Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćszybkoooo

pyt do osób po 30 jak jest twojaulubiona ksiązka

Polecane posty

Gość gośćszybkoooo

pyt do osób po 30 jak jest twojaulubiona ksiązka

Gość gość
nie jestem po 30-tce, ale dużo czytam. Lubię klasykę, a moimi ulubionymi książkami są "Niebezpieczne związki", "Czerwone i czarne" i "Kochanica Francuza" .

Gość gość
A ja kocham cobena

Gość gość
Chłopi Reymonta

Gość gość
ja mam rowno 30 i lubie kryminaly Jo Nesbo, Stuarta Macbride'a i Tess Geritssen, z tych bardziej ambitnych to lubie ksiazki Emila Zoli i rosyjskich pisarzy, bardzo mi sie podobala ksiazka Rubena Galego-'biale na czarnym', ogolnie czytam duzo

Gość gość
mam ich wiele, ale moja ukochana od czasów nastoletnich to "Przeminęło z wiatrem"

Gość gość
również jestem fanką Cobena. Dziś zaczęłam czytać "Zostań przy mnie" i wciaga niesamowicie ;)

Gość gość
Zostan przy mnie to pierwsza Cobena jaka przeczytalam;-)

Gość gość
A ja nietypowo "Wyznania gejszy" A.Golden, "Dziennik Bridget Jones" (mało ambitne,ale świetne na zły humor), praktycznie wszystkie horrory i thrillery Dean R. Koontza, również książki autorstwa Lisy See (popłakałam się przy nich),a także "Trzepot skrzydeł" Grocholi. I co jeszcze? Pewnie mnie wyśmiejecie,ale uwielbiam całą sagę...HArry'ego Pottera!!! :D

Gość gość
Ja uwielbiam sięga larssona i jego millenium a teraz ta kontynuacja tez mnie powaliła. Jest super. Lubie książki na faktach o kobietach typu 'dziewczyny wojenne' lub 'kobiety dyktatorow'.

Gość gość
Mam 37 lat, podobaja mi sie kryminaly nesbo, miloszewskiego, podobal mi sie zafon. Jest wiele swietnych ksiazek, ale najwazniejsza dla mnie to Biblia.

Gość gość
Mam 3 6lat i lubie Milenium ,cala seria Camilla Lackberg , Coben ogólnie Lubie kryminały i czytam sporo ale nr jeden od prawie 10 lat jak dla mnie jest Paulina Simons i Jeździec Miedziany i jego kolejne części inne jej książki tez fajne

Gość gość
Mam 37, i moja ukochana ksiazka jest "Wolnosc albo smierc" Kazantzakisa (nie jestem pewna, na polski chyba przetlumaczona jako "Kapitan Mihalis").

Gość gość
37 lat - nie wiem czy moga byc dokumentalne, ale ja mam te: Ewa Szumanska "Moi przyjaciele Latynosi" Ryszard Kapuscinski "Chrystus z karabinem na ramieniu" Beletrystyka: Mario Vargas Llosa "Miasto i Psy"(jesli juz musze wybrac jedna) Zenon Kosidowski "Krolestwo Zlotych Lez" Jorge Luis Borges "Alef" Tematy poludniowoamerykanskie, w pokoleniu moich rodzicow mniej wiecej tak na topie jak teraz skandynawskie kryminaly...tylko poziom bez porownania

Gość gość
"Wiedzmin' Sapkowskiego i " Diuna" Herberta :) Wszystkie tomy. I cykl demoniczny Veissa.. I generalnie wszystko co S-f :) A na poprawe chumoru to Chmielewska ! :D I oczywscie " Pan Lodowego Ogrodu ' Grzedowicza, ten styl i humor ! :)

Gość gość
ja mam 29 :) lubie Cobena i Kinga ale ostatnio wciągnęła mnie Camila Lackberg teraz czytam "niemieckiego bekarta" tj. 5 część całej sagi polecam zacząć od poczatku czyli od "Księżniczki z lodu"

Gość gość
Konopielka

Gość gość
Wszystkie Grishama. Ponadto złodziejka książek. Oraz Zafona -cien wiatru ,więzień nieba i gra anioła.

Gość gość
"Wichry wojny" i "Wojna i pamięć" oraz "Dalekie Pawilony" . Kiedys tez kochałam "Przeminęło z wiatrem", ale czytałam je zbyt często i mi sie przejadło.