Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smutasek85

Katowice Gyncentrum... komu pomogli cd.

Polecane posty

Gość Sunshine_111
Smutasku będzie dobrze! Trzymaj się! Beta ślicznie przyrasta :) Pamiętaj, że nerwy szkodzą dzieciaczkom :)

Gość gość
Świetnie dziewczyny moje gratulacje kasiurek ,wesołku a ty się nie martw będzie dobrze!dzięki za odp Sil trzymaj się MaBo

Sil masz caly arsenal wspomagaczy- musi sie udac. AH 500 zl kosztuje. Nacieli ci jeden czy dwa zarodki?

A juz doczytalam ze dwa- dziwne bo dr i embriolog moeil ze zazwyczaj nscina sie jeden zsrodek :) Kolezanka miala ah i z blizniskoe zrobily sie trojaczki to uwazaj co czworaczkow nie bedziesz miala :D

Smutasku nie denerwuj się i teraz jak najwięcej leż a wszystko będzie dobrze, beta super urosła :) i niczym się nie stresuj

Sylwia ja uwazam ze lekarze czytaja fora i opinie o nich dlatego nidy nie pisalam tutaj konkretnej godziny na którą mam u kogo wizyte; ) jak bykam u dr Horaka to sam mi mowil co i nim napisala jedna dziewczyna i zebym sie nie sugerowala jej opinią takze sama widzisz ze ich tez interesuje co się o nich pisze:) smutasek co Ty sie martwisz ze na ciebie nakrzyczal lekarz, gdyby to byl mąż to rozumiem ale nie dr Cz. Mi kazali w razie plamien lezec a tylko udac sie do szpitala lub lekarza jak jest czerwona krew. Kazdy mowi co innego a potem są pretensje.

Sylwia ja mam teraz "postój" w staraniach.. crio planuje koło października więc troche jeszcze, ale przez to że to ostatnia szansa to chyba chce to jak najpóźniej wykorzystać :) A Ty na kiedy masz termin przypomnij się bo nie pamiętam, a najlepiej wstaw stopkę :)

smutasku a jaki to progesteron? jaka jest nazwa leku? nie przejmuj sie dr Cz, bedzie dobrze no cóz ona jest specyficzna

catarina... duphaston dostałam i ten nowy lek. Jak raz dzisiaj bardzo mi się spodobało jej zachowanie "przed użyciem wstrząsnąć ", bo ja głupia bym poszła do pracy a raczej dobrze by się to nie skończyło. I ważne, że sprawdziłam poziom progesteronu. Do kogo szlyscie na wizytę serduszkowa? Dają pierwsze zdjecie?

Nie chce podawac szczegolow by kogos nie wkopac :) Linka ja mam rodzic na koniec lipca- jutro zaczynam 25 tc :) A czemu tak dluga przerwa? Co z tymi miesniakami ktore operowalas?

Smutasek ja od poczatku prowadze ciaze w gyncentrum u dr P- jestem mega zadowolona. Daje zdjecia :))

Smutasek ja bylam u dr Piekarz, bardzo fajna lekarka. Wizyta trwa tak dlugo jak powinna, o wszystko mozesz na spokojnie zapytac a ona odpowiada. Ja poprosilam zdjęcie na pierwszej i kazdej kolejnej wizycie i mi dawala z usmiechem na twarzy. Co wazne, nie stoi przy drzwiach na dowidzenia zanim zdazysz sie ubrac. Polecam wlasnie ją!

Gość żona gościa z Katowic
Witam Jestem po dwóch próbach in vitro ,w tym miałam trzy transfery. 2 udane niestety dwa razy najpierw beta rosła ładnie potem zaczęła spadać. Zdiagnozowano u mnie trombofilię i teraz jeszcze wyszło że mam niewystarczający stopień blokowania dlatego zostałam skierowana na szczepienia limfocytami męża. Czy któraś z Was miała takie szczepienia? Pozdrawiam

Zastanawiam się czy dziekowaliscie jakoś dr? Chodzi mi o jakąś flaszeczke czy coś w tym stylu?

Ja nie dziekowalam w inny sposob oprocz chyba z piec razy powtarzania " DZIEKUJE!!!" Od dr P bylo mi zal odchodzic bo dlugo do niej jezdzilam ale sama mi powiedziala ze.mam za daleko na takie podróże juz w trzecim trymestrze i chodzilam u siebie do lekarza tam gfzie rodzilam 20km dalej.

Gość gość
Smutasku gratuluje super wieści, ze beta ładnie rosnie. A ze niby ktora luteina sie zle wchłania? Mnie mój gin powiedział, ze spokojnie moge zamienić Lutinus na luteine bo to to samo. Dwa lata temu w gyn stosowali tylko luteine. Akurat moim zdaniem to co mówi dr Cz trzeba dzielić na pol. Dr Cz czyta fora internetowe, jakiś czas temu nawet była taka akcja, że zaczęła pisać na forum na bocianie. Ktos napisał, że była niemiła i szła w jakiejś tam długiej sukience, a ona napisała ze dr Cz nie ma takiej długiej sukienki w tym kolorze. Oczywiście nie przyznała sie, ze ona to ona, tylko podpisywala die jako doradca pacjentA czy cos takiego. A to na bank była ona, nie podejrzewam, ze pani recepcjonistka orientuje sie jakie sukienki ma dr Cz. Nika

Zona goscia z katowic- a bylas juz kiedys w ciazy? Jesli nie to jest to normalne... kazda ktora nigdy w ciazy nie byla nie powiada przeciwcial allo.

Gość zona goscia z katowic
2 razy po in vitro zaszłam ale za pierwszym razem w piątym tygodniu poroniłam , a za drugim razem beta rosła tydzień potem zaczęła tez spadac:(

Sylwia ja zapytałam "czy zostały nacięte otoczki zarodków", ten embriolog w okularach cofnął się i zapytał innego chłopaka i on powiedział: tak nacięte. Ja to odebrałam tak że oba ale możliwe, że nacieli tylko jeden :) Powiem wam że mam mega pozytywne nastawienie tym razem. Dr Cz dziś była bardzo miła. Przyszła do sali zabiegowej w trakcie gdy miałam transfer i patrzyła co robi dr Polacek. Potem powiedziała ze jak wczoraj byli z dr M w Genevie to oni pokazywali, żeby obserwować chyba jakąś błonę, chyba endometrium i sprawdzić ile ma warstw, bo jak 3 to w danym cyklu nie należy przeprowadzać transferu. No i ona chciała by u mnie sprawdził, ale on jej powiedział że dziś to już się nie da sprawdzić bo to przy punkcji tylko widać. Więc mu kazała na przyszłość zapamiętać i robić wydruki tego i oni na tej podstawie będą decydować czy będzie transfer w danym cyklu czy nie. A potem jeszcze przyszła na sale "przed po" i powiedziała, że ma nadzieje, że te kroplówki co z innymi paniami przyjmowałam, pomogą i będą z tego ciąże :) Dodatkowo zapisała mi duphaston 3x2 więc jeszcze 150 zł w aptece dodatkowo zostawiłam, ale co tam, raz się żyje :D

Gość gość
"dorciak", fragmin to jest właśnie heparyna (do tego branie akardu w komplecie nie zaszkodzi ), a jeśli chodzi o nasienie to można mieć dobre wyniki tradycyjnego badania nasienia , ale badanie DNA plemników może wyjść bardzo złe.

o tej heparynie też miałam pisać. Fragmin i clexane to właśnie heparyna a acard działa bardzo podobnie właśnie do heparyny. Nie wiem więc czemu ten lekarz powiedział ci że tego nie masz zażywać.

Gość sylwia_159
sil bo teraz się uda- zaarodki ładne,, wszystko co się da by wspomóc masz-nie ma innej opcji :)

Sil to wykorzystałaś chyba wszystkie dostępne wspomagacze. Teraz odpoczywa kochana i trzymaj te maleństwa ze sobą. Nie smutasku piękny przyrost teraz odpoczywaj. W jednych klinikach stosują tylko luteine i o lutinusie nawet nie wspominają. Ja już później od 8 tyg ciąży przyjmowałam luteinę. Ja na pierwszym uSG byłam u dr Cz ale był tylko pęcherzyk i mam jego zdjęcie i później musiałam się zgłosić za 10dni i już było serduszko i to robił mi dr M przy okazji podziękowałąm mu za szczęśliwy transfer i powiem ci już więcej się jak narazie w Gyn nie pokazałam bo lekarza prowadzącego mam w tychach nie daleko więc nie ma problemu z wizytami :) Mnie przy plamieniach dr Cz nie dałą nawet L$ tylko zwiększyła dawkę duphastonu. Mam nadzieje że zmieniła podejśćie do pacjentek bo była okropna :) Miłego weekendu dziewczyny :)

Smutasku zaskoczylas mnie tym pytaniem... O wdzięczność.. Flaszeczkę itp... Phiiiii jak urodzę to przyjade powiedziec dziękuję. Dr m. W zyciu nie dawalabym żadnego alkoholu itp w podzięce. Wydaje mi się ze te czasy juz minely..