Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MM i roczniak??ocencie.

Polecane posty

Gość gość

Czy podajecie mm roczniakowi jako posilek???moj syn skonczyl 12miesiecy i nie jestem pewna czy powinnam mu podawac mm jako posilek. jego dzienny jadlospis: sniadanie: Manna na mleku krowim pasteryzowanym(nie U.H.T) 2 sniadanie: 250 mm Obiad: pulpet z kurczaka z koperkiem, ziemniaki z marchewka i cukinia duszona. Deser: banan, kawalek jablka. Kolacja: 250mm Pediatra nic mi nie wytlumaczyla, gdy dopytywalam o mm mowila tylko ze 2 razy :/

Gość gość
up

Gość gość
samo mm podaje tylko nad ranem, gdy obudza sie b glodne - ok 5-6 rano. ale to nie zawsze. potem ok 8 podaje kaszke bezmleczna (manna, inna zbozowa, owsianka) ktora przygotowuje albo na wodzie (jesli mm bylo nad ranem) albo z dodatkiem mm. do tego dodaje owoce. potem ok 12 jedza gesta zupe, ok 15-16 drugie danie i na kolacje kaszka Hipp bez cukru, ktora jest rowniez na bazie mm. z tym ze ten drugi posilek o 15-16 jest bardzo rozny, czasem warzywa na parze, czasem ziemniaki z sosem, czasem jakis sloiczek, czasem jajecznica na parze, a czasem mix swiezych owocow gdy 1 danie bylo b sycace.

Gość gość
autorko ja bym nie dawala mleka krowiego....a mleko samo tzn mm daje na noc.

Gość gość
i wasze dzieci nie budza sie po samym mm na noc..? moje sie budzily, czasem juz o polnocy! a ida spac ok 19-20. odkad daje im kaszke (owsianke zwykle) spia do rana.

Gość gość
Ja tez daje na noc i na sniadanie i jest ok...zastanowilabym sie nad tym krowim, bo to chyba za duzo.

Gość gość
Dlaczego nie podawać młaka krowiego ? Nie wiem o co chodzi co złego w tym mleku?

Gość gość
Oczywiście chodziło mi o mleko krowie , że słownikiem już tak jest że zmienia słowa

Gość gość
Ktos cos jeszcze doda ?

Gość gość
Mój mały do 2,5 roku dostawal mm rano koło 8 po przebudzeniu później dopiero drugie śniadanie jadl koło 10 a o 19 przed spaniem znowu butla mm i to była jego kolacja. Cała noc na nim przesypiał, zresztą ze spaniem nigdy u nas problemu nie było od 3 miesiąca spalin cała noc bez żadnych pobudek.

Gość gość
ja daje na sniadanie mm, na drugie kromeczke, lub jogurt plus owoc, jajecznice zalezy, potem zupka, drugie danie, podwieczorek i mm

Gość gość
zamiast samego mm - kasza na mm, zamiast mleka krowiego - jogurt naturalny lub kefir

Gość gość
Czemu podajecie MM 12miesięcznemu dziecku skoro uznajecie, że karmienie piersią dziecka w tym wieku to patologia? Bo nie rozumiem, podajecie przecież SUBSTYTUT mleka z piersi. A skoro mleko z piersi w tym wieku nie potrzebne, to i MM nie. A ta co do 2,5 roku podawała mm to już w ogóle wychodizi patologia nad patole

Gość gość
Poczytaj kobieto i mm. Jest bez porównania bardziej treściwe w tym wieku niż to z piersi!

Gość gość
ja daje piers i mm i tyle

Gość gość
Biedne to dziecko skoro od urodzenia dostaje sztuczny chiński narkotyk! Dziecko powinno jesc pokarm matki no ale panna wygodnicka woli wpędzic dziecko w otyłosc,problemy z krazeniem, cukrzycę itp bo wazniejsze zeby cycki były dla zapijaczonego męza.

Gość gość
gość wczoraj Biedne to dziecko skoro od urodzenia dostaje sztuczny chiński narkotyk! Dziecko powinno jesc pokarm matki no ale panna wygodnicka woli wpędzic dziecko w otyłosc,problemy z krazeniem, cukrzycę itp bo wazniejsze zeby cycki były dla zapijaczonego męza. XXX Jestes paskudna, wredna baba wypowiadajaca sie nie na temat...moze masz problem ze zrozumieniam tematu??? XXXXX Autorko ja wlasnie jestem na etapie powrotu do pracy i przestaje karmic piersia..tez mam problem z umieszczeniem mm w jadlospisie.Mala przyzwyczaila sie do piersi przed snem i zdecydowalam ze na noc samo mm bedzie dobre.