Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Dlaczego mimo iż muzyka metalowa ma sie świetnie, to niektórzy narzekają?

Polecane posty

Grają zarówno stare zespoły, jak i nowe zespoły reprezentujące starsze gatunki(nowa fala thrashu np.), jak i nowe zespoły reprezentujące nowsze gatunki(np. atmospheric black, djent). Metal jest bardzo popularny o czym świadczy frekwencja na koncertach i festiwalach. Metal jako subkultura też żyje, i nie ma problemu żeby zobaczyć jakiegoś "metala" na ulicy. Tymczasem wiecznie jakieś debile muszą zrzędzić że "metal umiera" itp. Np. w tym temacie pełno takich idiotycznych wypowiedzi: http://f.kafeteria.pl/temat/f1/boze-jak-dobrze-ze-jestem-z-pokolenia-88-a-nie-pozniejszego-p_6472524 skąd się takie idiotyczne poglądy biorą?

moj wujek mi mowil, ze z nowego nic ciekawego nie powstaje ostatnio. x W ogole zastanawia mnie dziwne polaczenie, bo moj wujus to jest odwieczny fan metalu, old school :D i jednoczesnie interesuje sie historia polski i ma na ten temat wiedze, to zupelnie tak jak ty.

Gość brokeninside87
posłusznie informuję, iż metal ma się dobrze:( budzi mnie wcześnie rano co jakiś czas ta upiorna śmieciara

Gość Popelgeist
Każda moda generuje fanów którzy się zatrzymują duchem w czasie swojej młodości i uznają tamten okres za najlepszy dla jakiejś subkultury.

moj wujus to akurat wszystko odkrywa, ciagle jak sie dzieje, to ciagle cos mi mowi co ostatnio leci, a on jak nie metal, to i inna muza, gosciu mnie zadziwia ile muzyki slyszal

Twierdzi tak bo jest stary :P Dla niego może to być nieciekawe, bo swoje już usłyszał i trudno go czymś zadziwić. Co do zainteresowań wujka, to nic dziwnego, większosc fanów tej muzyki z tego co zauważyłam interesuje się albo informatyką albo historią i fantastyką, czesto też oglądają chińskie bajki :D pozdrów wujka w każdym razie :P

nie jest stary, tylko on mi ostatnio mowil, ze idzie sciezka slayera, cokolwiek to mialo znaczyc.

Gość gość
MizantropiaOdraza 1994 a to prawda , jak kiedyś pisałaś , że gdy słuchasz metalu to się paluszkami do orgazmu doprowadzasz?

najlepiej jak mu pokazalem ostatnio symbolic z koncert w los angeles, solowke chuck jebnal jak chuj i potem mi mowi, ze jak w latach 90 pierwszy raz death uslyszal, to szok, ze ktos tak spiewa, bo nikogo chyba nie slyszal, zeby tak spiewal, i ze growl to glownie z death sie wywodzi. x Chuck walnal solowke jak cholera, a kumpel z zespolu mi powiedzial, ze on gra po prostu legato, ale jest nieziemsko dobry w tym.

tyle sie piertoli na temat lat 70, a ja w rodzinie mam kopalnie wiedzy, ktora doswiadczala jak powstaje metal w latach 80 i 90, gdzie mnie na swiecie nie bylo, to jest dopiero historia ja piertole :D:D i to jeszcze w polsce

Gość gość
metal to prymitywne oranie....

gość dziś metal to prymitywne oranie.... x Nazywaj sobie to jak chcesz, ale ludzie co graja albo grali metal, to ty jestes prymityw do nich, nie oni do ciebie :D

u mnie w miescie w ogole w czerwcu testament bedzie gral, steve di gorgio na basie :D

Gość gość
Metal na ulicy to wcale nie jest częsty widok.

To czemu praktycznie nie ma dnia, żebym, jesli juz wyjde z domu, jakiegoś nie zobaczyla? Zawsze napotkam jakiegoś metala, rzadko zdarza się dzień w którym tak nie jest. Przynajmniej w dużym mieście, jakim jest Kraków. I sporo moich znajomych bliższych i dalszych, to metale z wyglądu.

Gość gość
Jeden metal w ciągu dnia to ma być ten częsty widok?

Zresztą nawet dziś jest chyba za dużo metali. Idealnie byłoby, gdyby ta sukbultura była ograniczona do ludzi znających się na muzyce, interesujących się nią, a nie debili, dla których jest to tylko środek w jaki wyrazają swój bunt młodzieżowy, a za 10 lat będą gadać, że "wyrośli", i że "miło wspominają czasy sprzed 10 lat, wtedy była subkultura metalowa, chodziło sie w glanach na koncerty w lecie i grało na gitarze przy ognisku, ale teraz oczywiście z tego wyrosłam", tak jak w tamtym temacie, który zalinkowałam na początku pisze jakas dawna pozerka która zapewne nigdy się nie interesowała sceną 🖐️

ja chce byc w koncu metal head, cale zycie mi kazdy piertolil zebym scinal wlosy ale koniec, i jeszcze mam loczki, to jak zapuszcze to nie wiem czy nie bede mial brazowych lokow :O