Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 16 lat i chyba jestem w ciazy. Co mam zrobic ??

Polecane posty

Gość gość
A pani z 22.04 cos nie bardzo do nauki się widac garnęła :O wziąć! matole! wziąć! jasnie wykształcona :O ,co to nóg nie rozkłada,taaa jasne

Gość gość
Czyzby Pani poslanka Pawlowicz zawitala na kafe ? "wziasc" hahaha

Gość gość
Wziasc :D czyzby pani poslanka Pawlowicz zawitala na kafe ? :D

Gość gość
Swietobliwe krowska co to nigdy seksu nie uprawiały haha

Gość gość
Bo sa tak szkaradne ze maz worek na glowe i za ojczyzne :D to zazdroszcza mlodej dziewczynie

Gość Fundacja Javani
Nasz Fundacja wspiera nieletnich rodziców. Odezwij się do nas! Wspólnie ochłoniemy i będziemy układać plan działania. fundacja.javani@gmail.com tel. 506-822-449 https://www.facebook.com/fundacja.javani/

Podobno ta kąpiel pomaga, ale musisz domacicy wlac baardzo duzo garącej ipotem lodowatej wody i jak zaczniesz krwawic to podobno dobrze

Gość gość
Lila20 dziś Po co jej piszesz takie rzeczy? Żeby dziewczyna krwotoku dostała! Na pewno to zrobi jak nikogo nie będzie w domu. Dorosłe baby,a takie głupie! Wasze mądre rady! Jak macie tak dziewczynie doradzać, to lepiej nic nie piszcie.

Gość gość
A i jeszcze dodam jedna rzecz. Kąpieli tez próbuje i nic z tego. Chyba jednak czeka mnie zabieg. A ty dziewczyno nie rob glupstw. Jedno juz zrobilas, to teraz chociaż dorośnij szybko i podejdź do sprawy dojrzale. Wiesz, ze takimi sposobami jeszcze jak będziesz sama w domu możesz sobie zrobic krzywdę? Wtedy mama bardziej to przezyje niż twoja ciążę. Ja próbuje co prawda te gorącą kąpiel ale mąż jest w domu wtedy zeby w razie czego zawiózł mnie na pogotowie. A tobie kto pomoże? Będziesz sama w domu, zemdlejesz i co wtedy?

Gość gość
Do Pani powyzej - wspolczuje Ci bardzo i wiem co czujesz, rowno rok temu przechodzilam doklaadnie to samo. Dostawalam tabletki na poronienie a i tak to nic nie dalo :(

Gość gość
23.04 dzieki... U mnie pewnie tez bez zabiegu się nie obejdzie. Miałaś po nim jakies komplikacje? Pomyśleć, ze niektóre dziewczyny, np autorka wolalyby przechodzić to co my.... Dlaczego musi być zawsze na przekór... :/

Gość gość
Nie mialam zadnych komplikacji. 2 dni mialam podawane tabletki i na nic, na 3 dzien zabieg pod narkoza. To Twoja pierwsza ciaza ? Sciskam Cie mocno :* i masz racje jest to cholernie niesprawiedliwe

Gość Fundacja Javani
Panie zapraszam do naprotechnologa http://naprovita.cal.pl/ Do naszej 16 latki: rozmowa z mamą nie będzie należała do łatwych ale damy ci wytyczne jak ją przeprowadzić. Jeśli będziesz czuła, że są ci potrzebne "plecy" to możemy przyjechać i cię wesprzeć. Nasza fundacja mieści się pod Poznaniem. U nas też spotkasz nastoletnie mamy, które już poukładały swój świat i swoich dzieci a co najważniejsze - swoich związków i relacji. https://www.facebook.com/fundacja.javani/ Pozdrawiam Dorota

Gość gość
Tak, pierwsza :/ dlugo się staraliśmy :/ teraz boje się co bedzie dalej, że w ogóle się nie uda, a jesli juz to będzie to samo....

Gość gość
Porozmawiaj dzisiaj z mama i opowiedz nam jak bylo i powiedz chłopakowi może razem byście poszli do mamy zawsze będzie Ci raźniej :)

Gość gość
Hej i jak powiedzialas mamie i chlopakowi???

Gość gość
tylko miłość do dziecka pomoże ci w tej sytuacji , dziecko czuję serce matki

Gość gość
masz 16l nikt ci nie powiedział ze najpierw nauka, potem praca, a potem robienie dzidziusia,kto ci kazał nogi rozkładać matka? każdy z nas popełnia jakieś błędy, wybacz ale chociaż ze jesteś dzieckiem to nauka dla ciebie była niczym, tylko rozdawanie się. Ciekawe czy chłopak pełnoletni jest ?bo jak pełnoletni to zapracuje na rodzinę . Jeżeli byłaś zgwałcona to aborcja.

Gość gość
nie masz pracy, nie masz wykształcenia albo matka ci pomoże wychować, albo dom samotnej matki, bo z kad weźmiesz pieniądze na wyprawkę do dziecka, no z kad a chłopak tez pewnie ojscy dydek spuścił się i pracy niema, powiedz matce ze wolałaś seks od nauki za błędy trzeba płacić i na własnych błędach się uczymy. Napisałaś chyba jestem w ciąży ,czyli ty sama do końca nie wiesz, czy jesteś w tej ciąży weź od matki z 10zl na test ciążowy i wykonaj go rano z porannego moczu.

Gość gość
ale ci tu bzdury piszą masz dopiero 16l i piszą dobrze zrobiłaś ze seks uprawiasz, no co za ludzie, jesteś młoda wiec do 40 to jeszcze narodzisz z 10 i bieda jak nie masz szkoły, kto weźmie do pracy osobę nieletnia i bez wykształcenia, a o dzieci można się starać w wieku nawet 30l, to ty będziesz dzieci se robić i mamusia wychowaj mi bo ja nie mam pracy, od d**y maryni zaczęłaś, ale no cóż twoja sprawa, powiedz chłopakowi.

Gość gość
Dajcie jej spokój ciekawe jakie Wy byłyście w jej wieku ją teraz trzeba wspierac a nie dolowac trudno stalo się

Gość gość
Po pierwsze nie bój się, lęk jest złym doradcą. Jak byś chciała porozmawiać, zapraszam Cię na całonocny livechatoo www.netporadnia.pl Czekam!

Gość gość
Jeśli chodzi o reakcje na ból dziecka w 6 tygodniu to polecam lekturę:"Zdolność odczuwania bólu przed urodzeniem"Projekt Komisji Specjalnej Brytyjskiego Parlamentu, s.29 "2 - 7 tydzień: Pod koniec 5 tygodnia rozwoju dziecka poczętego, zaczynają się formować nerwy i tworzyć połączenia między nimi. Zaczynają się formować podstawowe struktury mózgu". Okazuje się, że kiedy dotyka się płodu jego reakcja jest znacznie silniejsza niż dorosłego. W 6 tyg. tworzy się też szkielet dziecka, reaguje silnym ruchem rąk i nóg na dotyk, funkcjonują nerki, płuca, wątroba i serce. Rejestruje się już fale elektromagnetyczne wysyłane przez mózg człowieka.

Gość gość
Dziewczyno nie rob nic pochopnie powiedz mamie ze jestes w ciazy i temu chlopakowi co jest ojcem przy okazji przekonasz sie czy Twoj chlopak jest odpowiedzialny tzn czy np cie nie zostawi jak sie dowie o ciazy a potem idz z mama do jakiejs instytucji ktora pomaga mlodym mamom, mlodym rodzicom a reszta sama sie ulozy zycze powodzenia i szczescia :)

Gość Mayeneczka
slask prywatny gabinet tam robilam zabieg jest tanio dwie opcje tabletki, albno chirurgia moze dalej aktualny email spwoboj adam.ginekolog @ o2.pl

Gość gość
chętnie z tobą pogadam i udzielę realnego wsparcia tylko napisz netporadnia.pl

Gość gość
2016.03.15 widać niezły k*******n z ciebie. Tamta historia niczego cie nie nauczyła. Nowy bejbik z nowym fagasem już w drodze w wieku ledwie 21 lat co i tak jest chorym wiekiem, a o ciązy w wieku dziecięcym nie wspomne nawet. Głupia byłaś i jesteś

Gość gość
Jestes jeszcze niedojrzala. Ja w twoim wieku nie chcialam tez miec dzieci. Minely 4 lata i powiem ci szczerze ze z checia bym sie z toba teraz zamienila. Chcialabym byc w twojej sytuacji miec chlopaka i byc z nim w ciazy. Za kilka lat to docenisz i bedziesz zalowac ze chcialas usunąć

Gość gość
„JA czy TY?” Telefon Zaufania (58) 6 915 915 i Netporadnia www.netporadnia.pl dla osób, które rozważają aborcję oraz tych, które już jej dokonały. Godziny kontaktu: od 16.00 do 6.00 Oferujemy bezpieczną przestrzeń rozmowy dla osób, które myślą o aborcji. Jesteśmy po to by towarzyszyć i wspierać w poszukiwaniu rozwiązań. Osoby, które się z nami skontaktują, uzyskają wiedzę z zakresu: medycyny, farmakologii, procedur wsparcia instytucjonalnego, psychologii prawa, A także wsparcie emocjonalne. Wyznajemy zasadę, że „droga do mądrej decyzji prowadzi przez wiele pytań”. Swoje działania kierujemy do kobiet, mężczyzn, personelu medycznego oraz wszystkich osób, które doświadczają skutków aborcji. Porady w Netporadni są bezpłatne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zależności od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pełną dyskrecję.

Gość Julkaa28
W lipcu bede miec 16 lat. Jestem w 5 tyg. ciazy wiec wiem co czujesz. Co zrobic? Wziasc sie w garsc i stac sie odpowiedzialna...