Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do matek katoliczek, obrończyń życia. Urodziłybyscie ciapate dziecko z gwałtu?

Polecane posty

Gość swiatzawirowal
UWAGA! CZYTAJ TYLKO I WYLACZNIE CALA TRESC NIE NA WYRYWKI I ZE ZROZUMIENIEM!! Ludzie rzucają sie z mostu przez milosc czy jej brak i co mamy zabronić milosci? Przeciez kazdy jest inny nie da sie przezyc czyjegoś zycia. Istnieja juz instytucje, ktore pomagaja ludziom z problemami wystarczy zechcieć poszukac. Nikt nie będzie chodzil po domach i pytal kazdego z osobna czy potrzebuje psychologa itp. To od naszego nastawienia zalezy czy sie poddamy czy bedziemy silne i mimo stresów, bolu urodzimy dziecko. Takie życie! Trzeba byc dobrej mysli. Nawet jeśli caly swiat jest przeciwko Tobie to na pewno znajdzie sie osoba, ktora poda dłoń. Poza tym teraz nawet na wioskach ludzie sa bardziej oświeceni niz te osoby z ktorymi teraz polemizuje.

Gość swiatzawirowal
Jestem czarnoskóra ;p nie no zart moj maz jest: ) a jesli nie kochalby mnie i mojego dziecka po gwałcie to znaczy ze nie jest moim mezem

Gość swiatzawirowal
Jestem przeciwniczka gwałtu. Wy zamiast namawiać do aborcji, pomyślcie moze jest jakis sposob na wychowanie mezczyzn tak aby nigdy nie zgwałcili i dlaczego oni gwałcą. Mysle, ze swiat bedzie mial coraz mniejszy z tym problem . Poza tym wiadomo sa rozne sytuacje, ale warto wziac jakis maly spray ze soba jak sie wyrusza z domu wieczorem. Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego

Gość gość
A ja mam pytanie z prawnego punktu widzenia. Kto płaci alimenty na dziecko z gwałtu? Kto płaci gdy dziecko zostaje oddane do domu dziecka i kto płaci gdy dziecko jest upośledzone i taka kobieta tez go wychowywać nie chce?

Gość gość
gość dziś no dobrze drogie przeciwniczki aborcji, powiedzcie teraz ile chorych dzieci lub dzieci z gwałtu jesteście w stanie adoptować, bo rozumiem, że skoro kazde zycie swięte i trzeba nieść ten krzyż itp, to chętnie będziecie roztaczać chcrześcijańską opiekę nad takimi dzieciątkam. Ile kasy co miesiąc możecie oddać matce , która bohatersko urodzi dziecko z gwałtu, ale nie bezie miała alimentów, bo ojciec nieznany- wtedy nie dostanie nawet z funduszu alimentacyjnego, a jak będzie znany to go nie pozwie o alimenty, bo wtedy on bedzie mógł sie ubiegać o prawa rodzicielskie jak mu taka ochota przyjdzie. Prosze teraz o konkretne deklaracje co zrobicie dla tych dzieci zeby im sie dobrze zyło x ja podbijam to pytanie. halo obrończynie? jestescie tu czy na szczekaniu wasza obrona sie kończy??

Gość gość
gość dziś Mnie też to ciekawi, czy ktoś coś wie na ten temat? Jeśli kobieta po gwałcie jednak zdecyduje się urodzić i wychowywać dziecko, to kto na nie łoży? Bo chyba nie gwałciciel? Fundusz alimentacyjny też ponoć wtedy nie wydaje świadczeń?

Gość gość
Kto tutaj namawia do aborcj? Kto tutaj zmusza do aborcji? Nikt, wy natomiast zakazując aborcji zmuszacie kobiety do urodzenia co niekoniecznie musi byc zgodne z jej uczuciami/potrzebami. Kto jest gorszy? My, ktorzy chcemy wolnego wyboru dla ludzi? Czy wy ktorzy skazujecie dwie osoby na traumę?

Gość gość
Ja uważam, że jeżeli wejdzie zakaz abortowania ciąż z gwałtu to kościół wspólnie z parlamentarzystami PiSu powinien wypłacać takiej kobiecie średnią krajową, a gwłaciciel powinien płacić alimenty nie ważne, że siedzi w pierdlu odda po wyjściu.

Gość gość
Dokładnie ile tutaj osób deklaruje chęć zaadoptowania dziecka z paraliżem niemowlęcym,zespołem downa w wysokim stopniu i wadami genetycznymi uniemożliwiającymi normalne godne podstawowe funkcjonowanie??wiecie ile takich dzieciaczków czeka na waszą pomoc? Idzie do najbliższego domu dziecka...i szpitala dziecięcego a potem namawiacie na rodzenie takich dzieci !!!

Gość gość
To dowiem się, kto na takie dziecko łoży? Czy ktoś coś wie? Bo "tatuś" chyba nie może skoro siedzi w pierdlu?

Gość gość
swiatzawirowal dziś Nikt tutaj nie namawia do aborcji kretynko. Tak kretynko. Trzeba być idiotą, żeby nie zrozumieć, że nie można zmuszać do urodzenia dziecka, kiedy jest gwałt, ciężkie uszkodzenie płodu, czy zagrożenie życia matki, tak jak to było w przypadku Agaty Mróz, czy mojej sąsiadki. To ma być decyzja tych kobiet, bo to te 3 przypadki to jest wielkie nieszczęście i dramat. Nie chcę być nigdy w sytuacji tych kobiet, ani nie chcę, aby w tej sytuacji była któraś z moich córek. O ile mogę pluć jadem na aborcję na widzi mi się, bo tak się komuś chce, to tutaj mi po prostu nie wolno!

Gość gość
gość dziś gość dziś Zapewne nie płaci, ponieważ z reguły tatuś jest nieznany. Tylko niewielki odsetek gwałtów jest zgłaszany na policję.

Gość gość
swiatzawirowal dziś Jeszcze jedno. Sposób, aby nie gwałcili? Powody do gwałtu? Czy ty wiesz coś ty napisała Jak ktoś jest psychopatą to będzie gwałcił, jak ktoś jest muzułmaninem będzie gwałcił. Powód? Za krótka kiecka? MYŚL trochę!!!!!

Gość gość
Nie rozumiem, dlaczego w tym temacie wypowiadają się kobiety, które nie są katoliczkami, pytanie wyraźnie skierowane jest do katoliczek. Szczerzę mówiąc nie mam pojęcia, jak zachowałabym się w takiej sytuacji. Podejrzewam, że wzięłabym tabletkę wczesnoporonną, ale tego nie mogę być pewna, bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji.

Gość gość
Ja ewangeliczka, ale nie wiem co bym w takiej sytuacji zrobiła. Trudno oceniać jak się nie jest w takiej sytuacji.

Gość swiatzawirowal
Facet w wiezieniu wciaz moze zarabiac tam jest praca wiec bedzie lozyl na dziecko. Panstwo tez bedzie placilo czyli my wszyscy. Po g***tach I aborcji kobiety biora swiadczenia od panstwa zapoznajcie sie z aktualna sytuacja i porównajcie. W krytycznych dla kobiety stanach lekarze ratuja jej zycie. Poczytajcie wyznania kobiet, ktore przeszły aborcje. Znowu ktos pisze glupoty '' jak ktos jest muzułmaninem to bedzie gwałcił '' to jest bajka ktora przytaczasz bo jestes zasciankowa i do tylu tak jak Ci muzlumanie, ktorzy faktycznie gwałca , ale oni sa z takich wiosek jak Ty. U nas nie ma muzlumanow gwałcicieli. Prosiłam żebyście najpierw poczytaly troche na pewne tematy ze zrozumieniem. Nikt nie bedzie znizal sie do Waszego ciemnego poziomu i zabijał jeszcze nienarodzone dzieci. Bo jestescie rasistkami, dla Was dziecko z gwałtu jest gorsze od innych dzieci, to widac po waszych wypowiedziach tutaj. Gwałt jest tragedia ale to nie znaczy ze trzeba prowadzic do kolejnej tragedii jesli zarodek i matka sa zdrowe. Takie kobiety musza sie zglosic po pomoc wtedy przydziela im sie opieke i psychologa. Aborcja nie załatwia niczego. w obu przypadkach kobiecie przysługuje opieka.

Gość gość
"trzeba prowadzic do kolejnej tragedii jesli zarodek i matka sa zdrowe." ŻADNA kobieta po gwałcie nie jest zdrowa. Ma zszarganą psychikę a to gorsze od obrażeń fizycznych i rany na duszy dłuzej się goją i bardziej rzutują na całe życie. Więc już samo to założenie jest błędne.

Gość gość
A może po prostu mężczyźni powinni nosić przymusowe pasy cnoty? Nie byłoby gwałtów, nie byłoby ciąż z gwałtów, świat staje się lepszym miejscem, wszyscy żyją długo i szczęśliwie :P

Gość swiatzawirowal
Wiem ze nie, dlatego pisze, ze sie takie osoby musza zglosic do opieki!Na wyrywki przytaczacie moje slowa wyrwane z kontekstu mimo ze pisalam o opiece nad takimi kobietami. Wy nie czytacie ze zrozumieniem. Do szkoly marsz.

Gość swiatzawirowal
Powtarzam  Gwałt jest tragedia ale to nie znaczy ze trzeba prowadzic do kolejnej tragedii jesli zarodek i matka sa zdrowe. Takie kobiety musza sie zglosic po pomoc wtedy przydziela im sie opieke i psychologa. Aborcja nie załatwia niczego. w obu przypadkach kobiecie przysługuje opieka

Gość gość
Niczego nie załatwia? Oszczędza kobiecie trudów ciąży i porodu, a także związanych z tym problemów zdrowotnych i traumy na psychice. To niby jest nic? :o Mówię oczywiście o przypadkach gwałtu.

Gość gość
swiatzawirowal weź spier/dalaj z tymi mundrosciami, nie wiesz czy byś urodziła i pokochała, bo cię to nigdy nie spotkało, a twój mąż na 100% uciekłby od ciebie i do małego ciapatka się w życiu nie przyznał! Życzę ci tego zaszczytu aby cię ktoś zgwałcił i abyś zaszła w ciążę z nim. Będę się modlić każdego dnia abyś urodziła ciężko chore, niepełnosprawne i upośledzone dziecko, bo jesteś taką dobrą duszyczką, że na pewno sobie poradzisz i pokochasz to dzieciątko. Jeżeli Bóg nam zsyła chore dzieci na Ziemię to właśnie takie dobre cudowne osoby, walczące o prawo istnienia dla wszystkich dzieci winny je rodzić jak najwięcej. Wiem, ze dasz dużo serduszka tej małej istocie bez rączek, nóżek i ciężkim porażeniem i niedorozwojem umysłowym. Naprawdę wspaniale, że są tacy świeci ludzie jak ty na tej Ziemi.

Gość swiatzawirowal
No i dobra dziekuje ci mam nadzieje, ze ci ulżyło. Sama tez nie przeżyłaś tej traumy. Kazda Kobieta jest inna. Jesli ktos potrzebuje wsparcia to niech da znac tu na forum chociaz. Trauma jest tez dla organizmy i gospodarki hormonalnej fakt mechanicznego usuwania ciazy, co odbija sie rowniez na psychice kobiety. Po takim zabiegu wiele kobiet nie moze zajść w ciaze. Mnostwo przypadkow bezpłodności niestety. Wiec chyba lepiej urodzic dziecko i oddac niechciane do domu dziecka. W sposob naturalny nieinwazyjny. Co to znaczy "ciapatka?"

Gość gość
swiatzawirowal dziś znasz mnie? wiesz, że nie przeżyłam? Kur/wa jaka ty wszechwiedząca jesteś! Wiesz, że urodziłabyś dziecko z gwałtu wiesz nawet, że ja anonimowy gość tego nie przeżyłam. Powiedz mi jeszcze co na obiad dzisiaj jadłam. I przestań opowiadać te bzdury, że przen aborcję wiele kobiet w ciążę nie może zajść to taki sam mit jak syndrom poaborcyjny. Tak debilu można lekką ręką dziecko oddać bez traumy. Co tam poród, szwy i mleko w piersiach plus wspomnienia z gwałtu, po aborcji bardziej hormony wariują wg ciebie pani doktor ginekologii i psychiatrii. Ile takich dzieci z gwałtów już adoptowałaś? No pochwal się? Jesteś taka prawa i sprawiedliwa to pewnie już trójkę masz z domu dziecka takich które matki urodziły i oddały. Oddać, oddać - łatwo się pier/doli. Urodzić i oddać, a potem jak gdyby nigdy nic iść na herbatkę i ciasteczko do kawiarni, koleżankami, a co tam przecież to nie żadna trauma w przeciwieństwie do mitycznego syndromu poaborcyjnego :D Kończę z tobą dyskutować głupia kur/wo. Urodziłam bliźnięta z gwałtu, bo tak zadecydowałam i nie żałuję ale całym sercem rozumiem kobiety które są w takiej dramatycznej sytuacji w jakiej ja byłam i nie potępiam ich. Nikomu (prócz ciebie) tego nie życzę. Można wziąć tabletkę "po" i po sprawie ale nie każda kobieta leci od razu na policję i to nie jej wina. Nie masz pojęcia jak to jest kiedy tygodniami się boisz wstydzisz, nienawidzisz samej siebie i masz wrażenie, ze wszyscy o tym wiedza i się na ciebie gapią. Ja się szorowałam do krwi wszędzie. Nawet na twarzy miałam strupy od tego mycia. W końcu wyszło tak, że to policja mnie znalazła dzięki monitoringowi ale byłam juz w 10 tc i postanowiłam że chcę tych dzieci. Wiesz jak zniosłam ciążę? cały czas na podtrzymaniu pod opieką psychiatrów. Straciłam dobra pracę, straciłam całe swoje życie dotychczasowe, wszystko sie posypało. Nie będę wdawać się w szczegóły bo to bolesne dla mnie. Nie da sie wrócić w stare tryby po czymś takim. Kocham moje dzieci ale z traumą sobie nigdy nie poradziłam. Nigdy juz się nie zakochałam i z nikim nie związałam, nigdy nie uprawiałam seksu od tego czasu. Mam zerową pomoc finansową od państwa, nie mam żadnych alimentów. Pracuję i utrzymuję swoje dzieci samodzielnie ale nie wiesz ile mnie to kosztuje fizycznie i psychicznie dlatego rozumiem kobiety które nie chcą tego brać na barki, bo każdy jest tylko człowiekiem oprócz ciebie poje/bko! Ty jesteś aniołem, herosem z niebios ty wiesz co kto robi i co ty byś zrobiła gdybyś coś tam. To mój ostatni wpis do ciebie i zakończę go staropolskim S/P/I/E/R/D/A/L/A/J

Gość gość
Facet w wiezieniu wciaz moze zarabiac tam jest praca wiec bedzie lozyl na dziecko. Panstwo tez bedzie placilo czyli my wszyscy. Po g***tach I aborcji kobiety biora swiadczenia od panstwa zapoznajcie sie z aktualna sytuacja i porównajcie. weź sie nie ośmieszaj debilko. Od lat nie ma pracy dla więźniów- z czasami komuny ci się pomyliło, teraz tylko nieliczna grupa pracuje. Po drugie jeśli matka nie poda danych gwałciciela w USC ( a nie musi wiedzieć kto ją zgwałcił) to w akcie urodzenia pisze sie że ojciec nieznany, nie ma wtedy świadczeń z funduszu alimentacyjnego. Z MOPS może coś dostanie ale jak naprawdę będzie zdychać z głodu . Jeśli poda dane ojca, czego nie radzę , to może go skarżyć o alimenty, ale on będzie miał prawa rodzicielskie do dziecka- chcesz debilko wychowywać swoje dziecko z gwałcicielem? bo kiedyś wyjdzie z pierdla i choćby zeby ci zrobić na złość za te alimenty to może chcieć ci zabierać dziecko.

Gość gość
Nikt nie bedzie znizal sie do Waszego ciemnego poziomu i zabijał jeszcze nienarodzone dzieci. no oczywiście, będą masowo zabijać te już narodzone. Tak jest lepiej , prawda? Poza tym po aborcjach dokonywanych w warunkach gabinetu i przez lekarza prawie nie ma ryzyka bezpłodności, takie jest jak sie to robi pokątnie, wiesz dlaczego? bo żeby wywołać krwotok i spędzić płód, to się drutem kłuło macicę i przy tym można ją było przebić, albo doprowadzić do zakażenia. Więc ok zakaz, ale nie dziw się jak poczytasz o dzieciobójstwach i śmierciach kobiet z wykrwawienia

Gość gość
16:58 - strasznie ci współczuję :( nawet nie chcę wyobrażać sobie przez co przeszłaś. Masz racje nie dyskutuj z tą nawiedzoną kretynką. Życzę ci wszystkiego dobrego, abyś poukładała sobie życie i aby te dzieci były twoją pociechą :) Przytulam cię ty łobuzie :) 🌻

Gość gość
Nie wiele jest kobiet, które po gwałcie chcą urodzić dziecko. One chcą jak najszybciej o tym zapomnieć, a nie czuć jak "pamiątka" w niej rośnie. Kto tego nie przeżył ten nie powinien zabierać głosu bo nic na ten temat nie wie.

Gość gość
Z płaceniem alimentów to u nas jest "ciekawie", bo gwałciciel może być nieznany i nigdy nie złapany, a dziecko zostaje. Inna sprawa, że nawet rodzice, którzy zrzekną się praw do dziecka, nadal płacą alimenty, dopóki dziecko nie zostanie adoptowane. I może okazać się, że rodzi się chore dziecko, którego nikt nigdy nie adoptuje i taka matka będzie łożyć na to dziecko przez lata.

Gość gość
gość dziś bardzo dobrze piszesz zgadzam się i współczuję przeżyć. Nie ukrywam, że wstęp i zakończenie wywołało u mnie kromki śmiech ;) trzymaj się kochana