Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzwon  Zygmunta

Dlaczego nie dziewice biorą ślub w białych sukniach ślubnych?

Polecane posty

Gość gość
23:48,11:31 super .....a autorce dziękuję za poruszony temat teraz już wiem dlaczego większość facetów idzie w czerni podobnie jak ksieza

Gość gość
Moja teściowa to do sąsiadów poleciała czy młoda będzie miała welon bo w końcu maja juz dziecko a jak jej coreczka brała cywilny to była w białej sukience a miała córkę z innym gościem żonaty i wyszła tez za rozwodnika .....najlepiej gdyby każdy patrzył na siebie i nie wsadził nosa komuś do lozka

Gość gość
18:25 :D

Gość gość
Bo każdej kobiecie ładnie jest w białym. Ja wyglądam pięknie. Ciemne włosy i oczy, jasna cera lekko opalona i te srebrne kryształki. A mieszkałam już wtedy z mężem cztery lata i w łóżku nie tylko czytaliśmy.

Gość gość
Pod białym kolorem chcą ukryć że juz nie są dziewicami, a tak jakby polazly w innym kolorze to by sasiedzi patrzyli i wiedzieli ze wystawila juz swoją dupę i na widok nie męża.

Dobrze, że jest jeszcze coś takiego jak (fałszywa) przyzwoitość. Ludzie robili by to nieograniczając możliwości własnej wyobraźni. Od sromu do o***tu a potem... LEPIEJ GDY KTOŚ NAM POWIE: STOP!

Gość gość
Bo to zaklamane osoby tak samo jak ich wiara :)

Gość gość
Wszystkie które nie były dziewicami w dniu ślubu są ladacznicami. A dodatkowo te nie dziewice które ubrały białą sukienkę do ślubu i założyły welon są ladacznicami do kwadratu.

Gość gość
"Nie dziewice " he he padlam co za kretyn sie wyraza "nie dziewice " napewno nie "nie prawiczek "

Gość gość
Dzwon Zygmunta 2016.03.31 Białe suknie slubne są zarezerwowane tylko dla dziewic bo symbolizują czystośc. A wy wstrętne oszustki nie dziewice hańbicie tą piękną symbolikę. xx Ile razy mam w tego typu tematach pisać, że symbolem czystości w KK jest MIRT, a nie biała kiecka???!!! "Biała suknia ślubna z welonem pojawiła się pod koniec XVIII wieku. Początkowo była oznaką zamożności, weszła w modę głównie wśród arystokracji. Wśród zwykłego ludu do XIX wieku dominowały suknie różowe lub niebieskie. Zwłaszcza ten drugi kolor kojarzono z niewinnością Dziewicy Maryi". W kościele katolickim symbolem niewinności zawsze był jest i będzie mitr. Widziałeś autorze kiedyś faceta prawiczka w bieli przed ołtarzem, czy raczej z gałązką mirtu w ciemnym garniaku? Ha ha. A kolor biały w kościele to symbol łaski pańskiej, a nie czystości seksualnej, co obrazuje biała szata na chrzcie.

Gość gość
gość dziś Wszystkie które nie były dziewicami w dniu ślubu są ladacznicami. A dodatkowo te nie dziewice które ubrały białą sukienkę do ślubu i założyły welon są ladacznicami do kwadratu. x Naucz się dokładnie polszczyzny tepaku. Nie "nie dziewica", a "niedziewica". Tak samo jak nie palący, czyli osoba nie paląca w tej chwili, a niepalący, czyli osoba niepaląca w ogóle. Analogicznie "nie dziewica" to błąd. Jak już chcecie nowe słówka tworzyć, to poprawnie.

Gość gość
Na rozkładaniu nóg można zarobić a na weselę trzeba wydać, wszystko po kolei :D najpierw jest dymanie na imprezach o później szukanie stabilizacji ewentualnie trafi się bonus w postaci dzieciaka :D

Gość Dzwon Zygmunta
Pomocy, w moim odbycie są robaki takie białe to swędzi :(

Gość gość
gość dziś "Nie dziewice " he he padlam co za kretyn sie wyraza "nie dziewice " napewno nie "nie prawiczek " xx Racja, nie prawiczek nazwie siebie mężczyzną. Głupie ciule. gość wczoraj wiesz o co chodzi? O choroby. Tak się zabezpieczano na bliskim wschodzie przed chorobami. Jakoś u nas w czasach neopogańskich można było uprawiać seks przed ślubem z kim się chciało, a tam nie, bo tam jest od cholery bakterii i najłatwiej było się zarazić poprzez bliższy kontakt cielesny. To samo dotyczy kuchni arabskiej i hinduskiej. Jedzą ostro, bo by ich te bakterie zjadły. W Biblii jest więcej zachowań prozdrowotnych, ale do kościoła katolickiego przeszło tylko nie ****aj się z kimś innym niż współmałżonek, bo to jest w dekalogu. Resztę znajdziesz u Żydów i coś jeszcze by się znalazło u Muzułman.

Gość gość
taki temat już tu był na kafe i to chyba nie raz. Jeden z tych tematów od czytania których człowiek nie czuje sie bogatszy umysłowo, chociaż na kafe większość takich tematów jest ale takie jak ten to już szczególnie, ale równie dobrze można by zadac pytanie po co nie praktykujący ubierają choinke na święta albo idą na msze pogrzebową członka rodziny

Gość gość
Fakt,kiecka biała to normalne ale z tymi welonami to lekka przesada. Partnerow kilu a na głowie wianuszek ha ha ha

Gość gość
Bo dzisiejsze śluby to celebracja hipokryzji niestety. Może jedynie jakiś niewielki % cokolwiek sobie jeszcze robi z tego ceremoniału i bierze go na poważnie, bo dla reszty jest to w tej chwili wyłącznie spektakl, który wypada odbębnić, coby ludzie nie gadali.

Gość gość
Ja sama bym nie chciała uprawiać seksu z nie prawiczkiem. Przecież to tak jakby uprawiać seks ze wszystkimi jego dotychczasowymi partnerkami/partnerami! Te wszystkie bakterie, wirusy... rzyg. :o Nawet przez byle HPV masz potem spier*dolone życie z powodu nowotworu szyjki macicy, a z***bi*ście łatwo go złapać. Osoba z teoriami na temat braku zakażeń wśród Słowian jest chyba jakaś przer*uchana w głowę! No oczywiście, że w tej części świata przenosi się wszelkiej maści gó*wno, tak jak wszędzie indziej. Chłodniejszy klimat nie gwarantuje ci żadnej hibernacji drobnoustrojów. :D Wiesz ile zaraz i chorób dręczyło w historii te ziemie? Ilu małżonków sprzedawało żonie w noc poślubną śmiertelny wówczas syfilis i inny syf? Żyj dalej swoimi mega wyobrażeniami z głębokiej du*py. :D Co zabawniejsze nie istnieje na świecie antykoncepcja, która by cię uchroniła przez zakażeniem od innych, bo jego dróg jest więcej niż ci się we łbie mieści.

Gość gość
I niech nikt już nawet już nie wyskakuje, z żadnymi wyświechtanymi tekstami w stylu "no jak to? z takim niedoświadczanym? facet musi mieć doświadczenie!" Otóż kochani gów*no prawda, bo albo się z tym rodzisz, albo nie. Nie da się wyuczyć seksu. Albo potrafisz się zatracić, albo nie i żadna praktyka w świecie nie uczyni z ciebie nigdy mistrza w tej dziedzinie. To się ma już w sobie. Albo nie ma. Jak się nie ma, to choćbyś i setny raz próbował, zawsze będziesz to robić machinalnie i bez polotu, a partner będzie się zastanawiać o której ma jutro pokroić mizerię i co kupić do ziemniaków, albo będzie oglądać paznokcie, ewentualnie studiować kolor ścian. Taka prawda. Dotyczy to obu płci bez wyjątku, ale piszę szczególnie o mężczyznach/chłopcach, bo w naszej kulturze daje się im niby większe przyzwolenie na szlajanie się niż kobietom.

Gość gość
Odpier/dolcie się od cudzych majtek zboczeńcy! Co was obchodzi kto co robi z narzeczonym/narzeczoną przed ślubem? boli was to? zazdrośni jesteście? Chcą sobie robić przedstawienia, celebracje to ich sprawa! Żyjemy w wolnym kraju, a nie w zaje/banym kalifacie i jak ktoś ma ochotę to niech sobie idzie do śluby w czym chce. Poza tym dlaczego kobieta ma strojem obwieszczać światu stan swojej waginy, a facet niczego nie musi i pełna dyskrecja? Kur/wa gdzie wy żyjecie? W islamskim kalifacie czy wiktoriańskiej Anglii?

Gość gość
a ja po 7 latach związku w tym 6 latach mieszkania razem szłam do ślubu w śnieżnobiałej sukni Anna Kara - Snow, na głowie miałam wianek z żywych białych kwiatów i welon do samej ziemi, a obrączki nam niosła nasza 3-letnia córka :D Wyglądałam pięknie, czułam się wspaniale, a was niech zalewa żółć, możecie nawet się teraz zagotować z oburzenia moherony :)

Gość gość
Jak ci nie wstyd powyżej ? Ksiadz powinien dać ci kilka gorzkich słów ...mamy nadzieję że to był cywilny ...

Gość gość
19:33 a twoja idealna rodzina obrabiala wam doopy jak nic! :D takie realia

Gość gość
To był ślub kościelny, a goście których zaprosiliśmy to byli nasi najbliżsi krewni i prawdziwi przyjaciele. Nie znasz ich ani nas więc nie oceniaj i wyobraź sobie, że nie wszędzie ludzie wbijają sobie szpile i obrabiają sobie tyłki jak u ciebie :) Kosmos niepojęty prawda?

Gość gość
gość dziś Jak ci nie wstyd powyżej ? Ksiadz powinien dać ci kilka gorzkich słów ...mamy nadzieję że to był cywilny ... xx "macie" nadzieję czyli kto? Ty i twoja ręka czy może rada parafialna z Kozipizic Górnych? :D

Gość gość
Tak, bo najbliżsi krewni i "prawdziwi" (cudzysłów nieprzypadkowy) przyjaciele są zawsze powierzchownie idealni, a co sobie o was myślą i mówią na osobności to ich. :) Nie czaruj.

Gość gość
20.06 racja ! A wasze zakłamanie poraża. No co się dziwić Islamistom ..że jedno w koranie a co inne w realu .Już Azjaci są bardziej szczerzy mimo ich dziwności .

Gość gość
gość wczoraj Z tego co mi się wydaje to welon jest zarezerwowany dla dziewica a nie biała suknia. x No, welon i ten mirt. Miałam i białą suknię, i welon, i mirt - bo mi się należało :P Nie dlatego, że "było ładnie" :D I teraz dopiero niech was żółć zalewa, używane :P

Gość gość
ma prawo , bo przed ślubem jest obowiązkowa spowiedź . A mało kto pamięta, że po spowiedzi człowiek nie jest ten sam co przed .