Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzwon  Zygmunta

Dlaczego nie dziewice biorą ślub w białych sukniach ślubnych?

Polecane posty

Gość Dzwon  Zygmunta

Białe suknie slubne są zarezerwowane tylko dla dziewic bo symbolizują czystośc. A wy wstrętne oszustki nie dziewice hańbicie tą piękną symbolikę.

Gość gość
Tak z czystej ciekawisci od kiedy biala suknia symbolizuje dziewictwo?

Gość Dzwon  Zygmunta
Dlatego biel od wieków aż do dziś kojarzy się z panną młodą, a nie czerwień czy brąz itp. bo to kolor czystości, którą powinna wnieść kobieta w małżeństwo i w której powinna stać mówiąc przed przyszłym mężem i Bogiem sakramentalne "Tak". Teraz z nocy poślubnej robią pary często duże halo, choć nie jedną noc poślubną mają już za sobą, na długo przed ślubem. Nie wspomnę już o welonie, które zakładają nawet ciężarne... co za tupet......... lampucery wstrętne.

Gość gość
Bo ci żyłka pęknie:-)

Gość gość
Bialy kolor to nie tylko czystość wiec daj spokój autorko. Kolor bialy w Japoni oznacza brak doświadczenia naiwność przykladem jest bialy pas karate. Natomiast bialy kolor w kulturach Wschodu jest kolorem żałoby. Wiec o co się ciskasz

Gość gość
A to chyba ten upośledzony troll od dziewic z ogólnego przylazł tu piertolić swoje farmazony i liczy na bulwers :D

Gość gość
Bialy kolor? A ja zawsze myslalam ze wianek;-) eh dobrze ze szlam do slubu w ecru.

Gość gość
Też mi to wygląda na odmieńca z ogólnego.

Gość gość
Autorko, mamamloda39 odpowie ci na to pytanie:D:D mloda wiesz o czym mówię, prawda? hahahaaaa

Gość Dzwon  Zygmunta
Weźcie sobie to do serca i zakodujcie w głowie co pisze lampucery wstrętne.

Gość gość
Ja bralam slub w bialej sukience bo mi sie ecru nie podoba:) w d***e mam zabobony

Gość gość
Powinno być tak.... Dziewica -biala Jeden partner -maż =ecru suknia Więcej niż jeden mniej niż 4 =beżowa Pow 4 czerwona Pow 10 czarna:D Każdy by wiedział z kim ma sie do czynienia :D

Gość gość
Widzisz autorko, ja nie byłam dziewicą na ślubie. Nawet chciałam suknię ecri (czy jak się to tam pisze) a nie białą. Niestety przy mojej bladej cerze wyglądałam w tym kolorze okropnie. Kolor kiecki zlewał mi się z kolorem skóry. W białek sukni było mi o wiele lepiej. Welonu też w sumie nie chciałam, ale wszelkie toczki itp. ustrojstwa wyglądały na mnie komicznie. Tak więc ja, niedziewica, poszłam do ślubu w białej sukni i welonie. Tak się dobrze czułam, dobrze wyglądałam i nikomu nic do tego.

Gość gość
a ja tam mialam białą suknie i nawet welon a byłam w 5 msc ciaży jak szlam do koscielnego i co zabronisz mi pokręcony prawiczku?

Gość gość
A ja nie łapię tego wszystkiego, dlaczego nie mozna kochac sie z kims kogo kochasz? Czemu trzeba czekac na po ślubie? Czemu matka trojki malych dzieci ma umierać bo ciaza zagrazala jej życiu? Czemu kler mówi nam jak żyć skoro z realnymi problemami normalnego swiata nie maja nic wspólnego? Zyja w komunie, maja co jeść i gdzie spac, z zasady niby nie maja dzieci wiec nie maja pojęcia o ich wychowaniu, o robieniu podobno tez! Czemu mam opowiadać obcemu chłopu w kiecce co zrobilam nie tak i o czym ostatnio myslalam? Czemu mam łożyć na ich koscioly, ogrzewania, samochody itd jak na moje musze z********ac sama bo nikt mi nie da, nawet jak ladnie w niedziele zaśpiewam? Czemu z moich podatków idą pieniądze na caly ten katolicki syf zamiast na szpitale, na leki ratujace życie? Czemu jak zostane bez pracy ksiadz nie pomoże dzieci wykarmic ale do tego czy mam sie zabezpieczać żeby wiecej ich nie mieć niż mam swoje łapy wsadza? Czemu w ogóle ktoś zaglada mi do łóżka i mówi co mogę a czego nie? Czemu ludzie są tacy durni? Wartości chrześcijańskie są dobre, nie odrzucam ich ale kosciol to państwo w państwie, machina do zarabiania pieniędzy. Czemu macie takie mozgi wyprane żeby ktoś wam wybierał kolor sukienki do slubu? Będę chciala czerwona to pójdę w czerwonej, wybiorę biala to pójdę w bialej i nikt nie będzie mi mówil jak mam żyć i co robić a tym bardziej zaglądał do domu i lóżka. Czemu tak dajecie sobą sterować? Mózgu nie macie?

Gość gość
Z tego co mi się wydaje to welon jest zarezerwowany dla dziewica a nie biała suknia.

Gość gość
3/4 ludzi biorących ślub kościelny w ogóle nie chodzi do kościoła (ani przed ani po ślubie), więc biała sukni czy welon stanowi jedynie otoczkę, dopełnienie całego "przedstawienia", nie mając znaczenia symbolicznego. Pomyśl o tym autorze.

Gość gość
"Powinno być tak.... Dziewica -biala Jeden partner -maż =ecru suknia Więcej niż jeden mniej niż 4 =beżowa Pow 4 czerwona Pow 10 czarna Każdy by wiedział z kim ma sie do czynienia" Super pomysł , ale licznik "parnetrów" musiałby być obowiazkowo zainstalowany w pochwie w 10 urodziny dziewczynki.No ale partnet też musiałaby mieć taki licznik, i taką samą symbolikę kolorystyczną a w sumie to pan młody już od dawna wsytęuję w tych barwach:) Do tego jeszcze ksiedza trzeba ubrać stosownie, wieć i ksiadz często byłby w czarnych szatach:)

Gość gość
Autorze to co sobą reprezentujesz to są ewidentne zmiany w mózgu właśnie z braku sexu. Weź choć konia wal bo normalnie cos złego Ci się stanie.

Gość śmiech do łez hahahahahahaha
gosć 23:49 Popieram !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hahaahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahhahahahahahahahahaha :

Gość śmiech do łez hahahahahahaha
:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d :d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d

Gość gość
23:49 :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d:d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d:d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d

Gość gość
do gościa 23:49 :D :D :D Popieram :D :D :D 🌼 ❤️ 🌼 :D :D :D

Gość gość
a ja uważam, że panna młoda w bieli powinna się w kościele przy wszystkich rozkraczyć żeby każdy mógł sobie zajrzeć i zatwierdzić osobiście czy jej się ta suknia należy wtedy będzie uczciwie :)Każdy sobie przyklęknie, spojrzy, przeżegna się, potem Ksiądz włoży palec, wybada czy aby błona nienaruszona i poświęci brochę kropidłem, wtedy dopiero młodzi złożą przysięgę. Tak powinno być, a nie że sobie chodzo do ślubu jak se chco! :D

Gość gość
dobre :P

Gość gość
Fuj fuj 14.08 albo jesteś zgorzkniałą jedzą bez szans na ślub albo "czarna suknia ślubna":P .Może nastoletni waligr**** :O... Można to zrobić kulturalnie i bez publicznego pokazywania "brochy" .. Starczy posłać PannęMłodą do ginekologa Oczywiscie mężczyzny bo na kafe kobieta ginekolog to jędza i lesba i tylko pan ginekolog sie liczy . I aby nie było nadużyć taka męska 3 osobowa komisja gino, oczywiscie panowie po 60 tce żeby nie leźli tam dla podniecenia, taka komisja by dokładnie wszystko sprawdziła i wydała certyfikat . Kulturalnie i na piśmie:) . Wtedy byłoby wiadomo która może z welonem iść .

Gość gość
Gdyby białe suknie ślubne zarezerwowane były dla dziewic to niestety ale musieliby przestać je produkować.Bo nie miałby kto ich kupić!

Gość gość
Dziewczyny, nie wkręcajcie się w prowokacje tego dziewiczego trolla, na ogólnym go równo gnoją, to przylazł tutaj :D

Gość Dzwon  Zygmunta
23:49, 14:42. Mądrze prawisz :D :D :D ❤️ 🌼 :D :D :D ❤️ 🌼 :D :D :D ❤️ 🌼 :D :D :D Mama wchodzi a ja we łzach od śmiechu :D :D :D ❤️ 🌼

Gość Dzwon  Zygmunta
23:49, 14:42. Tak trzymać. ❤️ 🌼 :D