Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę czyli WYBORY WYBORY...archiwum9

Polecane posty

gość dziś ja sie specjalnie nie znam ale samolot miał około 80-100 ton ,leciał około 300 na godz ,dochodzi okreslic wytrzymałosc skrzydeł ,brzoza tez ma jakąs wytrzymałosc i po obliczeniu tego mozna wiedziec czy samolot mógł sie rozp/izdzic na kawałki ,a komisja millera takiej ekspertyzy nie wykonała ,bo jak prez komorowski pojechał poklęczec i złozyc kwiaty pod brzozą to zaraz ja scieli i nie mozna już było zmierzyc obwoduxxOczywista bzdura bo nawet wczoraj mówili, że polska delegacja złoży kwiaty właśnie pod ta brzozą a opisy i wytłumaczenia dot. tej brzozy znajdziesz tutaj: http://tnij.org/e70bx2c

gość dziś Ekspert od genetyki który był w Smoleńsku był zdziwiony pośpiechem przy wykonywaniu badań stwierdził ze to nie spotykane Polakom nie pozwalano nic robić byli odsunięci od wszystkiegoxxPolacy czyli w tym wypadku polscy lekarze robili identyfikacje zwłok.

Gość gość
Requiem Są ściany lasu z czterech stron jak mokre pola pełne śniegu i mroczna mgła, jak gdyby dął ogromnej siły martwy biegun. To jest znużenie, może my tak śpimy mocno lecąc dalej, teraz jest ranek, będą sny, nim nas jak lampę dzień zapali. Widziałem dziś samolotu smugę, tę, co mierzyła błotnisty ląd, a niosła ciemne ludzkie drogi wykolejone z kraju klątw, do lasku śmierci, tak daleko, jak miłość jest daleko stąd. A ty, co siedzisz senna taka, słyszałaś już syreny wycie? To krzyczał człowiek, może ptak, z którego ktoś wyrywał życie. I ty, co obok czytasz śpiący, przewracasz kartki tak powoli, jak ciała, które huk gorący w twych oczach błyskiem dzisiaj spalił. A oni patrzą płonąc z wolna, jakby cię z książki kart poznali, i liczysz twarze, co się chwieją, takie samotne jak chłód stali. I stoją ściany martwych czynów, jakby w nie wiatr nasączył krwi, ściany zamknięte wspólną winą jak ten katyński las bez drzwi. I krzyż jest jasny zawieszony na jednej z czterech nagich ścian, i Bóg ogromny, jakby tony w przestrzeni zmarłe wielkich dzwonów, i ciemność wieje z setki ran...

O tej ciszy to powiedz pisiorom a nie mnie...Która z "wklej" jest obrzydliwa i dlaczego tak ja oceniasz?Za rady dziękuję ale nie skorzystam.O szacunek poproś tych którzy robią sobie kpiny z tej tragedii i opowiadaja o jej ofiarach jako poległych czy też o zamachu...Do nich takie apele a nie do mnie.

Ty się o moją pikawe nie martw. Jest w swietnym stanie.Nie pytałem o Smoleńsk tylko o wkleje które wg ciebie są obrzydliwe.Nie wiesz dlaczego tak je oceniasz?To jakaś wada psychiki, że mówisz coś o czymś ale nie wiesz dlaczego?

Szefowa kancelarii premiera Beata Kempa po zakończeniu uroczystości na warszawskich Powązkach powiedziała dziennikarzom, że - w porównaniu do tego jak szybko w innych krajach wyjaśniane są przyczyny katastrof lotniczych - w Polsce "stanowczo za długo" szukamy prawdy.xxTo ona nie wie, że juz wszystko zostało wyjaśnione?I taka osoba, z takimi brakami w wiedzy, jest szefową kancelarii premiera?Wstyd...:O

- Dopóki osoby odpowiedzialne za śmierć prezydenta nie odpowiedzą w najsurowszy możliwy na Ziemi sposób, będziemy państwem teoretycznym - grzmiała Ewa Stankiewicz na demonstracji Klubów "Gazety Polskiej".xxA było tyle nie pić to by się bzdur publicznie nie opowiadał...:O

Jeszcze dosadniej jej wypowiedź streścili dziennikarze serwisu niezlazna.pl. "Póki nie ukarzemy karą śmierci za śmierć polskiego prezydenta, nie możemy mówić o suwerennym polskim państwie" - czytamy w relacji z protestu.xxPomijając debilizm sformułowań...Oni nie wiedzą, że w Polsce nie ma kary śmierci?Chyba chlali razem ze Stankiewicz...:O

"Coraz więcej dowodów i poszlak mówi o tym, że przebieg tego, co stało się 10 kwietnia, był zupełnie inny niż oficjalna wersja" - czytamy na portalu.x- Kto zachowuje się tak, że chowa podstawowe dowody w śledztwie. Tylko zbrodniarz. Człowiek uczciwy nie ma czego ukrywać - mówił Sakiewicz. xxSakiewicz ma rację.Nie ukrywajcie tych dowodów i poszlak których jest coraz więcej tylko przedstawcie je opinii publicznej.No chyba, ze nie jesteście uczciwi...:D

Gość gość
Dzisiejsze mądrości Moniki Olejnik w Radiu Zet - na 6. rocznicę katastrofy smoleńskiej: Przez ostatnie sześć lat Polska stała się krajem smutnym, z roku na rok jest smutniejsza i bardziej podzielona.

Fronda...x"Rozpowszechnianie fałszywych informacji o Polsce za granicą musi spotkać się z reakcją społeczeństwa" – twierdzą twórcy listu otwartego do członków Kongresu Stanów Zjednoczonych Ameryki, członków Parlamentu Europejskiego oraz Komisji Europejskiej, przedstawicieli organizacji Freedom House, dziennikarzy i właścicieli mediów w Europie i Ameryce.xZwracamy się do Państwa w imieniu licznych organizacji oraz oddolnych ruchów społecznych reprezentujących ponad 50.000 ludzi, którzy od wielu lat w swoich działaniach kierują się troską o stan demokracji, wolności słowa oraz przejrzystości życia publicznego w Polsce.xUważamy, że nasze sprawy wewnętrzne powinny być rozwiązywane w Polsce bez ingerencji innych Państw. Jednak zmuszeni jesteśmy zabrać głos w związku z pojawiającymi się w mediach nieprawdziwymi informacjami na temat Polski oraz spotkaniem przedstawiciela nowo powstałego ruchu w Polsce – Komitetu Obrony Demokracji (KOD) z przedstawicielami władz Stanów Zjednoczonych Ameryki a także z członkami organizacji pozarządowych" – czytamy we wstępie listu otwartego, pod którym podpisali się: Ewa Stankiewicz , Glenn A. Jorgensen, Paweł Hermanowski, Anna Piasek, Ryszard Kapuściński, Józef Orzeł, Maciej Świrski, Agnieszka Zdanowska, Wojciech Boberski, Stanisław Fudakowski jako inicjujący sygnatariusze.xx:D:D:D:D

Gość gość
załóż nowy temat ten się tnie jak uj.

otulona_snem dziś nie wkrecisz mnie dzisiaj w gadki o Smolensku-powtorze idz na spacer,dla twojej pikawki rada jak znalazl xxTy się o moją pikawe nie martw. Jest w swietnym stanie.Nie pytałem o Smoleńsk tylko o wkleje które wg ciebie są obrzydliwe.Nie wiesz dlaczego tak je oceniasz?To jakaś wada psychiki, że mówisz coś o czymś ale nie wiesz dlaczego?

"Coraz więcej dowodów i poszlak mówi o tym, że przebieg tego, co stało się 10 kwietnia, był zupełnie inny niż oficjalna wersja" - czytamy na portalu.x- Kto zachowuje się tak, że chowa podstawowe dowody w śledztwie. Tylko zbrodniarz. Człowiek uczciwy nie ma czego ukrywać - mówił Sakiewicz. xxSakiewicz ma rację.Nie ukrywajcie tych dowodów i poszlak których jest coraz więcej tylko przedstawcie je opinii publicznej.No chyba, ze nie jesteście uczciwi...:D:DA może ktoś tutaj zna te dowody i poszlaki?

Nie zaciąłem się. Powtarzam posty na które nie dostałem odpowiedzi od ciebie.A tak na marginesie wg ciebie nikt zawału nie może przeżyć a więc moze nie wypowiadaj sie w najstępnej kwestii o której nie masz zielonego pojecia...

Już nie boj się i nie udawaj, że cie nie ma...:DZnikam na czas jakiś bo jade na zdjecia... Wróce za pare godzin to poczytam jak się miotasz...:D

Gość gość
w komisji macierewicza moze nie ma specjalistów od lotnictwa nie wiem nie chce mi sie juz tego drążyć a np sa naukowcy z danych dziedziń którzy" rozmienią na drobne " wygiecie blach złamanie drzewa itd spróbują dowiedziec sie dlaczego tak sie stało a komisja milera poszła po najmniejszej lini oporu przyjeli wszystko jak leci według mak

Gość gość
Nie pytałem o Smoleńsk tylko o wkleje które wg ciebie są obrzydliwe. Nie wiesz dlaczego tak je oceniasz? x x W ktorym poscie jest odpowiedz na slowa powyzej zacytowane? Shatyn

Gość gość
Otulona, Zajmij się bachorem. To dziecko wie jak wygląda świat, chodzisz z nim chociaż raz w tygodniu na spacer, tępa dzido?

Gość gość
Czy Prezydent wystąpił o zwrot wraku????

Gość gość
Kiedys przeglądałam różne strony o katastrofie smoleńskiej pomine to że faktycznie są rzeczy które mogą człowieka zastanowić ale mnie tak najbardziej zastanowiło jak ktos na jakims forum porównał katastrofe smoleńską z katastrofą samolotu na okęciu samolot na okeciu spadł z większą prędkością z dużej wysokości i ofiary miały ubrania na sobie natomiast w smoleńsku było odwrotnie i ofiary są bez odzieży niczego nie przesądzam ale jest to zastanawiające

Gość gość
A po co komu wrak, już nie potrzebna też komisja międzynarodowa, specjaliści od parówek już wiedzą jak było.

Gość gość
to był zamah

Gość gość
Żenada, zginął ktoś jeszcze w tej katastrofie, oprócz PiSu?? Wstyd mi za taki rząd.

Gość gość
nie wiadomo co było czy zamach czy katastrofa jedno wiadomo że rząd to jest dla narodu jak ojciec i matka dla dzieci powinien w sytuacji kryzysowej stawić czoła bo skoro tacy posłowie ktorzy namawiaja nas zeby na nich głosowac zostają potem premierami prezydentami ministrami muszą sobie zdawac sprawe że kiedys może być jakas dla nich trudna sytuacja jakas epidemia katastrofa czy inna nie daj Boże cholera muszą byc przygotowani na takie ewentualności nie tylko na kręcenie lodów rząd Tuska pokazał jak sie nie nadaje do rządzenia dobrze że to "tylko "katastrofa a nie jakas inna sytuacja bo by podpisywali wszystko bo przecież nic nie mogli jak strusie głowy w piasek

Gość gość
14;17 ładnie duda im pojechał słowa jak brzytwa mina kopacz mówi wszystko

Gość gość
Poległ w służbie ojczyzny pod Smoleńskiem... Powaliło ich totalnie...