peonia88 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 zrobi mi dr M cytologię jak go poproszę, czy muszę iść do innego gin? Ja mam wyniki z tamtego roku. Ja mam wizytę w poniedziałek rano i chcę zrobić badania u pielęgniarki do ivf i poprosić o umowę, ale chyba raczej zdecydujemy się na ten pakiet 2+1. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peonia88 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 kiedy najpóźniej można zrobić przelew za 2+1? Jak się rozpocznie stymulację, czy przed punkcją? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tasia1989 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 Peonia88, dr M zrobił usg, później zrobili mi badania pełna wirusologię i grupe krwi. Protokół krótki z antagonistą 75 gonal i 75 menopur. Zapłacilismy za program, najpóźniej trzeba zapłacić przed punkcją, ale od zapłaty wizyty masz już w cenie, ja tak miałam wczoraj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aguuula2525 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 Dziewczynki a wiec tak. Utrogestan jest dostepny w czechach. Mam odłożone 4 opakowania. Jedno kosztuje 176 kc czyli jakies 30 zł. Wiadomo zależy gdzie jaki kurs. Za 4 mi policzyła ok 670 kc. Adres apteki i kontakt: Ostravská 1690, Český Těšín 737 01. 558 769 343 lekarna.ctesin@rph.agel.cz Zaraz jak przejdziecie przez granicę isc prawą stroną prawie do konca ulicy. Apteka jest po prawej zaraz na przeciwko jest parking przy drodze do parkowania skośnego. Jest ona między barem a sklepem sportowym.Wchodzi się po 2 schodkach. Apteka Angel. Bardzo fajne panie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nikita2809 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 Hope a Ty masz jedną czy dwie mutacje mthfr? Też czytałam że to ma być aktywna postać kwasu foliowego, a nie wiem czy ten co nam przepisał 15 mg jest właśnie aktywny. Do tego witaminy B w metylowanej formie, na razie sama biorę na własną rękę Femibion, tam jest Metafolin, ale w malej dawce, a witaminy B chyba zwykłe... Spytam się go dziś o to, ale może jednak bardziej się na tym będą znały w genetyce, w końcu to genetyczny problem. Napisz co Ci powiedział, ja też się podzielę. Gościu, dr G nie owija w bawełnę i jest szczery i w sumie ma rację. Każda z nas ma tą świadomość, że czasem nie ma siły i nic nie da się zrobić, można tylko kasę wydawać i sie łudzić. Aczkolwiek każda para sama musi zdecydować do kiedy walczyć, a kiedy w końcu przestać liczyć na cud i się pogodzić z życiem we dwoje. Nie dołuj się, tak czy inaczej będzie dobrze, albo zdarzy się cud i będziemy mieć dziecko albo spotkają nas w życiu inne wartościowe rzeczy :) Ja zdecydowałam że daruję sobie ten wymaz na razie, czytałam że 2 stopień w cytologii to normalna sprawa dla współżyjących kobiet, nawet nie trzeba leczyć jak się nie ma upławów, świądu itp. Pamiętam że nawet dr M dał mi do zrozumienia, że nie potrzebuję tej cytologii (chyba że ogólnie czy nie ma zmian rakowych, bo zapalne praktycznie zawsze wychodzą). I tak wynik byłby najwcześniej za tydzień, a nie wiem czy wyszedłby przy braniu Lutinusa. Zrobię wymaz po becie i zobaczymy.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peonia88 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 tasia, a mogę wiedzieć ile zapłaciłaś za te badania? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 20, 2016 A mowisz o granicy w Cieszynie? A placicie tam zlotowkami? Kasia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peonia88 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 aguuula dzięki za namiary na aptekę. Chyba pojedziemy na wycieczkę :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tasia1989 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 wirusologia kosztuje 124 zł grupa krwi 35 zł. za gonal zapłaciłam 418.92 a za menopur 600jm 173,37 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peonia88 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 Tasia, dzięki. A leki wykupiłaś w GC w aptece na dole? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tasia1989 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 Peonia tak, bo położna od razu pokazywała jak zrobić zastrzyki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peonia88 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 a receptę na lutinus/utrogestan dopiero po transferze dr wystawia? Czy można wcześniej o to poprosić i już jechać wykupić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peonia88 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 tasia, a zastrzyki od 2dc, tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peonia88 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 super, to już wiem co mnie czeka w poniedziałek. Dzięki Tasia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tasia1989 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 Peonia zastrzyki od 2 dc ale jeżeli pierwszy będzie taki konkretny :) nic strasznego Cie nie czeka na tej wizycie :) Fajnie że tak razem podchodzimy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peonia88 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 tasia, fajnie, fajnie, razem raźniej, a my obie dopiero zaczynamy tą przygodę :) jestem raczej realistką niż optymistką, ale dziś rano jakoś się obudziłam z myślą, że się uda, i już niedługo będę mamą, ahhh... marzenie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peonia88 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 tasia, a ty do iui podchodziłaś? czy od razu IVF? Długo się staracie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sil_sb 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 receptę dostaje się w dniu punkcji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tasia1989 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 ja też mam pozytywne nastawienie, chociaz zaczyna mnie oblatywac strach :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karolcia885 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 aguula ta apteka jest w Cieszynie??? można napisać maila czy trzeba dzwonić?? Orientujesz się ile jedzie się z Katowic do Cieszyna??? Bardzo Ci dziękuję za cenne informacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aguuula2525 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 Tam tylko w koronach czeskich przyjmują ale bez problemu wymienisz w kantorze. Jest ich sporo w polskim Cieszynie przy granicy i na ulicy Głębokiej która do granicy prowadzi. Po punkcji chyba juz wypisują receptę na lutinus. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aguuula2525 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 Karolcia ja jestem z okolic Cieszyna i jedziemy ok 1 godz 10 min do Katowic. Ta apteka jest w Czeskim Cieszynie za granicą od strony wzgórza zamkowego, ulic Głębokiej i Zamkowej. Ja tam byłam dzis osobiście bo mam niedaleko. Spróbuj napisac maila. Jesli nie odpiszą to zadzwon bo szkoda zebys taką trasę jechała tylko zamówić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peonia88 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 ja też się boję, ale bardziej to nie mogę się już doczekać, korzystam z ostatnich dni wolności i uprawiam sport. Od zawsze mam dużą potrzebę ruchu i trochę się martwię, jak usiedzę na d***e bez biegania, roweru itp. :P od stymulacji już trzeba się oszczędzać, tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zizia_a 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 Dredzik właśnie ssłuchałam tej audycji….ciekawe co to teraz będzie..ktos miał racje..wypowiadają się ludzie którzy nie maja problemów z płodnoscią.. Nikita a co CI mowił dr o Twoich mutacjach?a w szczególnosci o A1298C?ja mam w układzie homozygotycznym..nie wiem ctz a wizyta dopiero za tydzien;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tasia1989 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 My staramay sie od 3 lat, nie miała wcześniej IUI, mój M ma azoospermię i zawsze w badaniach wychodziło 0 plemników, w koncu po tylu latach udało sie wychowywać 2 mln. A u Was jak jest ? no ja odpuszczam sport w czasie stymulacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 20, 2016 Witajcie, podczytuje was od dłuższego czasu. Lecze się u dr M. Brałam utrogestan i chciałam teraz kupić ale okazało się że został wycofany ze względu na wadliwa partię także spr sobie na necie czy w tej aptece nie są to pozostałości tej partii bo w innych aptekach dalej go nie ma. Ja mam właśnie 4 opakowania i wszystkie wadliwe a teraz zaczynam 3 procedurę i waham się między luteina a lutinusem. Monika Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karolcia885 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 agulla ten nr co podałaś to jest apteka przy szpitalu i tam nie mają utrogestanu, podobno w tej miejscowości są 2 o tej samej nazwie. (Lékárna U Salvátora) Telefon: 558711629 Adres: Hlavní 34, Český Těšín W tej aptece chyba byłaś bo tam jest dostępny za 176kc ja też sobie zarezerwowałam 4 opakowania :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania609 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 Agula wiesz w jakich godz .jest czynna ta apteka kiedy masz do odbioru te leki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aguuula2525 0 Napisano Kwiecień 20, 2016 Kurcze, faktycznie. Karolcia zły adres skopiowałam. Tel faktycznie ten bo taki tez mam w kom jak spisywałam z drzwi. Sorki! Ale super ze tez masz odłożone :) w kazdym badz razie jak trafic to dobrze opisałam :P Aniu nie wiem do ktorej ale wydawało mi sie ze było napisane do 17. Jutro po punkcji M mi je odbierze bo mają na stanie albo w piatek do południa to zobaczy do której dokładnie mają czynne. Nie wiem ale jesli byłaby to pozostałosc po wadliwej partii to musieli by ją natychmiast wycofac i nie sprzedawac a nie wciskac ludziom. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość catarina99 Napisano Kwiecień 20, 2016 hope jak po wizycie u dr Grygi? dobrze ze udało sie wam kupic utrogestan ja musiałam trafić na ten okres co była wadliwa partia, bo wtedy w zadnej aptece w czeskim Cieszynie nie było a obeszłam wszystkie. agulla z jakich jesteś okolic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach