Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matka męża domaga się abyśmy nie przynosili alkoholi na wielkanoc

Polecane posty

Gość gość
4 flaszki na dwóch facetów i 3 butle wina na kobitę to dużo, bardzo dużo... jak chcecie się relaksować, to we własnym domu. gości trzeba ugościć, ale nie pozwalać sobie wejść na głowę... a ty próbujesz teściowej wleźć. uszanujcie i chociaż raz nie chlajcie, bo awantura będzie...

Gość gość
Wstyd takie bydło do kogokolwiek wpuszczać!!!

Gość gość
autorko, brzmisz jak wieśniara

Gość gość
Ja będę w mniejszości ale zgadzam się z autorką. Teściowa powinna zluzowac święta są po to aby odpocząć przy kieliszku

Gość gość
Dziwna tesciowa w swieta nalezy sie bawic

Gość gość
Ostatnie wpisy widac, ze sa autorki (brak znakow przestankowych) . A do goscia z 15:23 - autorka nie brzmi jak wiesniara, autorka brzmi jak alkoholiczka.

Gość gość
Co wy chcecie od tej kobiety? Ja sama lubię sobie popiwkować w świeta z teściami wiec ta Twoja tesciowa to jakaś patologia.

Gość gość
prośba o nieprzynoszenie alkoholu to patologia? wy chyba nigdy prawdziwej patologii na oczy nie widzieliście :(

Gość gość
Autorka to zwykła j****a źulica z ulicy. Autorko a na codzień gdzie chlejesz? Na ulicy??? Teraz wiem czemu teściowa zapowiedziała zakaz alkoholu pewnie wpadacie jak do obory chlejecie jak świnie i zostawiacie po sobie smród brud . Coś mi się zdaje że to wasze ostatnie święta u teściowej

Gość gość
,,A jeżeli nas zaprasza to nie powinna sama się tez dostosować? Tata powiedział że i tak weźmie bo nikt mu nie będzie mówił ile i czy ma pić." to bardzo kulturalny jest

Gość gość
nawet nie przyszło mi do głowy że w święta musi być alkohol... serio, ale ja jestem z rodziny, gdzie w ogóle prawie się nie pije, nie pali... tak jakoś się złożyło..

Gość gość
U każdego w domu jest inaczej i trzeba to uszanować albo nie spędzać tam świąt. To tak samo jak z paleniem - u jednych w domu sie pali,u innych nie. Np. U mojej mamy nie pije sie w święta,chociaż bywały wyjątki. Jeżeli Ty nie umiesz uszanować decyzji teściowej to nie spędzaj z nią świąt.

Gość gość
I mnie duza rodzina i pijemy tylko wino jedno po Wigilii , nikogo nie ciagnie do picia, u nas swieta sa mile bez falujacych osob .

Gość gość
Musisz uszanować decyzje tesciowej. Bez dwoch zdań

Mój dom, moje zasady. U mnie nikt nie pije i nie pali i nie wyobrażam sobie aby podczas Świąt ktoś mi za plecami wódę przynosił bo chce się nachlać. To niech siedzi w domu u siebie i tam chleje ile wlezie. Skoro teściowa Was zaprosiła to uszanujcie jej zasady a jak chceccie pić to u siebie!

Gość gość
Ja uważam, że wypicie trochę wina do obiadu w świeta, to nic złego. U mnie tez pijemy wino. A czasem i wieczorem wódeczka też się zdarzyła. Aczkolwiek, 4 butelki wódki na 2 osoby to bardzo dużo, wina, likier. Mimo, że jestem za wypiciem wina w święta, uważam, że należy się dostosować do gospodarzy. Jak sobie tego nie życzą, to chamstwem będzie postawić na czyimś stole i to jeszcze wódę. Ja jadę na święta do teściów, też nie będzie alkoholu i się do tego dostosuję.

Gość Madzielena31
Wielki Piątek? Chyba tylko w kalendarzu. Dla mnie to dzień, który wreszcie mogę spędzić na własnych przyjemnościach. Po całym tygodniu pracy nie marzę o niczym innym, jak tylko spotkać się ze znajomymi i wyluzować. Chyba należy mi się po tych stresach, które przeżywam? Święta to w końcu wolny czas, który mogę spędzić jak mi się podoba. Chcę się napić – to się napiję, a nawet upiję. Po to jest piątek, żebym mogła się rozluźnić i przy okazji nie myśleć, co czeka mnie w Wielkanoc, pytania rodziny o ślub, dzieci, pracę, przy których mam ochotę sięgnąć po kolejny kieliszek

Gość gość
Czy twoja rodzina nie ma problemu z alkoholem? Moze dlatego twoja tesciowa tak postanowila. wazniejsze spotkanie z ludzmi niz picie. Z twojego postu wynika ze to straszny problem nie pic. Przynoszenie alkoholu wbrew gospodzarzowi to chamstwo. Lepiej nie idzcie tam bo tylko sie skompromitujecie

Gość gość
Tata z bratem chcą 4 butelki wódki, dla mamy i dla mnie 3 wina, jakiś likier taki świateczny i nalewka domowa. ---wreszcie jakaś konkretna propozycja, a jak braknie to można zawsze dokupić, ja nagoniłem bimbru to będziemy się raczyć z kolegami, jak nie chcą pić to po prostu nie idźcie tam, siedźcie w domku a abstynenty niech goszczą się sami

Gość gość
Niestety, u mnie tez jest taka tradycja. Na szczescie zanika z mlodszymi pokoleniami, ale bardzo powoli. To jeszcze prapradziadkowie przytargali ten zwyczaj wielogodzinnych biesiad z wodka. Duza zarla i duzo alko. Zadne "chore akcje" sie nie dzieja, ale zdecydowanie jest roznica miedzy 2 drinkami/kieliszkami wina a X kieliszkami wodki. Pokolenie moich rodzicow czesciej juz stawia na wino, likier czy whisky do saczenia, dziadkowie jeszcze na wode. X A temat to chyba prowo.