardziej boje sie zycia, biedy, kredytow, bezdomnosci, cieżkiej choroby, raka

Gość gość
nie boję się !

Gość gość
Ludzie boją się śmierci bardziej nawet niż bólu. To dziwne, że się jej boją. Życie boli dużo bardziej niż śmierć. W momencie śmierci, ból się kończy. Więc, koniec to chyba twój przyjaciel. Jim Morrison Zgadzam się w stu procentach.

Gość gość
Ja sie troche boje ale jeszcze bardziej boje sie samotnosci

Gość gość
Ja nie boje sie smierci. Juz bym chciala umrzec. Jestem smieciem

Gość gość123454
samej śmierci się nie boję, raczej tego co może tę śmierć poprzedzić np jakieś tortury :o

Gość gość
gość wczoraj nie boje sie smierci bardziej boje sie zycia, biedy, kredytow, bezdomnosci, cieżkiej choroby, raka Tak samo mysle. Smierc to wybawienie. Mialam raka i po nim stracilam chec zycia, juz go nie ma i moglam umrzec razem z nim. Gdy rak powróci nie bede juz z nim walczyc.

Gość gfdhgfh
Odpowiedź Do : gość 2016.03.05 "mam mnóstwo pieniędzy , mam wszystko czego zapragnę i śmierci się boję. boję się co się stanie z moimi pieniędzmi? " 100 milionów lat temu biegały po ziemi dinozaury! Wyobraź sobie je ! I teraz wyobraź sobie że te pieniądze które masz są sztucznym tworzywem drukarki. 100 milionów lat temu wogóle nie było żadnych pieniędzy i świat też istniał. Ile zostało Ci lat życia 30? 40? 50? Zdążysz te pieniądze wydać przed śmiercią ?

Gość gość
Ja smierci sie nie boje, boje sie tylko bolu

Gość gość
Na chwilę obecną nie boję się śmierci.Obawiam się jedynie Sądu Ostatecznego.Jak to mawiał mój dziadziuś:każdy musi umrzeć byleby tylko to nie bolało.....

Gość gość
Daj juz teraz te pieniadze tym ktorzy potrzebuja bo widac ty nie potrzebujesz. Juz teraz wali ci na mozg od tych pieniedzy.

Gość gość
Nie ma czegos takiego jak sad ostateczny. Gdzies ty sie takich bzdur naczytala. Wierzysz w jakies puste slowa . Umrzesz i koniec. Nie ma nic

Gość gość
Nie boje, raczej boje sie chorob, cierpienia i tej glupiej przyszlosci czy chociaz emerytury dozyje ehh. Ostatnio tak sobie cos ubzduralam, ze smierc chyba nie jest taka straszna. Mialam operacje trzy razy w 2015 roku pod pelna narkoza, czyli wszystkie funcje zyciowe odlaczone ( w tym mozg) tylko serce i oddech sztucznie utrzymywany, to przeciez tak jak bym umarla, bezbolesnie bez krzyku. Operacja trwala 5 godzin, a mi to w sekunde minelo, takze mysle ze nie ma co sie bac i mysle ze smierc tez na owym czyms polega, ci co mieli zabiegi pod jaka kolwiek narkoza chyba wiedza o czym mowie