Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 16 lat i chyba jestem w ciazy. Co mam zrobic ??

Polecane posty

Gość gość
Powiedziałaś już chłopakowi? To naprawdę pora, zeby powiadomić rodziców i iśc do ginekologa.

Gość gość
Dziewczyno szoruj do ginekologa !! Mów mamie o wszystkim i jak najprędzej ja swoje urodzilam w wieku 21 lat i nie wiem czy teraz tez nie jestem w ciąży żeby nawet dostać becikowe do 10 tyg ciaza musi być potwierdzona nic się nie boj dasz rade

Gość gość
no to jesteś w ok. 8 tc, twojemu dziecku właśnie zaczęło bić serduszko, ma już rączki i nóżki... jak możesz chcieć je zabic...

Gość gość
Kup kwas foliowy i lykaj i do ginekologa powiedz chlopakowi i rodzicom

Gość gość
to jakieś 6-7tyg.

Gość gość
Moja droga absolutnie nie wywołuj sama poronienia -to najgorsze co możesz w tej sytuacji zrobić! Nie które dziewczyny na prawdę mądrze CI radzą -powiedz mamie (na pewno będzie potrzebowała troszkę czasu, żeby się z tym oswoić ale da CI wsparcie), oczywiście powiedz chłopakowi i wybierz się do lekarza. Jesteś młodziutka i zrozumiały jest Twój strach ale uwierz mi będziesz tego żałować do końca życia.... xxxxxxxxxxxxxxxxxx do gościa - to chyba nie masz żadnych uczuć skoro "nie narzekasz po poronieniu". A tak na prawdę to uważam że przez to nie przeszłaś skoro tak piszesz.

Gość gość
Pelno na świecie jest dziewczyn w Twojej sytuacji nie jesteś sama kup witaminy zazywaj ****ardzo ważny jest kwas foliowy dasz rade wiem ze Ci ciężko wszystko się ułoży a Twój chłopak ? Można na niego liczyć?

Cześć, Nawet nie wiesz jakie wspaniałe to uczucie czuć kopnięcia dzidziusia tak na nie czekałam :) nawet gdybym miała to dziecko wychowywać sama nie chciałabym żeby go nie było. Mam 24 lata, moja koleżanka zaszła w ciążę w wieku lat 16 - a koleżanka mój rocznik, teraz ma 7 letnią córkę świetną dziewczynkę, super wygląda, biega, rozwija się, studiuje, ma czas na wszystko a chłopak ją zostawił. Ja mam 24 lata studiuję i musiałam przerwać studia, na początku byłam w szpitalu przez pierwsze 3 mce i przez to skreślili mnie z listy studentów mam rok w tyłek i nie wiadomo czy mnie przyjmą później, mój pracodawca obserwuje moją naukę i będę miała problemy, po za tym teraz już trochę gorzej jest schudnąć, miałam kilka nieudanych związków za sobą, i przerażające poczucie pustki myślałam że nigdy nie będę miała męża, nie chciało mi się żyć potrafiłam spać w pracy byle do pustego domu nie wracać, gdybym miała dziecko miała bym dla kogo żyć. Mamie powiedz ale olej jej reakcje to Twoje życie- nie ważne co powie ona życia za Ciebie nie przeżyje. Będziesz mieć dla kogo żyć i nigdy nie będziesz sama :) ja Ci gratuluję naprawdę

Gość gość
Ma olać reakcję mamy? Co Ty piszesz? Jej matka będzie to dziecko utrzymywać, dopóki ona z chłopakiem nie będą do tego zdolni, akurat jej matka ma w tej sytuacji dużo do powiedzenia.

Gość gość
Wiem ze musze powoedziec mamie ale nie wiem jak, na prawde uwierzcie mi ze jest bardzo surowa. :( ocena ponizej 5 to juz jest zle dla niej, nie mowiac o 3 :( a gdzie dopiero takie cos - ciaza w moim wieku :( czarno to widze.. Chlopak jest w porzadku znamy sie od dziecka, ale nie wiem jak to bedzie, jak zareaguje. Boje sie bardzo :(

Gość gość
Powiedz mu i tak Cie to czeka musisz przez to przejść to w końcu będzie jej wnuk...

Gość gość
I ja miałam ostatni okres 15.01. To 8.5 tyg ciazy. Ale ja o swoją drze...mam krwiak. Życie malucha jest na krawędzi. Modlę się o jego zdrowie. Twoje dziecko ma przechlapane że jest w twoim brzuchu. Być może to dziewczynka w przyszłości twoja najlepsza przyjaciolka. Albo syn który oddały za ciebie zygie. Co secie obchodzi zdanie matki . Nogi sobie nie urwie. Przyzwyczaić się i oszaleje na punkcie wnuka czy wnuczki. Nie rób nic będziesz zalowac

Gość gość
Pamiętam jak ja miałam stres jak miałam powiedziec o ciąży miałam 20 lat i zaszlam w ciaze z chlopakiem którego znalam 8 miesięcy a byliśmy razem 6 bylam na 2 roku studiów wzięliśmy ślub cywilny planujemy kościelny mamy juz prawie 3 letniego kochanego synka :) dasz rafe naprawdę tylko żeby ktos byl kto będzie Cie wspierać i wszystko się ułoży

Gość gość
Taki ,,prezent '' sprawił mi mój syn,wówczas 16-letni.Jego dziewczyna 15-letnia...No cóż...Trudno to nazwać euforią,ale życie toczy sie dalej,a ,,prezent'' za chwile skończy roczek . Nie rób niczego,czego mogłabys żałowac do końca życia...a mama? Na początku na pewno będzie zła,to przeciez normalne,ale jak masz z nią ogólnie dobre relacje-wszystko się ułoży i na peno Ci pomoże!

Gość gość
Autorko wątku dla Ciebie dwa linki : womenhelp/ ./org i polskie forum o aborcji farmakologicznej : maszwybor/./net

Gość gość
W Twoim wieku, to najlepsza tabletka wczesnoporonna, do 12 tygodnia bodajże działa, ale niestety nielegalna w Polsce, ale powyższe linki powinny pomóc.

Gość gość
Nie przesadzajcie, przeciez zarodek w 1 trym nic nie czuje a tym bardziej nie mysli o mamusi, jest pasozytem. To tylko wydalenie go, na prawde dla niego to nic bo nie ma najmniejszej swiadomosci zupelnie niczego.

Gość daria8l
Musisz powiedzieć mamie!

Gość gość
Nie sluchaj tych ktorzy pisza o aborcji poronieniu i tabletkach poronnych powiedz mamie i zobaczysz ze jakos to przelknie napewno nie zostawi cie samej wkoncu bedzie babcia:) a ty napewno nie bedziesz zalowac decyzji

Gość gość
Gratuluję Tobie! Dziecko to dar od Boga. Rodzice nie powinni być zdziwieni, że uprawiasz seks w takim wieku bo przecież dziś każda 16 latka uprawia seks co innego chłopcy. Powinni być szczęśliwi, że wiesz kto jest ojcem dziecka o ile to rzeczywiście chłopak. Następnym razem uprawiajcie lepiej seks analny i oralny a waginę lepiej nie ruszaj bo widzisz co potem jest - dziecko a Ty chyba nie jesteś gotowa na gromadkę?!

Gość gość
ciekawe ze wszystkim odrazu pęka gumka na forum gdziekolwiek temat o aborcji to wszystkie piszą gumka pękła? powiedz chłopakowi i powiedz rodzinie, mamie o ciąży masz jakieś zaufane osoby z kim możesz porozmawiać? to wyrzuć to z siebie, rosnącego brzuszka nie ukryjesz przed nikim.

Gość gość
było trzeba się uczyć ,a nie pipe dawać, to cierp ciało co ci się chciało , masz rodziców, to niech pomogą ci wychować lub powiedz przyszłej tesciowej

Gość gość
Haha odzywaja sie swietoyebliwe co w tym wieku nie wiedzialy jak fiutek wyglada

Gość gość
Powiedz mamie !..i do ginekologa !.. Nosisz w sobie życie ! Nie zmarnuj tego !

Gość gość
piszesz, że mama reaguje źle a każdą 3 - co w sumie potwierdza, że zależy jej na Tobie, interesuje się tym jak sobie radzisz - a w sytuacji o wiele poważniejszej niż oceny jej reakcja może być zupełnie nie do przewidzenia - może się najpierw wścieknie a może nie? A może właśnie da Ci wsparcie? To twoja mama,urodziła Cię, Kocha cię.

Gość gość
zarodek w pierwszym trymestrze to dziecko - 5, 6, 8 albo 12 tygodniowe - rusza rękoma i nogami jak wytrawny pływak, ssie kciuka, marszczy buzię, jego żołądek wydziela soki trawienne,przy jekiejkolwiek ingerencji z zewnątrz odpycha się rękoma i nogami - co do odczuwania bólu - najnowsze badania wykazują, że odczuwa bardzo mocno ból - jest sporo studiów na ten temat - wystarczy poczytać...

Gość gość
piszesz, że się boisz - napiszesz tak konkretnie czego się boisz?

Gość gość
Czego sie boje ? Wszystkiego :( reakcji mamy ktora jest surowa i czesto nerwowa jak cos nie po jej mysli :( dalszej nauki czy sobie poradze , przyszlosci z chlopakiem i tego jak sobie damy rade. Dziekuje za odpowiedzi, przespie sie z tym i sprobuje jutro mamoe powoedziec. Strasznie mnie mdlosci zaczely meczyc, nie wiem czy to juz ze stresu czy od ciazy :(

Gość gość
Tak się dzieje jak nieodpowiedzialne dzieci udają dorosłych. Trzeba było nóg nie rozkładać tylko za naukę się wziąść. Żenujące

Gość gość
W 6 tyg czlowiek ? Smieszna jestes ! Nie ma rozwinietego mozgu na tyle zeby miec jakakolwiek swiadomosc.