Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelia___

pomocy jak mam przemówić do swojego obecnego partnera

Polecane posty

Gość amelia___

Witam wszystkich, Ostatnio nie układa się dobrze z moim chłopakiem, z którym jestem już prawie rok. Jest on moim 5 partnerem, a mam 23 lata. Ogólnie w czym problem. Pomimo 5 partnerów, nie licząc obecnego, byłam tylko w 1 związku. Dziewictwo straciłam... w mało elegancki sposób... potem związek, który trwał 1,5 roku... potem te dwa krótkie epizody. Właśnie te 2 epizody bolą mnie najbardziej, bo kończyły się nagle i powodem, dla którego mnie zostawili,to to że "byłam tylko do ru***ania"... Najgorsze jest to, że żyjemy w jednym mieście i często na siebie trafiamy (czy to klub czy restauracja). Ogólnie mój obecny partner nie miał mi za złe mojej przeszłości, ale sposób w jaki mnie traktują byli partnerzy i to, że cały czas jakoś przewijają się w naszym życiu widzę, że zaczyna go męczyć i drażnić. Sama przez to czuję się trochę jak ladacznica, bo nie jestem w stanie zafundować swojemu obecnemu partnerowi wyjścia do klubu czy na miasto, w którym aspekt "byłego" by się nie pojawił (Niestety bardzo często tak się zdarza, że jak jesteśmy na wspólnej zabawie, to byli partnerzy też są :((((). Niestety ostatnio zauważyłam, że chyba przerosło to mojego obecnego partnera, którego kocham nad życie, ale wiem też, że jest bardzo wrażliwy i każde takie spotkania "z moimi byłymi" kończy się długim moralniakiem w jego oczach. Oddalamy się coraz bardziej, on nie ma humoru, czuje się trochę zniesmaczony... mówi, że nie lubi, gdy "moja przeszłość nas ogranicza"... wycofuje się....Co ja mogę zrobić w takiej sytuacji? Pomocy...

Gość gość
Może watro byłoby zmienić całkowicie otoczenie? To oczywiście zależy od tego czy macie tam stała pracę lub szkołę. Ale czasem przeprowadzka i rozpoczęcie wszystkiego od nowa mogą wiele zmienic.

Gość amelia___
Niestety przez najbliższe 2 lata nie mogę tego zrobić, bo studiuję... :(

Gość gość
Dwa lata to trochę długo :( ale wierzę, że jeśli ludzie się na prawdę kochają, to przetrwają wszystko :) rozmawiaj z nim dużo, pokazuj mu jak bardzo Ci na nim zależy, staraj się w ogóle nie zwracać uwagi na swoich byłych. Jeśli będziesz się nimi przejmować, to Twój obecny chcopak będzie to widzial i może pomyśleć, że jeszcze coś do nich czujesz. A przecież dobrze wiesz, że to już przeszłość. I musisz się zachowywać tak, żeby i on wiedział, z to już dawno minęło i nic już nie znaczy. Trzymam za was kciuki :)

Gość gość
w oczach byłych jesteś już "obsikana". Sposób w jaki Cię "zdobył" oraz w jaki się rozstaliście pewnie rzutuje na sposób w jaki Cię traktują. Było trzymać tyłek w gaciach

Gość amelia___
Próbowałam rozmowy.. stara się rozmawiać ze mną na ten temat, ale widzę, że ciężko mu to idzie. Na wstępie naszej znajomości mi powiedział, że to co "było w moim i jego życiu jest za nami i liczy się co jest teraz" Ja uważam dokładnie tak samo, ale ich nachalność i sposób w jaki mnie traktują poprostu odpycha mojego ukochanego.

Gość gość
A jak Cię traktują? Nie masz możliwości w ogóle z nimi nie rozmawiać? Nawet jak się przypadkowo spotkacie to chyba wystarczy powiedzieć tylko 'cześć' i wywalone.

Gość gość
Troche mu się nie dziwie, że cieżko mu o tym idzie rozmowa, bo sama miałam podobną sytuacje i wiem, że w czasie takich starć faceci wylewają przeróżne rzeczy często. Staraj mu się mówić, że nic dla Ciebie nie znaczą, że to błędy Twojej młodości i może przestanie sobie wyobrażać jak "ich" sperma leje się z Twojej psiochy

Gość amelia___
Dość standardowo.. raz chłopaki się pobili w toalecie... kilka razy podeszli do stolika i mówili, że mają ochotę na lodzika... albo dostawałam sms'y z treściami jakbym co najmniej była prostytutką. :(((

Gość gość
Kurde, to że Ty się tak szanowałaś, to jedno. Ale to na jakie łajzy trafiłaś, to już jest masakra. Nie wiem jakie macie możliwości, ale może w innym mieście możecie imprezować?

Gość amelia___
Myśle, że nia z nimi co rozmawiać, bo będzie jeszcze gorzej... taki typ.. bardzo źle trafiłam.. :((

Gość gość
a Twój obecny zanim sie poznaliście był prawiczkiem? :o

Gość amelia___
Chcesz mi powiedzieć, że jestem przechodzona? Robiłam, na co miałam ochotę... a każda z nas wie jak piękny i ogłupiający jest stan zauroczenia....

Gość gość
Bez imprez też można żyć, a zawsze to mniejsze prawdopodobieństwo spotkania tamtych pajaców. A ogólnie, to pokazuj swojemu chłopakowi, że jest dla Ciebie najważniejszy

Gość amelia___
nie był prawiczkiem.. jestem jego 3 partnerka

Gość gość
Teraz pijesz piwo jakie sama sobie naważyłaś... będąc szczerym zostawi Cię, choćby z powodu, że miałaś wiecej k***sów niż on c**ek

Gość gość
Każdy robił głupoty mniejsze lub większe. Ważniejsze jest to jaka jesteś teraz. No i oczywiście podejście Twojego chłopaka. Ale jeśli on to rozumie, to raczej dacie radę to przetrwać. Łatwo nie będzie, ale nikt nie mówił, że w życiu będzie lekko

Gość gość
23 lata, 5 chłop...i licznik pójdzie wyżej ;)... zrób sobie przerwe od chłopów, przed następnym, to może nie zapomną i nie będą się ich fujary wbijać w przyszłości

Gość amelia___
Najbardziej mnie boli, że mówił już nawet o pierścionku, ale po ostatniej akcji z byłymi (w porównaniu do przeszłych akcji z ich udziałem, to małe piwo) dostał jakby obuchem i każdym dniem jest coraz gorzej... :((((

Gość gość
Albo ich olejecie oboje i uznacie, że to prymitywy z bujną wyobraźnią, albo załatwicie to jakoś "ostrzej".

Gość gość
A może spędzajcie czas w sąsiednim mieście? Albo rozmów się z byłymi i powiedz im szczerze, że te szczeniackie akcje rujnują Ci życie i nie życzysz ich sobie… Masz z nimi kontakt czy to jakaś wzajemna nienawiść?

Gość gość
Tak to jest jak się bierze po same kule, a potem płacz i zgrzyt zębów, że porządne chłopaki zostawiają takie szlaufy jakim jesteś TY!

Gość gość
Wypad z tego wątku jak nie macie nic merytorycznego do powiedzenia. Widocznie dziewczyna jest fajna skoro ma fajnego faceta, który ją kocha i akceptuje, wiedząc o różnych sprawach z jej przeszłości. Pewnie zazdrościcie, bo was nikt nie chce i nie zechne - przykra wiadomość, chamstwo i prymitywizm nikogo nie kręcą.

Gość amelia___
Kontaktu z nimi nie utrzymuje oczywiście.. próbowałam rozmowy, ale to nie pomagało, teraz nawet boję się spróbować... ciężko z moimi byłymi rozmawiać.. jeden z nich raz nawet wywalił interes na wierzch gdy chciałam obgadać jego zachowanie, no i same wiecie co chciał... taka z nimi rozmowa

Gość gość
22:12 to takie debile jeszcze chodzą po świecie?.. a często dostajesz te smsy? może można z tym iść na policję?

Gość amelia___
Rozrywki w innym mieście oczywiście tak... już teraz tak działamy, ale nie zawsze tak się da... Ja osobiście boję się swoich byłych... czy nienawieść? Z mojej strony teraz tak, ale za to, że rujnują mi życie, a nie za jak nam było kiedyś razem, czy też dlatego w jaki sposób się rozstaliśmy...

Gość gość
http://pytamy.pl/title,wyzwiska-karalne,poradnik.html?smclgnzlticaid=5169df z tego co wiem poniżanie jest karalne… może zbierz najbardziej chamskie przykłady, podpytaj prawnika albo na forum prawniczym i jakoś im zagroź?

Gość amelia___
SMSy rzadko, a jak już je dostaje, to są takie bardzo miłe i słodkie typu: "Chciałbym się z Tobą kochać. Mój Skarbie. XXX". Z takim czymś raczej nie mogę iść na policje, ale wiecie jak mój chłopak takie coś czyta, to z jednej strony stara się zrozumieć i chyba rozumie, bo jeszcze jest obok mnie, ale z drugiej strony oczy mu się wywracają

Gość gość
poniżanie i wyzywanie nawet bez wulgarnych słów, a ich zachowanie to nie jest zwykłe "chyba twoja stara" tylko wpływa na Twoje życie i rujnuje Ci związek.. Prostytutką nie byłaś, nie mogą Ci bezkarnie ubliżać w taki sposób Nie mam wiedzy prawnej, ale widze, że w internecie można znaleźć jakieś rady prawne odnoście poniżania

Gość gość
może nagrywaj te sytuacje na żywo, albo pilnuj żeby mieć świadków innych niż chłopaka i uda się to podciągnąć pod coś karalnego?