Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ŻabAlka

temat niezacinający się ;)

Polecane posty

Gość gość
dakota

Gość gość
zmienia nicki, jak cappuccino:)

Gość gość
udzielala sie przewaznie na gotowaniu i erot identiko jak agniesia:D udzielaja sie aktywnie od samego poczatku powstania kafci:D stad znaja wszystkich uzytkownikow jak tez pilnie sledza ich wpisy:D

Gość gość
zastanawia mnie jedno ,kłamstwa mitomana od ponad roku mitoman pisze ,ze ma mieszkanie w bydgoszczy ,jak to przeprowadzic sie nie moze:D i jego staz w kole mysliwskim który trwa juz trzy lata:D:D:D

Gość gość
i ta bezrobotna wywłoka ma czelnosc innym zarzucac ze siedza na kafci,fakt swojego sie nie widzi :D

Gość gość
jakies wnioski?

No ale wkońcu wybrał się do Szwecji - tyle tylko,że nie do kraju,a wsi o takiej nazwie :D

Gość gość
agniesia to juz miała wiele nicków np mis gogo ,pewnie sie rozbiera w klubach nocnych w ameryce ,pani kanapka itd

Gość gość
Pavlo on wszedzie był ,w londynie ,włoszech ,itd pół swiata zjezdził palcem po mapie ,człowiek jak Cejrowski a może i Makłowicz

Gość Cejrowski
Dzis zabrałem macka do Amazoni ,ten hooj nie potrafił sie odnalesc w realich tego klimatu ,bał sie zjesc dobrze wysmażona tarantule ,miał swoje kanapki przywiezione z polsKi i przywiędłą rzodkiew ,ale na widok amazonki pała mu staneła ,jeden tubylec pokazał mu kose i na szczecie jego marny flak opadł.Ale wstyd po namysleniu wszedł na kafe ,czy jakies laski mu nie wysłały zdjec ,i która nie ukradła mu poczytnego bloga.Nie wiedział gdzie może sie odlac i pytał sie o to ludzi na kafe ,ale nikt mu nie doradził ,wiec lał ciepłym moczem po nogach ,bez was nic nie zrobił.Jedynia gosciówa dała mu dobrą rade Pisiulku wytrzymasz ,przejrzyj katalogi o drzwiach do swojego mieszkania ,inaczej zrób zasłone z koca ty mój indianinie:D ps ,mam nadzieje ze pyton w nocy cię nie dusił,i wziołes spray na insekty

Gość gość
warto dodac, ze mial kanapki, ale jajka gotowane, a na deser zupe w termosie:D

Gość gość
super patent z tym kocem, Wojciech:)

Gość Luiggi I Monicca
La Pizza Capricciosa dalla Polonia Cześć =) Dziś chciałbym zaprezentować jeden z moich ulubionych rodzajów pizzy, czyli pizzę Capricciose. W tej wersji zrobiłem ją na grubym cieście. Ostatni raz robiłem ją w upalne, sobotnie popołudnie, podczas mojej ostatniej wizyty w Palermo, na Sycylii. Chciałem odwdzięczyć się moim włoskim przyjaciołom za ich szczodrą gościnność (spotykaną chyba na tą skale jedynie na Kujawach, Podlasiu, czy Podkarpaciu) i zrobić dla nich pizzę taką, jaką zwykłem robić w Polsce. Luiggi, Monicca i Pierro byli zachwyceni efektem. Stwierdzili, że pizza mojego wykonania różni się trochę od tych, do których przywykli, szczególnie grubością ciasta (ich jest bardzo cienkie) i trochę smakiem składników (użyłem do tego specjalnej szynki z Kujaw i sera z Podlasia). Bardzo im smakowała i postanowili podać mój przepis do swojej ulubionej, lokalnej pizzerii w Palermo i Wenecji, a nazwą moja pizzę: Capricciosa dalla Polonia da Maciek da Cuiavia. x Różniła sie bardzo smakiem ,gdy rozpakował walizke buchneło smrodem i pleśnia ,przemycał to w niepranych skarpetach .Nie za bardzo chciał nam zrobic pizze ,próbował zlokalizowc na swoim ajfonie sklep Żabka ,i Biedronka gdzie mozna kupic w promocji za 12 zł:D potem powiedział nam w zaufaniu ze nie stac go na ogrzewanie mieszkanie ,stąd mu wychodzi pleśn w kwiatach doniczkowych,i często pije na rozgrzewke .W koncu nasadził nam jajek ,jego popisowe danie i pare kromek bez masła ,zniesmaczeni tak popularnym blogerem kulinarnym poszlismy spac.

Gość gość
Shakshouka - jajka w pomidorach Cześć =) Shakshouka (czyt. szakszuka), to danie znane w kuchni tunezyjskiej, egipskiej, izraelskiej i marokańskiej. Samo słowo oznacza "bałagan". W skrócie, to ugotowane jajka w lekko ostrym, pomidorowym sosie. Idealne na śniadanie, kolację lub lekki obiad. Potrawę tą poznałem podczas mojego pobytu w Tunezji. Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania shakshouki, ponieważ naprawdę warto! X W Tunezji tez byłem zabrała mnie Magda G. Gdy odpadłem juz w samej poczekalni programu Master Chef. Zrobiłem jej jamnika z kanapki i to ja totalnie rozbroiło ,oraz zrobiłem długi monolog jak gotowac jajko na miękko .Fafjnie było jezdziłem na wielbłądzie ,i miałem huste na ryju tzw arafatke co bym co chwile nie otwierał swojego głupiego dzioba ,miałem tez fatamorgane ale to juz inna bajka ,po prostu za duzo wypiłem lokalnych trunków ,stad zwidy .Ale tubylcy szaleli gdy przywiozłem krate jak z biedry za 6.99

Gość gosc k
Wczoraj byłam Żaba a dzis Campari :D Gościu, a Mackiem czasem nie jestem? Pavlo, wciąż czekam na odpowiedz na wczorajsze pytanie. Mniemam ze moze niedoczytales? Facet twojego pokroju nie unikałby odpowiedzi ;) Miłego Dnia wszystkim!

Gość gość
nie wymagaj od kretynki vel wrzodu na wszystkich d****h, zeby zrozumiala co nieco, a tym bardziej zauwazyla odpowiedz:D

Facet twojego pokroju nie unikałby odpowiedzi oczko.gif x I zdecyduj się wkońcu za jaki typ faceta mnie uważasz, zamiast co chwilę zmieniać zdanie na mój temat jak ci wygodniej. Raz uważasz mnie za frustrata, drugi za debila, a teraz takie coś piszesz chorągiewko :O

Gość gość
To bylo do przewidzenia wystaczy wzmianka o stonce a od razu sie pojawi goofno pasiaste:D

Gość gość
Leszcz pieczony Cześć =) Bardzo lubię ryby, ponieważ są smaczne i zdrowe. Od dziecka łowię je w Okoninach Nadjeziornych. x Od dziecka ,czyli rodzice szli do roboty ,mi klucz na szyje i rozkaz idz łowic leszcze na obiad LESZCZU,cięzkie miałem dziecinstwo jak nie złowiłem ryb i nie upolowałem dzika ,to często nie było obiadu:(

Pavlo, chyba ty nie potrafisz czytać. Nie prosiłam cię żebyś sie ustosunkował do mojego stwierdzenia tylko odpowiedział na moje wczorajsze pytanie. Ale ok. Podejrzewałam ze klasycznie zaczniesz palic głupa.

Gość gość
nie dziw sie pavlo aczkolwiek nigdy nie wiadomo co sie kryje pod interpretacja stonki "Facet twojego pokroju nie unikałby odpowiedzi oczko.gif' :D

Powtórzysz pytanie? Bo na tym temacie jakoś żadnego nie widzę, nie wiem , może na oczy mi się rzuciło, a może spytałaś tylko siebie w myślach i się czepiasz o odpowiedź na niezadane pytanie :classic_cool:

Gość gość
Kanapka z jajkiem Cześć =) Bułka z jajkiem na twardo, to tradycyjna, polska kanapka, którą zna każdy z nas. Idealnie nadaje się na piknik, do zabrania w podróż do samolotu lub pociągu, czy do kina, na drugie śniadanie do pracy, albo na uczelnię. Do tego obowiązkowo termos z herbatą =) Zachęcam wszystkich do kupowania jajek od szczęśliwych kur podwórkowych, ponieważ naprawdę warto X Zawsze jako podróznik mam kilka jajek pochowanych po kieszeniach,w kinie bezczelnie tłuke skorupka o fotel,i wyciągam z nogawki termos z herbatą,Ale wiecie czemu szczęsliwe kury? mam znajomych ,prowadza ferme kurza ,czesto tam bywam ,siadam pod płotem i czytam im dobre kawały są tak uhahane ze ida znosic szczęsliwe jajka ,Polecam wam naprawde warto.

Gościu k zrozum,że na niezadane pytanie nie da sie odpowiedzieć, więc może wkońcu je zadaj skoro odpowiedzi na nie oczekujesz

Gość gość
gosc k dziś Pavlo, chyba ty nie potrafisz czytać ,bo ja tym bardziej. Nie prosiłam cię żebyś sie ustosunkował do mojego stwierdzenia tylko tego wymagam odpowiedział na moje wczorajsze pytanie odpowiadaj dziadu . Ale ok. Podejrzewałam ze klasycznie zaczniesz palic głupa. Jak ja zaczne czytac ze swojej kuli i mys stopy kasztankowi ,wytre swoimi włosami

Zadałam pytanie Pavlo. Ale ok, teraz odwróć kota ogonem, i błyśnij moim kosztem. Mi nie ubędzie a tobie to widac bardzo potrzebne 🖐️

Gość gość
gosc k dziś Zadałam pytanie Pavlo. Ale ok, teraz odwróć kota ogonem,to ja tak robie z mackiem wam nie wolno , i błyśnij moim kosztem ,bo ja waszym częto błyskam. Mi nie ubędzie i tak straciłam robote przez ciagłe pisanie na kafe a tobie to widac bardzo potrzebne lapka.gif

Gość gość
Byznesmen Pavlo jest bardzo zajęty w swojej firmie i nie ma czasu na kafe :P:P:P