Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem chrzestną i na komunie dam tylko biblię, bombonierkę i kwiaty.

Polecane posty

Przytaczasz jakas sytuacje z patologicznej rodzinki wiec nie będę nawet tego komentować Chyba wiedziałaś co to za rodzina zgadzając się na matkę chrzestna

Gość gość
15:00 to niezlych patoli masz w rodzinie :D

Gość gość
To jest zenada, żeby robic liste takich drogich prezentow. Ja jakbym nie wiedziała co dać, to dalabym pieniądze po prostu i tak jest najlepiej, każdy da tyle, ile uważa i ile może, a nie ona ustala. Zenua. No ale chrzestnej to wypada dać jakiś droższy prezent na komunię. Jak uważasz, ale ja bym się głupio czula i telefon, czy tablet bym odrzuciła.

Gość gość
I co, mloda ma dostac 10par kolczykow bo wszyscy na to pojda? Od chrzestnych wymaga sie zawsze najwiekszego prezentu, wiec logiczne ze autorka sie wkurzyla. W ogole, kiedys to ja pamietam, ze te wieksze prezenty to 2-3 osoby sie zrzucaly. I byl jeden duzy prezent a reszta to ksiazki, planszowki itp. A tu wychodzi z 5 duzych prezentów co najmniej.

Gość gość
A autorka to zwykla snera ktora pod przykrywka swej glebokiej wiary nie chce dziecku sprawic przyjemnosci i kupic lub dac jakis wiekszy pieniadz pewnie wolisz dac ksiedzu na kosciol niz dziecku.

To właśnie napisałam ze są za male Stan na wysokości zadania Nie odpowiedziałaś mi czy pomagasz rodzicom w wychowaniu malej,robisz jakies drobne przyjemnosci dziecku ?Zaloze sie ze nie Ostateczne mysle ze chcesz utrzeć nosa roszczeniowej mamusce dziecka bo listę zrobila Robisz krzywdę dziecku Biblia tak oczywiście medalik jak najbardziej ale dozuc ya lale albo Male kolczyki srebne Pamiatka po matce chrzestnej bezcenna

Gość gość
A co stoi na przeszkodzie zeby umowic sie z reszta rodziny i kupic ten wiekszy prezent? A no to ze autorka to sknera

Gość gość autorka tematu
Niektóre chyba nie rozumiecie Nie chodzi mi o te zabawki tylko o tą głupią listę. Jak w ogóle można było wpaść na taki pomysł? Przecież tę listę musiały razem układać i wymyślać te bzdety, bo nie sądzę aby mama wpadła na pomysł toaletki z krainy lodu :o Dla mnie to dramat i tyle poza tym wszyscy się grzecznie wpisali więc dziecko dostanie całą masę swoich wymarzonych zabaweczek i nie będzie poszkodowane na tle rówieśników. Nie umrze od tej Biblii.

Gość gość
To rodzina brata męża... No cóż poradzić? To chyba brat taką wybrał, nie ja. Poprosili na chrzestna, to się zgodzilam. Opisalam sytuację, że i inne kwiatki oprócz listy prezentów się zdarzają. Ale zaraz się dowiem, że ja też jestem patologia, ale znając kafe, wcale mi to niestraszne

Za bukiet kwiatów zapłacisz 40-60zl dobra bomboniera to ok 30-40 zl Policz ile to jest Nazbiera sie na fajna lalkę czy inna zabawkę prawda ?Ale nie ty wolisz kosztem dziecka zrobić na złość jego matce To jest właśnie zenada

Gość gość
Zrobisz jak uwazasz to ty wyjdziesz na buraka i sknere.Tylko sie nie spodziewaj ze twoje dziecko dostanie cos jak bedzie mialo komunie i ciekawe jak dziecku wytlumaczysz dlaczego nie dostalo wyczekanego prezentu ? Bo co bo mamusia chciala zrobic na zlosc innej mamusi ktora zrobila liste prezentow.

Gość gość
No tak nie rzucisz bajeranckim prezentem to jesteś sknerą,bo chrzestni maja sypać kasą i trzymać ryj na kłódkę :o Odechciewa się być chrzestnym dla tych waszych książąt i księżniczek normalnie. Rzygać mi się chce jak was czytam. W życiu poproszono mnie dwa razy i dwa razy odmówiłam dzięki Bogu Masz być całorocznym mikołajem, zastaw się a postaw sie, a jeszcze cię pojadą za plecami a w dupę sobie te wasze fałszywe sakramenty wsadźcie

Gość gość
Ja tam nikogo o nic nie proszę chce to da małej coś nie chce to też bedzie dobrze. Nawet nie postrzegam gości w takim wymiarze czy ma czy nie ma, czy chce czy nie chce. Chciałbym spędzić chwile z rodziną i w d....e mam prezenty nie są dla mnie. Rzecz jasna zero alkoholu na tej uroczystości.

Gość gość
Diamenty rubiny- 100%racji

Gość gość
sama mam chrzesnice, na komunie przewiduje 3 prezenty: tzn albo rower, albo aparat albo kolczyki. zadnej kasy i zadnych innych d**ereli,nie intersuje mnie co chca jej rodzice chociaz akurat oni nie z tych co listy komus pod nos wysuwaja...moge ewentualnie dolaczyc do zrzutki na laptopa :)

Gość gość
Ty moze i masz w d. Prezenty alr twojemu dziecku bedzie przykro ze inni dostali a ono nie.

Gość gość
Jak widać nie tylko za plecami. Ja usłyszałam to wprost na uroczystości. I mam to w doopie

Gość gość
Kompletny brak wyczucia macie, wysyłanie listy jest wielkim babolem po którym wstyd będzie się odbijać jeszcze długo dotyczy tylko tych co jeszcze mają odrobinę poczucia rzeczywistości.

Gość gość autorka tematu
Diamenty Rubiny dziś Za bukiet kwiatów zapłacisz 40-60zl dobra bomboniera to ok 30-40 zl Policz ile to jest Nazbiera sie na fajna lalkę czy inna zabawkę prawda ?Ale nie ty wolisz kosztem dziecka zrobić na złość jego matce To jest właśnie zenada x a dlaczego wszystko na kasę przeliczasz? kwiaty to kwiaty, czekoladki to czekoladki dam to i KONIEC KROPKA! Nikt mi nie będzie dyktował co mam kupić. Rzeczywiście dziecko zostanie tak skrzywdzone Biblią, że szok. Żenadą jest mieć roszczenia i wymagać konkretnych prezentów. Mała razem z mamą musiała ustalać tą listę więc kubeł zimnej wody i pierwsza lekcja pokory jej się przyda. Nie dramatyzuj.

Gość gość
"Ty moze i masz w d. Prezenty alr twojemu dziecku bedzie przykro ze inni dostali a ono nie." Jak Cie nie stac na dzieci to ich nie rob a nie zerujesz na rodzinie. Faktycznie, uczenie dziecka, ze na swieta trzeba dostawac full wypas prezenty to swietna sprawa

Gość gość
Wiecie co to bylo sie nie godzic na bycie chrzestnymi matkami wszystkie wiemy z czym sie to wiaze z WYDATKAMI. A noe z tym zeby uczyc glupia matke ze nie jest stosowne robienie listy prezentow.Szkoda dziecka teraz tylko bo ono nie jest noc winne a dla takiego dzieciaka nie sakramet jest nawaznoejszy a prezenty taka prawda i mozna uczyc ze kasa to nie wszystko ale jak pojdzie do szkoly i takbjak u mnie byla sytuacja ze zakonnica po kolei pytala co dziecko dostalo za prezenty a jak ktos powiedzial ze slodycze tylko i biblie to komentowala O TO SLABO !!!

Gość Luiza 2000
Brawo Autorko. Bardzo dobrze robisz. To nie wesele, że można zasugerować prezent... Lista prezentów na Komunię- świat oszalał i schodzi na psy. Nie ma się co dziwić, że teraz dzieci często przyjmują postawę roszczeniową. Strach pomyśleć co z nich wyrośnie za kilka lat.

Gość gość
a później się dziwić że nikt nie chce być chrzestnym jak się tylko od niego kasę wyciągam.. lista rozumiem jakby ktoś sam zapytał co kupić ale chyba smartfony i tablety to przesada!!! o dronie już nie wspomnę!! Autorko ja cie popieram bo to nie powinno tak być ale pewnie wyjdziesz na skąpą bo dzieci się później przechwalają a mała powie że biblię dostała i że ma taką a nie inną chrzestną.. ja bym dala kase ewentualnie złoty lancuszek czy kolczyki, chociaż w sumie sama dostałam złoty łancuszek na komunie którego w sumie nigdy nie nosiłam ale jak będę wychodzić za mąż to myslałam zeby go na obrączki nie przetopić wiec jakaś inwestycja to tez byla

Gość gość
Popieram Autorkę tematu. Szacun! Ja na komunię dostałam od mojej matki rower, od chrzestnej bombonierkę, łańcuszek i kolczyki, od wujka bombonierkę i 50 zł, i od chrzestnego bombonierkę. Impreze miałam małą, zwykły obiad w domu, nikt nikomu prezentów nie wypominał, a ja sie z nich cieszyłam :)

Gość gość
autorka tematu bardzo popieram tą Biblię. Bombonierka ok. Ale kwiatów bym nie kupowała, bo i tak się zmarnują, możesz dorzucić jakiś drobiazg zamiast kwiatów

Gość Luiza 2000
A od kiedy bycia Chrzestnym wiąże się z wydatkami? Kto tak powiedział? Ludzi tak sobie ustalili. Często jest zastaw się a postaw się. Bo co? Bo mam być Chrzestnym? To chyba nie znacie znaczenia tego słowa. Chrzestny to nie wydatki, tylko pomoc w wychowywaniu, pomoc w nauce, dobry przykład. A nie prezenty i wydatki!!!

Gość gość
Popieram:) Ja na swoją komunię dostałam łańcuszek z krzyżykiem i jakieś drobiazgi. Nie było mowy o żadnym wysadzaniu się. Nawet wianek miał być skromny. Można było pozwolić sobie na to, żeby oprócz białych kwiatków były też błękitne lub bladoróżowe. Wszystkie dzieci wyglądały tak samo i to było moim zdaniem bardzo dobre rozwiązanie. Nikt nie myślał o prezentach bo dorośli z księdzem na czele podkreślali, że w tym dniu powinniśmy skupić się na Bogu. Wiadomo, że dzieci to dzieci i jeśli z komunii robi się wypasione urodziny to zamiast skupić się na tym co ważne będą myślały o prezentach.

Gość gość
A to rob co chcesz glupia krowo po jakoego na forum o tym piszesz? Kretynka

Gość gość
Autorko popieram!!! Zrobię tak samo, choć mój chrześniak jeszcze jest mały a i jego rodzicom nie przyszłoby do głowy robić listy z prezentami :O Naprawdę pora skończyć z tym szaleństwem komunijnym - to jest święto duchowe a nie zbieranie kasy na pierdoły i gadżety albo jeszcze lepiej na remont domu...

Hahaha A co za darmo dostaniesz te kwiaty i czekoladki ???przeliczam na kasę bo za kasę kupisz czyż nie tak ? Widzę ze argumentów ci brak Czyli miałam racje w tym co pisałam Nie będę z toba juz dyskutować bo reprezentujesz bardzo niski poziom Szkoda czasu Bez odbioru