Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Konkurs kto bardziej rozbierze dziecko

Polecane posty

Gość gość
Prz/ypi/er/do/lę się ale muszę:) Dlaczego mówicie "na krótki rękaw" i " spodnie na 3/4". Kobiety:O U mnie dziś w słońcu dobiło do 36, w cieniu teraz 26. Byliśmy w z moim czterolatkiem w koszulkach z krótkim rękawem, spodniach i trampkach.

Gość gość
Ja wychodzilam z corka okolo 14 stej. Slonce i zero wiatru. Corka miala spodnie, trampki, body z kr rekawem cienka bluze i byla bez czapki. Ma pol rok.

Gość gość
A ja dzisiaj swojemu półtora roczniakowi założyłam body z krótkim rękawem i na to cienka bluzę, bawełniane spodnie bez rajstop, nie założyłam mu czapki i musiałam szybko wracać do domu bo słońce tak dawało, że powinien mieć taką od słońca.

Gość malgosiaaaaa
Czapka to juz zdecydowanie przesada jesli wychodzi sie na slonce. U mnie dzisiaj 25'c. Dzisiaj 5 letnia corka w krotkim rekawku - rajstopach takich okolo 40den i spodnicy. A i tak mowila ze jej bardzo goraco. Sama bylam w krotkim rekawku i jeansach i zdecydowanie bylo mi za cieplo. Duzo slonca . Trzeba sluchac i obserwowac swoje dzieci. Na placu zabaw - razem z corka byla dziewczynka w bluzie - biegaly razem po czym mamusia zatrzymala dzuewczynke posadzila na lawce i kazala odppczywac bo ma cale mokre plecy ahahaha no bardzo dziwne naprawde ciekawe dlaczego miala mokre plecy. Przegrzewacie dzieci a potem dziwicie sie ze ciagle choruja. Skoro ja mam krotki rekaw i mi cieplo to mojej corce tez tak jest ... Jak mozna dziecku bluze lub kurtke zalozyc i jeszcze czapke do tego.

Gość gość
U nas do południa było rzesko, później zrobilo się cieplo, obie z corka mialysmy cienkie bluzki z dl. rękawem i było nam za goraco. Tu nie chodzi o przesadne rozbieranie się, ale uwierzcie, male dzieci miały czapki, jedno widziałam w wozku w kurtce, czapce i przykryte kocykiem, masakra, cale policzki miało purpurowe. Dzieciaki w kurtkach tez widziałam. Jestem zmarzlakiem i skoro mi było goraco, to już naprawdę musiało być :P

Gość gość
ludzie dziś bylo jak latem gorąco na krotkim rękawu i nie wyobrazam sobie zakładac dlugie! ale ludzie są dziwni bo to kwiecien a nie lipiec! a w lipcu przy tylu stopniach inaczej by sie ubrali hahahah

Gość gość
Śmiejecie się a ja wczoraj widziałam mamusie która prowadziła wózek gondole w folii przeciwdeszczowej a na dworze słońce i 23 stopnie. I co taka ma we łbie?? Kiełbie??

Gość gość
bo wy baby to macie naj****e. same w bluzeczce na placu zabaw a dzieciak w zimówie w szaliku i czapce. zrozumcie 19 st. pogoda słoneczna bezwietrzna to ciepła pogoda. i nie ma znaczenia czy mamy luty czy sierpien. stopnie celciusza to stopnie. moje dzieci w wieku 8 i 4 lat biegały dzis po placu zabaw w bluzkach bez czapek. i nie wiem co lepsze przegrzewanie, czy puszczanie tak jak ja. w holandii szwecji norwegi dzieci wogule isenie przegrzewa tylko ubiera adekwatnie do termometru. dzieci w ten sposób nawet sie delikatnie hartują. ja nie pamietam kiedy moje były chore na cokolwiek a jak z waszymi ?

Gość gość
No ja dziś też widziałam po pierwsze kobitkę ubraną w bluzkę bez rękawów, a w wózku dziewczynka okolo dwuletnia w płaszczyku, szaliku i szydełkowej czapie. Drugi przypadek, w markecie: dziecko około roczne w pełnym rynsztunku tj. kurtka, czapa, a przy wyjściu mama założyła pokrowiec na nogi. Wczoraj też widziałam zestaw zimowy plus koc i pokrowiec... Ja rozumiem, że w jakimś zakresie można się wahać z ubiorem, ale są granice. Zakładam, że dziecko, które nie śpi w wózku, odczuwa tak jak ja. Wielkiej filozofii tu nie ma... Nie wiem czy to legendarne przegrzewanie wpływa na chorowanie, wydaje mi się, że sporo w tym przesady, ale po prostu czasem to żal patrzeć. I jeszcze taka jedna ciekawostka: wiele razy zdarzyło mi się usłyszeć komentarz, że moje dziecko płacze, bo mu zimno;-) Jakoś w drugą stronę takich uwagi nie ma;-) Pozdrawiam!

Gość gość
23 stopnie w cieniu, 4latek w krótkim rękawie, ja zreszta tez, niemowlę 4 miesiące - body z długim rękawem, spodenki i skarpetki, oczywiście bez czapki od kilku dni. Jest ciepło i nie widzę sensu w przegrzewaniu, niemowlę lubi ciepło, czesto ma zimne raczki a dzisiaj bylo cale ciepłe. Ubieram stosownie do temperatury, nie pory roku.

Gość gość
u nas tez goraco. bylysmy na dlugim spacerze. Niestety ale corka polala sie cala woda wiec koszulka z krotkim rekawem poszla pod wozek i ubralam corce bluzke z dlugim rekawem(tylko to mialam pod reka),a ze w taka pogode ratowac sie jakos trzeba,podwinelam leginsy do kolan i zdjelam skarpetki. temperatura u nas w cieniu 25stopnie,w sloncu 36. corka ma 2 lata

Gość gość
Wczoraj cora do prawie 18 chodziła w bluzce z krótkim rękawem i legginsach i zero czapki. Dopiero później doszła bluza bo w miejscu zabawy był głównie cień i zaczęło sie robić chłodno. Ale to fakt niektórych dzieci, aż mi szkoda bylo na placu zabaw. Moja jedyna była w krótkim rękawie ale wydaje mi sie, ze to jest spowodowane przez mentalność starszych osób. Rodzice w pracy, a dzieci pod opieką dziadków i najzwyczajniej w świecie nie wiedza jak dziecko bylo ubrane. Jestem w 9 miesiącu ciąży i usiadłam sobie na ławce. Córka bawiła się z innymi dzieci. Na końcu ławki siedziały dwie babcie i jedna przez druga jawnie obgaduja córkę, ze rozneglizowana, ze chociaz bawełniana bluzka powinna być, ze czapki brak itd. Od razu postawiłam kontrę i mówię, ze jest 25 stopni. Upał. Ja sie poce siedząc i nic nie robiąc, a dziecko biega, bawi sie jest w ruchu i z pewnością nie jest jej zimno wręcz przeciwnie, ze przegrzanie gorsze jest od wyziebienia i czasy sie zmieniły, i ze jestem niemalże pewna, ze za 3 dni moja córka nadal bedzie wychodzić na spacer a ich wnuki będą chore z przegrzania. Usłyszałam tylko, ze kiedyś mi córka za to podziękuje jak sie bedzie skarżyć na reumatyzm. I UWAGA mało tego, ze nie powinnam przeziebiac brzucha w ciąży.... tak więc drodzy rodzice odrobina rozsądku jeśli macie dziadków starej daty poważnie rozwazcie przedszkole bo te wasze dzieci zginą marnie

Gość gość
zero słońca , wieje wiatr , 16 stopni, śląsk córcia dziś u teściowej i boję sie jak ona ubierze moją córkę, dałam jaknajcieńsze ubrania ale boję się że ona ją naubiera jak nie wiem ma 2 lata i 9 miesięcy

Gość gość
up up

Gość gość
U mnie dziś 14 stopni, ciekawe czy matki idiotki też powypuszczają dzieci w sandałkach i bez kurtek :O

Gość gość
a ty gosciu z 11:18 nie widzisz roznicy miedzy 14 stopni,a 25? gratuluje rozumu. dziecko ubiera sie adekwatnie do pogody,a nie pory roku

Gość gość
11.23 ja widzę, ale niektóre mamusie nie. Bo dla nich jest najważniejsze pierwsze miejsce w konkursie na najbardziej rozebrane dziecko. W życiu nie założą dziecku czapki bo to obciach, one nie z tego pokolenia żeby dzieci przegrzewać. Żal.

Gość gość
a uwazasz,ze przy 20 stopniach czapka jest potrzebna? Bo ja nie. Owszem dzisiaj u mnie jest 14stopni.pada deszcz,wieje wiatr i corce czapke zalozylam,bo chciala.Ale wczoraj bylysmy na krotki rekaw i w sandalkach.Jestem nawiedzona Twoim zdaniem?

Gość gość
a co to bluzka na krótki rękaw? czyżby jakaś bluzka leżąca na krótkim rękawie czy co? nie kumam no i do tematu wczoraj widziałam, w Warszawie mieszkam, dziecko ok 3 lata w wózku i w bezrękawniku puchowym ufff i łał, współczuję, pewnie pot po dupsku się lał

Gość gość
gdzie widzisz "bluzka NA KROTKI REKAW",bo w moim poscie czegos takiego nie ma. Chyba,ze to nie do mnie,wiec zwracam honor.

Gość gość
No tak... brzuch w ciąży przeziebiony i maluch pewnie ma katarek ;-) Na szczęście nie wszystkie starsze osoby są takie nawiedzone :-)

Gość gość
A mnie śmieszy to, ze byl tu pare dni temu temat, że przy 14 st. absolutnie nie wolno zakładać czapki. Teraz się okazuje, że nie jest to czyn zabroniony i to co innego niz 20 stopni. :D

Gość gość
Również ciekawe artykuły można znaleźć na stronach Zobacz całość:  7 grzechów głównych niani www.warszawaniania.pl Jak zostać dobrą opiekunką do dziecka ? www.warszawaopiekunka.pl Czym kierować się przy wyborze niani dla dziecka? www.nianiapraca.pl Opiekunka na wakacje www.krakowopiekunka.pl Szukając niani – sprecyzuj swoje oczekiwania www.opiekunkadodzieckakrakow.pl Opiekunka do dziecka, babcia czy przedszkole? www.opiekunkadodzieckapoznan.pl Niania z zamieszkaniem we Wrocławiu www.opiekunkiwroclaw.pl Chcesz wrócić do pracy po urlopie macierzyńskim? www.opiekunkalodz.pl Jak wybrać odpowiednią opiekunkę www.opiekunkalublin.pl