Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy szykujecie już święta

Polecane posty

Gość gość

ja dziś piekłam mięsa bigos itp. jutro ciasta sobote sałatki zimne przekąski np . jajka itp + nakrywanie stołu a wy jak szykujecie swięta ?

Gość gość
Swieta to tylko wpier/dalanie za stolem i sprzatanie przez pare dni? Ciesze sie ze nie obchodze...

Gość gość
Od dwóch dni, normalka.

Gość gość
W sobotę już tylko święcone i odpoczynek.

taak, bo święta to zapier.alanie jak dziki osioł przy garach i przy sprzątaniu i potem przechwalanie się, kto ile i jak szybko upichcił i posprzątał.... ludzie to nie są święta, to nie jest 'szykowanie świąt'.... spauzowanie, zastanowienie się nad sobą, pomoc innym, to są ku.wa święta. Dziękuję i wybaczcie moją bezpośredniość.

Nie szykuję, bo nie robię żadnych świąt.

Gość gość
Ludki a idźta na Drogę Krzyżową, bo od tego tak dokładniej się Święta zaczynają - od Wielkiej Środy aż do Poniedziałku Wielkanocnego. Wasze gotowanie i sprzątanie to nie Święta Chrześcijan a czas śmierci i zmartwychwstania Jezusa Chrystusa.

Gość gość
Nie wiem co złego jest w pichceniu na święta? chyba miło jest je spędzać w czystym domu i zjeść coś smacznego bez pośpiechu i w miłej atmosferze. Niektórzy oczywiście przesadzają bo kupują jakby zbliżała się wojna a nie święta:) Nie popadajcie ze skrajności w skrajność!

Gość gość
Zaczynam od jutra. Nic szczególnego nie robię więc zdążę. W planach mam jajka faszerowane szynka i pieczarkami, zur z białą kiełbasą, sałatka jarzynowa, i jakieś suche wedliny typu kabanosy, sucha myśliwska itp. Święta dwuosobowe ;) Niedługo wybieram się na zakupy.

Gość gość
Tak szykuję już świeta. W domu czyściutko, zostało upiec ciasto, jutro jajka, zrobić drobne zakupy, mięsko na świąteczny obiad i gotowe-mozna świętować

Gość gość
Ja pakuję walizkę ponieważ na święta wyjeżdżamy w góry. To nie tylko czas jedzenia i sprzatania, to czas aby spędzić kilka chwil ze sobą. Noclegi znalazłam na http://otonoc.pl/ takich ofert jeszcze nie widziałam :)

Gość Podróż_niczka
Inspiracje do mniej tradycyjnych Świąt można znaleźć na stronie: http://www.noclegowo.pl/wielkanoc/ Warto o tym pamiętać nie tylko jeśli chodzi o wyjazdy, ale również w kwestii poszukiwania pomysłów na wielkanocny wystrój mieszkania. :)