Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 23 letnie dziewice maja cos nie tak z glowa

Polecane posty

Gość gość

to dla mnie powod do wstydu :( moja przyjaciolka, ktorej wyznalam to w sekrecie to wysmiewa i mowi o tym innym, ginekolog patrzy na mnie dziwnie, rodzice tez... Czy jestem jakims ufo?

Gość gość
Zwierzasz się rodzicom ze swojego (braku) pożycia seksualnego? Bo ja wiem... Dla mnie to nie jest ani szokujące, ani dziwne. A już na pewno nieporównywalnie lepsze od dzieciaków poniżej szesnastki, którym tak spieszno do utraty dziewictwa.

Gość gość
Dziewictwo jest akurat taką "rzeczą" którą bardzo łatwo stracić, a której nie da się już odzyskać, więc jeśli tak ci to ciąży to za problem? Bierzesz faceta i po problemie :)

Gość gość
mojej mamie powiedzialam raz przy piwku, mamy dosc dobry kontakt, powiedzialabym przyjacielski :D mi wcale nie jakos niespieszno, ale czuje juz sie nienormalna i niezbyt interesujaca dla mezczyzn. Pewnie spodziewaja sie juz bardziej doswiadczonej, a nie ksiezniczki z drewna, przy ktorej trzeba byc delikatnym. Ciezko mi sie wyluzowac i korzystac z zycia, seks to wedlug mnie wielka odpowiedzialnosc i kojarzy mi sie glownie z ciaza, nie z przyjemnoscia, jakbym miala sie z kims kochac to z kims odpowiedzialnym, kto by mnie nie opuscil, to chyba dziwne podejscie. Nie bylam nigdy w zwiazku, to tez bardzo dziwne, nikt mnie nigdy nie kochal... ciezko mi przejsc z tym do porzadku dziennego. Oczywiscie nie jestem desperatka i nie rzuce sie na pierwszego lepszego ktory mnie zechce, bo nie marze narazie o ciazy :D

Gość gość
dziewictwo to ogromny powód do dumu i szacunek do swojego ciała. Kobieta która trzyma cnotę jako jedyna się szanuje

Gość gość
powinna trzymać cnotę do slubu bo w taki sposób sprawdzi faceta czy jest wart tego.

Gość gość
nie chce czekac do slubu. Nie gloryfikuje tego, ze nie uprawialam seksu. Jakbym poznala godnego zaufania faceta to po co czekac do slubu.

Gość gość
Bóg cię skaże za ten seks przedmałżeński jak zaczniesz tak robić. Jako jedyna partnera seksualna/partner szacunek do obojga ludzi .Musisz też wymagać prawiczka do związku a nie brać k****arza. Pozdrawiam

Gość gość
ehhh tylko nie to, ty to w ogole masz cos z glowa gorzej ode mnie

Gość gość
i pisze sie skarze :/

Gość gość
facet cię wykorzysta i zostawi co będzie będziesz zakładała kolejne tematy na kafe jacy mężczyźni to *****cze ? Zdrad z roku na rok jest co raz więcej z udziałem mężczyżn.

Gość gość
a dziewictwo to nie powód do wstydu tylko do pochwały, że kobieta się nie puszcza i potrafi się wstrzymać z seksem tylko dla jedynego. Pozdrawiam

Gość gość
W założeniu każdy miał być tym jedynym, ale takie barany jak ty wykorzystują naiwność tych dziewczyn.

Gość gość
gość dziś to się czeka z seksem i nie zaczyna wczesne współżycie

Gość gość
A co ci da czekanie? Nigdy nie ma się pewności czy druga strona nie odejdzie, jakby to było takie proste to każdy trafiałby od razu na swoją drugą połówkę.

Gość gość
co da? sprawdzenie partnera

Gość gość
Widać że mało wiesz o życiu i nic o związkach, a tym bardziej o ludziach.

Gość gość
bardzo dużo wiem o związkach i wiem, że trzymając i zaczynając późniejszą seksualność zwiększa szanse przetrwania związku. Wiekszość mężczyzn jest w związku tylko dla seksu więc traktuje jako przedmiot a nie jako partnerkę.

Gość gość
Ciezko mi sie wyluzowac i korzystac z zycia, seks to wedlug mnie wielka odpowiedzialnosc i kojarzy mi sie glownie z ciaza, nie z przyjemnoscia, jakbym miala sie z kims kochac to z kims odpowiedzialnym, kto by mnie nie opuscil, to chyba dziwne podejscie. x Oj, znam to. Może nie było tak, że seks kojarzył mi się głównie z ciążą, ale jak byłam młodsza to to całe gadanie, które słyszałam wokół siebie, jakie to jest ważne i jak fatalne w skutkach dla mojej psychiki będzie oddanie się niewłaściwemu mężczyźnie... Kiedy miałam pierwszego chłopaka, strasznie się bałam, co będzie, jeśli kiedyś się rozstaniemy, przecież straciłam z nim dziewictwo... Za jakiś czas się rozstaliśmy i co? I nic :) Nie dziwi mnie Twoje podejście, ale nie ma co przesadzać, trochę luzu nie zaszkodzi, bo to właśnie takie spinanie się może być szkodliwe dla psychiki :) Jak ten pierwszy będzie tym jedynym - super, ale jak nie, to przecież świat się nie zawali. Oczywiście, nie ma co się rzucać na jakiegoś przypadkowego gościa, ale takie natrętne myśli CZY TO NA PEWNO TEN, gdy jest się z mężczyzną, którego się kocha, nic dobrego za sobą nie niosą.

Gość gość
Zgadzam się z , że im później się rozpoczyna życie seksualne, tym lepiej, mniej zranień, mniejsza szansa na wybranie nieodpowiedniego człowieka. A jak się czeka do ślubu, to masz prawie pewność, że NAPRAWDĘ CIĘ KOCHA, a nie jest z Tobą dla samej wygody i seksu. Po ślubie, taki co czekał bardziej szanuje już swoją żonę. v Sprawdzone i potwierdzone na WŁASNYM przykładzie. To był najlepszy wybór mojego życia. A wcześniej miałam sporo adoratorów, ale jakoś każdy wcześniej czy później pokazywał przedmiotowy/egoistyczny stosunek do dziewczyn i nie umiałam już im zaufać. Znam inne takie małżeństwa jak moje i też widać duży szacunek męża wobec żony i na odwrót. Większość par, które znam a które dość szybko zdecydowały się na współżycie, po dłuższym czasie widać, że coraz mniej się szanuje lub rozpada. Potem przez zranienie i poczucie wykorzystania nie umieją znaleźć innej, już odpowiedniej osoby albo nie potrafią już nikomu zaufać.

Gość gość
tzn popieram

Gość gość
Bzdura. To twoja sprawa z kim sypiasz,ilu masz na koncie i kiedy zaczęłaś.nie daj sobie wmówić ze trzymanie dziewictwa =szacunek do ciała -to bajka mizoginow którzy mają nierówno pod kopułą i chcą mieć kontrolę nad swoimi kobietami, oni nie potrafia docenić i szanowac nawet swietej bo licza sie tylko oni i najczesciej brak przeszłości seksualnej z powodu biedoty,kalectwa umysłowego i fizycznego. A jak w pozniejszym wieku im sie uda, nawet po slubie, to maja taka radosc jak nikt inny. Taka prawda.

Gość gość
Słabe, jak mecze piłki nożnej reprezentacji Manuatu.

Gość gość
gość dziś chcesz gościa, który sypiał z kim popadnie to wybieraj bo też taka jesteś i dajesz komu popadnie ale autorka jest inna

Gość gość
Słabe, jak mecze piłki nożnej reprezentacji Manuatu. x Chyba Vanuatu, cieciu...

Gość gość
jakos mnie to nie dziwi, faceci sa teraz tacy "wspaniali" ze nawet spojrzec sie nie chce, a co dopiero cos wiecej :O