Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spaliłam sprzęgło ?

Polecane posty

Gość gość

Hej, co mogło stać sie samochodowi jeżeli na zimnym silniku podczas próby wyjechania z podwórka gdzie samochód delikatnie sie zakopał za mocno mu przygazowałam? Gdy samochód ruszył, zatrzymałam sie bo poczułam smród zgnilizny w samochodzie oraz poczułam smród na zewnątrz, wydawało mi sie że spod kół ale gdy dojechałam tam gdzie miałam, czułam zapach palonej gumy spod maski, ( NIE dymiło się )

Gość gość
uup

Gość gość
CO najwyżej przypalilas. Przy spalonym sprzęgła nie mogłabyś dalej jechać. Poza tym spalone sprzęgło śmierdzi trochę inaczej niż guma. Ten zapach to mogły być opony, lub jakąś inną część w silniku. Odpal samochód i rusz. Jeśli zapachu już nie ma a sprzęgło działa ok to nie ma problemu. Rzadko kiedy spala się sprzęgło za jednym razem.

Gość gość
Właśnie poszłam schować do garażu samochód i jest ok, choc przejechałam tylko kilka metrów na 1 do garażu, ale jest ok, jesszcze jedno jak ruszyłam po tym mocnym gazowaniu to poczułam smród w samochodzie i na zewnątrz taki jakby zdęchlizna, tamten smród sie ulotnił, a jak już dojechałam gdzie miałam to tylko ten zapach spalonej gumy ale czułam go pod maską a nie spod opon.

Gość gość
dzwoń na 998

Gość gość
czekam na poważne odp:) może ktos sie z takim czymś spotkał?

Gość gość
Odpal i sie przejedz. Z opisu wynika ze to sprzęgło ale tak jak już ktoś napisał raczen przypalilas niż spalilas. Wtedy to nic strasznego.

Gość gość
ale śmierdzi mi w garażu spalenizną co robić kurde?? Samochód prawie zimy a dalej smierdzi

Gość gość
nadpalone sprzeglo smierdzi zgnilym jajkiem

Gość gość
ale dlaczego dalej śmierdzi ? Jak chowałam samochód do garażu to sprzegło ok, tylko teraz poszłam i śmierdzi spalenizną tam najbardziej wyczuwalne tam gdzie pisałam wyżej w poście Ten smród zgnilizny można porównać i do zgniłego jajka dla mnie to był jak by ktoś bardzo ohydnego baka puścił, naprawde :/

Gość gość
up

Według mnie nie spaliło się, a jedynie przypaliło, jednak jeśli jesteś pełna obaw, to warto udać się do mechanika.

Gość gość
ok, ale teraz mam sobie odpuścić, że śmierdzi, bo tego się obawiam, samochód jeździ normalnie ale obawiam sie że dalej czuje ten zapach spalenizny

Gość gość
Żeby rozwiac wątpliwości najlepiej udac się do warsztatu. Ze swojej strony polecam http://autouklad.pl/ Na pewno otrzymasz tam fachowa porade co robic :)

Gość gość
Może podjedź z tym na dobrą stację albo dla pewności od razu zamów sobie nowe sprzęgło. Na http://www.mat-auto.pl/ mają duży wybór części i rozsądne ceny. Często się tam zaopatruję.

Gość gość
Sprzęgło to ważna sprawa,więc najlepiej niech sprawdzą to fachowcy np. na stacji http://www.dekar.radom.pl/ jestem pewna,że tam wszystkim się należycie zajmą.

Gość gość
to pewnie sprzęgło ja kiedyś nie mogłam ruszyć z przyczepką pod górę i też poczułam smród po dojechaniu do http://www.skrzynie-biegow.eu okazało się że spaliłam sprzęgło.

Gość gość
nadpalone sprzeglo smierdzi zgnilym jajkiem a Nieprawda, bo przypaloną kapustą.

Gość gość
ja prdl, smród ZGNILIZNY poczuła :D może coś ci po prostu zdechło w tym aucie, albo pod nim i najechałaś na zwłoki :D albo to jednak zgnilizna moralna, pewnie nie jesteś już dziewicą... ;) michał121212 mógłby tu się szerzej wypowiedzieć

Gość gość
Też mi się tak wydaje. Nam padło sprzęgło kiedyś i wymieniliśmy w tym warsztacie http://www.auto-perfekt.com.pl/. jeśli jesteście z Lublina to warto się wybrać z usterką do tego warsztatu. Mają niezłe komputery diagnostyczne i dobre części.

Gość gość
A może zamówisz sobie części z https://ebcbrakes.pl/ i poprosisz kogoś, aby założył Ci je po kosztach?

Gość gość
Możliwe że tak właśnie było. Najlepiej udać się do dobrego serwisu aby sprawdzili co da się z tym zrobić. Jeśli mieszkasz w Pruszkowie sprawdź www.faben.pl. Ja naprawiałam tam samochód i byłam zadowolona z obsługi.

Gość Antyreklamowiec

Ja pier... Same reklamy serwisów czy warsztatów. Myślą, że blondynki są naprawdę takie głupie, że od razu na drugi koniec Polski będą jeździć ze śmierdzącym problemem?

Gość gość

Sprzęgło będzie się zużywać dlatego warto zapisać sobie kontakt do warsztatu, który zajmuje się regeneracją sprzęgieł. Od siebie mogę wam polecić www.regro.pl w Kielcach. Oni zajmą się sprzęgłem w waszym samochodzie.