Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda że maseczki działają tylko po peelingu

Polecane posty

Gość gość

tak jak w temacie

Gość gość
Zalezy jaka maseczka chyba. Czy latwo danej substancji przebrnac przez wierzchnie warstwy. Na pewno najlepiej oczyscic twarz (niekoniecznie peelingiem, wystaczy cos o prostym skladzie co nie zostawia resztek na twarzy) i rozgrzac (zaparowana lazienka etc). Ja do maseczki albo dodaje troche peelingu (czssem grubszy,czasem korundu) albo wmasowuje ja szczoteczka. Po takim masazu wydaje mi sie lepiej sie wchlania, niz po peelingu i zwyklem nalozeniu. Ale no od srodka trzeba nawilzac bo maski i kremy tylko z wierzchu dzialaja ;)

Gość gość
a peeling masując szczoteczką daje lepsze efekty niż palcami masując?

Gość gość
Sama szczoteczka ma wlasciwosc****elingujace, wiec szczotka+peeling to wzmocnienie. Nie wiem czy potrzebne, bo kazdy peeling trzeba stosowac z umiarem. Poczytaj o enzymatycznych skoro tak Ci zalezy na glebokim oczyszczeniu. Albo o kremach na noc z kwasami

Gość gość
jaką polecasz szczoteczkę do peelingu

Gość zielona mięta
Robiąc peeling twarzy scierasz delikatnie martwy naskórek,który jest już nie potrzebny.Nakładając maseczkę na twarz po peelingu pozwalasz jej głębiej wsiąknąć w już świeżą skórę,wiec teoretycznie maseczka lepiej wtedy działa. Polecam peeling drobno ziarnisty bo jest delikatniejszy dla twarzy. ;)