Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość123321

3k na reke kiedys wydawało mi sięto dużo ,a teraz ?

Polecane posty

Gość gość123321

Jak w temacie. Kiedyś jak zaczynałem swoją pierwszą pracę jeszcze bez studiów to jak dostałem na zlecenie 10zł/h na rękę to wydawało to mi się kupą siana ,a 3tyś na rękę na etacie umowa i pracę to marzenie. Dziś po 5 latach od mojej pierwszej pracy mam umowę na 4,5k brutto czyli jakieś 3,2 na rękę + premie za nadgodziny/dodatkowe zadania itp i nie wydaje to mi się jakoś specjalnie dużo. Teraz mam cel dobić do 4k na rękę ,a potem 5-6. Też tak macie ? ,że to co kiedyś było dla was sufitem teraz jest podłogą? Oczywiście dodam ,że zakres obowiązków pomiędzy obecnym ,a tym z poprzedniej pracy to przepaść.

Gość gość
Moj facet zaczynał od 10zl/h. Później dostał stała wypłatę 3 tys na rękę i to było malo. Ja pensja nauczycielska to dużo za mało żeby kupić mieszkanie. Wyjechaliśmy za granice, teraz ma 3 tys euro. Miewal i prawie 4 tys e netto na reke. Ta kasę już czuc.

Gość gość123321
Do zagranicznych zarobków to niema co porównywać bo to inna skala jest.

Gość gość
Na ty właśnie polega chciwość, jak będziesz zarabiał 6k na rękę to po jakimś czasie też będzie ci mało. Polecam startować na prezesa pekao s.a gość w ciągu roku wyciągnął ponad 13 milionów... za to można pożyć :P

Gość gość
No i co z tego szmato ze ktos zarabia 3tys euro za granica skoro polowa tego idzie na wynajem i zarcie swinio.

Gość gość123321
proszę bez agresji

Gość gość
Jak na studiach zlapalam pracę za 2000 brutto to byłam zadowolona ze mam cokolwiek . Potem po studiach dostałam pracę i miałam ponad 3 tysiące na rękę to wydawało mi się że to taka dobra kasa . Teraz po 6 latach mam 7 tysięcy na rękę i 3 tysiące wydaje mi że to tak mało.