Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzwon  Zygmunta

Dlaczego nie dziewice biorą ślub w białych sukniach ślubnych?

Polecane posty

Gość gość
wczoraj :D ❤️ 🌼 ❤️ [ kwiatek] :D

Gość gość
20:52 ale zamysl zby pojsc w bialej zrodzil sie duzo przed slubem-pewnie

Gość gość
Welon miał chronić przed złem i demonami i nie ma nic wspólnego z dziewictwem podobnie jak biała suknia, która weszła jedynie z przyczyn modowych na początku XIX wieku, a dla naszej słowiańskie kultury biel była w ogóle symbolem żałoby. Na ślubie najważniejsza jest miłość nowożeńców, a nie to czy ktoś uprawiał seks prze ślubem czy nie. Trzeba być serio chorym żeby czuć potrzebę pokazywania ciuchem czy mirtem całemu światu, że się ma kawałek glutowatej błony w pochwie :o Ja się kochałam z narzeczonym przed ślubem, nie żałuję bo seks jest normalną rzeczą dla dorosłego, odpowiedzialnego człowieka, jest przyjemny, wspaniały i żaden kretyn nie wmówi mi, że to ujma... a tak w ogóle to zastanawiałyście się kiedyś dlaczego mężczyzna nie ma obowiązku ubiorowego związanego z seksualnym doświadczeniem? No właśnie to może zastanówcie się kto i po co sprowadził kobietę do gadżetu, przedmiotu, który musi być nienaruszony i musi strojem obwieścić światu stan swojej waginy i jeszcze to wmawianie idiotkom, że to taaaaka duma dla nich, że sobie nie pobzykały podczas gdy panowie całe lata wstecz hulaj dusza bez kontusza :P No pomyślcie zabłonowane kurki złotopiórki :D

Gość gość
gość dziś zgadzam się w 100% , a "stan waginy" wymiata :P

Gość gość
OO.O8 Jakbyś niczego nie żałowała to byś się tak nie rozpisała :D

Gość gość
12:51 :D

Gość gość
tak, tak napisała parę słów prawdy o świętoje/bliwych debilach to znaczy, że żałuje - logika kafe :D

Gość gość
20.42 pani "odbłonowana " może jeszcze w gimnazjum :D:D:P czyżby na topiku ? Chyba to takie przeciwieństwo tych co idą dumne z mirtem . Dla nich powinna być np.suknia bordo z wiankiem z pokrzyw;):) czy temu podobnym . Całemu światu mogłyby pokazać jakie to są nowoczesne postępowe i pełne pogardy dla "zabłonowanych".

Gość gość
A ty sama chciałabyś mieć przer****nego partnera, który przekazałby ci wszystkie bakterie i wirusy swoich byłych? Wątpię. Smacznego.

Gość gość
gość 2016.03.31 Powinno być tak.... Dziewica -biala Jeden partner -maż =ecru suknia Więcej niż jeden mniej niż 4 =beżowa Pow 4 czerwona Pow 10 czarna Każdy by wiedział z kim ma sie do czynienia :D x :D :D :D 🌼 🌼 🌼 :D :D :D

Gość gość
gość dziś posłuchaj ciołku może takie debile jak ty mają potrzebę zaznaczania stanu swojej waginy w dniu ślubu ale normalna kobieta idzie do ślubu w tym w czym jej ładnie i nie musi pokazywać NICZYM czy jest postępowa czy staroświecka. To wy moherony macie taką potrzebę :D Chcesz to się odziej cała w ten mirt nawet w du/pę sobie wsadź ale nie krytykuj kobiet za to, że w dniu ślubu chcą wyglądać ładnie nie ważne czy to w bieli czy beżu. No i nie wiedziałam, że sypianie z własnym narzeczonym z którym się mieszka i żyje to taki postęp i nowoczesność nie z tej ziemi :o

Gość gość
A po co wy w ogóle do tego ślubu idziecie? Tzn. do kościoła? Bo dla podatków, ulg spadkowych i wspólnoty majątkowej, to by wam USC wystarczyło? Po co ta szopka?

Gość gość
No ja też nie wiem po co? :o

Gość gość
a dlaczego szopka? czy jako niedziewica nie mam prawa wziąć kościelnego ślubu? nie mam prawa być wierząca?bo nie za bardzo rozumiem?

Gość gość
a do cywilnego nie mogę iść w białej sukni i z welonem? spier/dalajcie dewoty każdy ma prawo iśc do ślubu w czym chce, a was to boli, że sobie nie pobzykałyście i idziecie w bieli, a Kowalska tak i też idzie w bieli, jak ona śmie przecież to się tylko wam należy,bo się tyle natrudziłyście, a ona wam bruka tę biel hahaha. Oj dewotki, dewotki pomieszało wam się w główkach :D chciałybyście ludziom pod kołdry zaglądać, chciałybyście żeby wam się ludzie spowiadali z tego jak żyją abyście mogły wszystko skrytykować i ocenić, chciałybyscie dyktować komu wolno się w co ubrać, a tu nic z tego :D

Gość gość
do cywilnego mozesz isc nawet w pawich piorach i topless, z narzeczonym przebranym za lajkonika i lykacza ognia w jednym, ale do kosciola idziesz w innym celu. jesli jestes wierzaca, a nie stosujesz sie do nakazow swojej religii, to po co idziesz po sakrament? przeciez mozesz poszukac innej denominacji i grupy wyznaniowej ktora dopuszcza wszytko i nawet slubu na plazy ci udzieli, piatego, dziesiatego, ile zapragniesz...

Gość gość
gość dziś a w którym miejscu kościół i wiara katolicka mówi, że tylko dziewice mogą iść do ślubu w bieli? bo jakoś nie zauważyłam?

Gość gość
mowi o czystkosci przedmalzenskiej, jesli nie zauwazylas, dlatego ja sie pytam ciebie po co ci sakramenty skolo masz w powazaniu reguly kosiola? myslisz ze konfesjonal to mcdrive?

Gość gość
czystosci*

Gość gość
gość wczoraj a kim ty jesteś żeby rozliczać mnie ze spowiedzi? zostaw to spowiednikom. Trochę pokory, bo mnie pouczasz, a sama się wywyższasz i wydaje ci się że możesz kogoś oceniać i osądzać. Nie krytykuj i nie osądzaj o tym też wiara katolicka mówi.

Gość gość
Haha ja powiem więcej, nie dość, że brałam ślub w bieli i w welonie, a dziewicą dawno nie byłam, to nawet w Boga nie wierzę, a ślub kościelny brałam, bo ma ładniejszą oprawę niż cywilny. A kto mi zabroni? A plującym jadem polecam maść na ból du/py.

Gość gość
wczoraj - ❤️ 🌼 ❤️ ❤️ ❤️

Gość gość
wczoraj - ❤️ ❤️ serce] serce] :D

Gość gość
hahaha faktycznie katechetka i spowiedniczka z kafe będzie ludzi oceniać i wybierać im ubiór do ślubu :D masz jakieś specjalne namaszczenie to osądzania ludzi? nie? to stul ten dewoci pysk!

Gość gość
10.16 -oj boli boli .Jakoś tak na tym forum "wyzwolone" piszą wulgarnie agresywnie i chamsko jak ostatnia menelnia. A pytania są logiczne -skoro lejesz ciepłym moczem na przkazania Chrześcijańskie to po kiego ci ślub w Kościele ?! Po co ksiądz ? Przeciez można poprosić szwagra -ubierze sutannę i też da ci ślub ... Aha przepisy -ale chyba tego z USC można i do domu zaprosić czy do lokalu ..też będzie oprawa .A lokal ucharakteryzować na kaplicę ...

Gość julka_koszulka
Ja czekam z dziewictwem aż do ślubu i współczuję kobietom które nie mają silnej woli, wyobraźni, zainteresowań i przyjaciół, więc wolny czas muszą spędzać w łóżku z pierwszym lepszym. Przecież seks to zapieczętowanie małżeństwa, proste jak drut, ale na szczęście nie mój problem, ja gdybym miała szukać sobie partnera to takiego, który uszanuje moją decyzję i nie będzie mnie ciągnął ze sobą na siłę do łóżka jak zwierzę. :D

Gość julka_koszulka
Ps: Ciekawe jak dużo nadwagi i ogólnie jak wyglądają, jak dogadują się z innymi ludźmi, ile w życiu osiągnęły te wszystkie meliny plujące jadem lepiej niż kobry królewskie( takie zwierzątko,przedszkole nie musi znać), bo z tego, co ja widzę to ledwo w języku polskim potrafią pisać, bardzo mi żal większości świata, mało kto jest tak speniony i nieznwykły jak ja ;) :)

Gość osakosa12
julka_koszulka dziś Kobiety także lubią seks może ty nie ale ja lubię i nie czułam się ciągnięta jak zwierzę przez narzeczonego, a nawet sama go ciągnęłam :P teraz po ślubie nadal lubimy to robić. To, że robiłam to przed ślubem to nie znaczy, ze szłam z pierwszym lepszym i nie miałam przyjaciół ani zainteresowań, skąd wy takie teorie bierzecie? lubicie sobie takie scenariusze wymyślać czy jak?

Gość gość
hahahaha Julka chyba te tępe dzidy nie wiedzą co odpowiedzieć bo tu nagle znalazła sie kobieta ktora umie dochować cnoty i ma ciekawe zycie a one pewnie poubierane w legginsy z lidla i otyłe z łysymi facetami 170-175 teraz umieraja z zazdrosci i zdziwienia, o prosze :'''''''''''''''D

Gość julka_koszulka
Przepraszam bardzo, ale ja mam pociąg seksualny i nie wiem skąd sobie wymysliłas, że nie lubie, mam swoje zasady, bolą cię one? Sprawiaja ci przykrość? Zazdrościsz mi ich? Więc o co ci chodzi? Znajdź sobie przyjaciól, serio :p :D