Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Facet, który pomaga bezinteresownie

Polecane posty

Gość gość

to jakiś mit. żaden facet nie pomoże bezinteresownie kobiecie. zawsze jest ukryty jakiś cel, albo podtekst. Zazwyczaj seksualny.

Gość gość
prawda

Gość gość
Żaden człowiek nie pomoże drugiemu bezinteresownie, nawet w kumplowaniu się, przyjaźni, itd... ma się jakiś interes, ale niekoniecznie musi to mieć podtekst seksualny, bo mam dwie przyjaciółki którym pomagam jeśli mogę, ale przespać się z żadną nie mam zamiaru, bo byłoby głupio tak jakoś.

Gość gość
ale jesteś ich przyjaciółkami. a facet który przyjacielem nie jest? nie wierzę w bezinteresowną pomoc. coś musi być na rzeczy.

Gość gość
Nic nie musi być na rzeczy, to że facet pomoże obcej kobiecie np. załadować cięższe zakupy do bagażnika, nie oznacza zaraz że chce ją zaliczyć, ale faktem jest że na ogół pomaga się tym kobietom które w jakiś sposób wpadły nam w oko, wydają się być sympatyczne, podobają się nam, itd... kobiety też chętniejsze są do pomocy kiedy facet im się w jakiś sposób spodoba, tak to urządziła natura :)

Gość gość
a jeśli to nie jest pomoc okazjonalna, jednorazowa, tylko facet wykorzystuje swoje stanowisko i znajomości zeby pomóc jak najbardziej jakiejś kobiecie?

Gość ona jak wiatr
znaczy ze ją kocha albo uważa że jest ona w jakiś sposób dla niego inspiracją,może mają podobne zainteresowania,poglądy i cele

Gość gość
Atrakcyjni ludzie wzbudzaja wiecej sympatii. To fakt naukowy. Atrakcyjna kobieta wzbudza sympatie mezczyzny i na odwrot. Taka kobieta moze zwrocic sie do mezczyzny o wszystko i taki mezczyzny pomoze takiej kobiecie prawie we wszystkim. Atrakcyjnosc ma tu bardzo duze znaczenie. Mysli o seksie sa skutkiem ubocznym. Naturalnie atrakcyjne kobiety wzbudzaja mysli seksualne u mezczyzn.

Gość gość
gość dziś x To może oznaczać wiele rzeczy, albo bardzo lubi i jest zainteresowany kobietą na poważniej, albo lubi ale liczy tylko na seks lub romans. Kwestia tego jakie są między wami relacje i kim dla siebie jesteście.

Gość gość
ogólnie mówiąc potrzebowałam jego pomocy w zakresie jego życia zawodowego. jednak jego pomoc daleko wykroczyła poza standardowe postępowanie w takiej jak moja sprawie. Wykazał się dużym zainteresowaniem, wsparciem i empatią. Do tego uruchomił swoje znajomości. Chociaż nie musiał.

Gość gość
każdy pomaga za coś, tak samo szuka przyjaciół bo będzie mu się z kimś fajnie spędzało czas, bo może kiedyś pomoże bo coś, jak wiemy, że od kogoś nie będziemy potrzebować niczego to nawet nie zaczyna się znajomości

Gość gość
Owszem nie musiał, ale również ty nie musiałaś tej pomocy przyjmować, wtedy nie miałabyś dylematu dlaczego on to zrobił :) Każda pomoc ma jakiś podtekst, nawet dając kasę na cele charytatywne robimy to po to aby samemu lepiej się poczuć, bo pomaganie może wzmacniać własne ego, tak samo jak poczucie bycia potrzebnym.

Gość gość
Przyjęłam, bo wydarzenia, które wtedy miały miejsce były dla mnie dość traumatyczne. Teraz po czasie zastanawiam się czemu tak się zachował.

Gość gość
Może łatwiej byłoby po prostu zapytać? :-)

Gość gość
To nie takie proste. Nie zachowuje się jakby czuł się rozczarowany brakiem namacalnej wdzieczności. ale kto tam wie co facetom siedzi w głowach.

Gość gość
Napisze Ci tak,miałam w życiu kilka sytuacji, w których byłam zaskoczona pomocą i zaangażowaniem jakiejś osoby, również mężczyzny. Jeśli jego zachowanie dawałoby mi do myślenia po prostu podziękowałabym i powiedziałabym, że nie spodziewałam się takiego zaangażowania z jego strony, że było to dla Ciebie ważne i cenne. Zapytałabym wprost, czym zasłużyłam sobie na tą pomoc i takie zachowanie? :-)

Gość gość
Podziekowałam, ale nie mam na tyle odwagi co Ty żeby zapytać dlaczego potraktował mnie wyjątkowo.

Gość gość
Fakt, ja jestem bardzo bezpośrednia :-) Nie wiem właściwie jakie relacje łączą Was tak ogólnie, ale pomyślałam, że może w rewanżu zaproponowalabys mu obiad czy kolację? Oczywiście bez podtekstów, po prostu wtedy byłaby okazja do rozmowy...

Gość gość
Gdybyśmy byli wolni to zaproponowałabym bez zastanowienia bo naprawdę dużo dla mnie zrobił.

Gość gość
Tak, to zmienia postać rzeczy :-)

Mi kiedyś znajomy powiedział, że nie jestem sama i mogę na niego liczyć, co znaczyło dla mnie bardzo dużo w tamtej sytuacji. Nie skorzystałam z jego pomocy, ale ma we mnie przyjaciółkę. Zwykłe słowa wypowiedziane w odpowiednim momencie są dużą pomocą ;)

Gość gość
Skoro facet nic nie chciał w zamian i nie złożył ci żadnej propozycji, to skąd ten temat i stwierdzenie że mężczyźni nie robią nic bezinteresownie i chcą na ogół seksu? Wynika z tego, że to nie faceci o tym myślą, tylko takie myśli krążą w głowach kobiet, czyli to wy sprowadzacie wszystko do seksu :) A następnym razem zamiast się zadręczać myślami, to przed przyjęciem pomocy zapytaj co będzie chciał w zamian i dlaczego tę pomoc oferuje.

Gość gość
Kolejny temat z serii my idealne kobiety (lecimy na debili więc każdy mężczyzna taki jest)

Gość gość
muszko, masz rację że słowa potrafią dużo pomóc. Wystarczyło że był obok i wspierał słowem pocieszenia i było lepiej. Może teraz za bardzo wymyślam i doszukuję się drugiego dna.

Gość gość
bzdurna teza

Gość gość
bo zaczęłam się zastanawiać czy może on czegoś oczekiwał a ja przez te moje problemy nie zauważyłam tego. I teraz jest mi nieco głupio gdy spotykam sie z nim.

Gość gość
A jest to spowodowane tym że jak byłam bardzo młodziutka to pewien facet też mi pomógł a potem w bezczelny sposób powiedzial mi że nie robił tego za darmo. I dlatego teraz nie wierzę w bezinteresowną pomoc facetów.

Gość gość
Zapewniam cię że co jak co, ale gdyby chciał od ciebie odwdzięczenia się w postaci seksu to raczej byś tego nie przegapiła :P Facet po udzieleniu pomocy jasno dałby ci to do zrozumienia czego chce, a najczęściej jest tak, ze faceci oczekujący takiej wdzięczności sugerują to przed udzieleniem pomocy, aby nie tracić czasu na darmo.

Gość gość
No w wyraźny sposób nie dał mi do zrozumienia że czegoś oczekuje. Fakt, że wykorzystał tą sytuację żeby zbliżyć się do mnie i kilka razy przytulił.