Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do matek katoliczek, obrończyń życia. Urodziłybyscie ciapate dziecko z gwałtu?

Polecane posty

Gość gość
dziś Ale jesli młode są chore, słabe, albo po prostu nie starcza pożywienia, matki zwierząt często same się ich pozbywają, np. wyrzucając najsłabsze z gniazda (ptaki), albo pożerając (drapieżniki).

Gość gość
14:08 Ty czasem oglądasz jakies programy przyrodnicze w tv? To sobie poszukaj jak samiec zebry rządzący całym stadem traktuje urodzone nieswoje małe-zabija je :D samica walczy ale on i tak jest silniejszy :D

Gość gość
14:02 nie kochanie. Mogę tylko powiedzieć"obym nigdy nie została zgwałcona" natomiast do takich czynów jak aborcja nie jestem technicznie zdolna, a ty nie próbuj mi wmawiać że mnie znasz lepiej niż ja siebie znam. Predzej urodze niż dam sobie wsadzić jakieś rurki i patrzeć jak części ciała płodu wraz z krwią zasysane są do kanalizacji. Dla mnie to horror. Po nocach bym nie sypiała

Gość gość
Albo lew, jeśli pokona aktualnie dominującego samca i przejmie stado, to też zabija młode nie należące do niego, aby lwice znów miały ruję i by to on mógł przekazać swoje geny. Ktoś tu spał na przyrodzie.

Gość gość
dziś A po co taki koszmar sobie fundować? W pierwszych tygodniach ciąży się łyka pigułki i ma się nieco obfitszy okres. Tyle. O żadnym rozrywaniu ani zasysaniu nie ma tu mowy.

Gość gość
Przerąbane ma kobieta która urodzi dziecko z gwałtu w tym miłosiernym kraju. Zostaje z problemami finansowymi, troskami i trumą zupełnie sama. Nie pomaga jej ani państwo ani kościół, a jeszcze wszystkie świętoje/bliwe katolki ją palcami wytykają, że sama z bękartem jest, że pewnie się puściła, że taka latawica i nie mówicie, że tak nie robicie,bo lubicie popluć na ludzi którzy żyją inaczej niż wy. Wystarczy poczytać co wy tu piszecie o samotnych matkach, o konkubinatach i o dzieciach :o rzygać się chce jak sie na was patrzy poje/bane chrześcijanki za dychę.

Gość gość
"Tak urodziłabym dziecko z gwałtu, ponieważ przeprowadzanie aborcji byłoby dla mnie traumą nie do przejścia na porządek dzienny. Nie do przejścia obys nie musiała nigdy sie zdziwić jak niewiele zostaje z takich bzdurnych deklaracji pełnych buty jak naprawdę cos sie stanie " a jeszcze ci powiem że bute to ma ten kto pisze z góry że by abortował i że aborcja powinna być legalna. Dla mnie to porażające pokłady buty

Gość gość
14:02 nie kochanie. Mogę tylko powiedzieć"obym nigdy nie została zgwałcona" natomiast do takich czynów jak aborcja nie jestem technicznie zdolna, a ty nie próbuj mi wmawiać że mnie znasz lepiej niż ja siebie znam. Predzej urodze niż dam sobie wsadzić jakieś rurki i patrzeć jak części ciała płodu wraz z krwią zasysane są do kanalizacji. Dla mnie to horror. Po nocach bym nie sypiała no proszę, mówisz kochanie, a ja nie pamiętam żebyśmy chodziły ze sobą do łózka, więc c może najpierw buzi buzi jako gra wstępna. Co do reszty to skoro tak sądzisz to super, ale zycie i tak to może zweryfikować. I to jest jedyna prawda o życiu:)

Gość gość
Nie, przykładem buty jest stwierdzenie, że wiesz na pewno, że w tak trudnej chwili jak ciąża w wyniku gwałtu zachowałabyś się "jak należy". Nie lubię cytować tego zdania, bo stało się wyświechtanym frazesem, ale jest bardzo prawdziwe "tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". Niejedna osoba w momencie próby rozpadła się psychicznie i przegrała z własnymi zasadami. Jesteśmy tylko ludźmi, zawsze nasze odczucia jak strach, wstyd czy zwykła wygoda mogą wygrać. Jeżeli ktoś tego nie uświadamia sobie, to właśnie jest pełen buty.

Gość gość
a jeszcze ci powiem że bute to ma ten kto pisze z góry że by abortował i że aborcja powinna być legalna. Dla mnie to porażające pokłady buty oczywiście moja mała, bo nikt na siłę abortował ciebie nie będzie , jesli lubisz to możesz mieć w domu całe kolekcje róznych kalek , potworków albo biegać nocą po parku bez majtek w celu zaliczenia nagłego seksu z nieznajomym.

Gość gość
niestety ale wy same jesteście agresywne i chamskie

Gość gość
gość dziś 11:24 Gwałt przez ojca jest oczywiście dramatem, dziecko chore jest oczywiście dramatem, ale jak ktoś jest przeciwny aborcji to jest przeciwny i koniec. Przytoczone sytuacje tego nie zmienią. Natomiast dziecko z rudymi włosami w twojej punktacji to rozwaliło system świadczy o tym że w twoim życiu liczy sie tylko kalkulacja aż do granic śmieszności. A nawet przekroczyła te granice. X Jaka kalkulacja? Gdyby gwałcicielem była osoba o charakterystycznych cechach zewnętrznych i podobieństwo dzieci do ojca jest widoczne gołym okiem, to jak byś się czuła patrząc jak rośnie Twój synek upodabniając się fizycznie coraz bardziej do biologicznego ojca zboczeńca? Nie każda kobieta chciałaby wychowywać dziecko, które będzie jej każdego dnia przypominać o traumie jaką przeżyła. Nie każdy mąż będzie chciał wychowywać dziecko podobne do biologicznego ojca gwałciciela. Nie każdy ma na tyle silną psychikę by sobie z tym poradzić, by żyć na co dzień ze świadomością czyje jest dziecko.

Gość gość
Czy Ty rozumiesz co maja na mysli ludzie ktorzy sa za aborcja (nie mylić ich z ludzmi którzy juz jej dokonali bądź bez mrugnięcia okiem by zrobili)??????! Maja na mysli to ze sa przeciw sprowadzaniu kobiety do roli inkubatora. Przeciw do robienia z kobiety obywatela drugiej kategorii. Przeciw wybieraniu za WOLNEGO człowieka w państwie ŚWIECKIM. ROzumies juz???

Gość gość
Predzej urodze niż dam sobie wsadzić jakieś rurki i patrzeć jak części ciała płodu wraz z krwią zasysane są do kanalizacji. Dla mnie to horror. Po nocach bym nie sypiała X Jak już ktoś napisał wyolbrzymiasz. Na początkowym etapie masz mocniejszy okres i tyle tematu.

Gość gość
co zabawne to w tym kat9olickim kraju potem całe miasteczko czy wieś będzie wytykać ciebie i twoje dziecko palcami, że ty to pewnie miałaś przyjemność bo inaczej byś usunęła, a w ogóle to sama chciałaś, a twoje dziecko od małego będzie słyszeć, ze jego matki nikt nie chciał i gdyby jej w lesie jakis pijany nie wyr... to nigdy by bachora nie miała

Gość gość
gość dziś gość dziś nie jestem nawet katoliczką. ale tak - urodziłabym dziecko z gwałtu, bez względu, czyje by ono nie było. po prostu nie wyobrażam sobie zabić własnego dziecka. nie rozumiem - płód z własnym męzem to "ukochana fasolka", a płód powstały od komórki jakiegos anonimowego gościa już jest nie jest dla was dzieckiem? biologia działa tak samo. jeżeli ktoś uważa inaczej, to ma chyba rozdwojenie jaźni. dzieci kocha się bezwarunkowo. tak samo, jak kobiety kochają dzieci, które mają z mężami - potworami, alkoholikami, d****arzami, ja bym kochała dziecko, którego material genetyczny pochodzi od gwałciciela. X Ok, Twoje prawo. Ja nie wiem co bym zrobiła. Pomyśl sobie teraz o następujących przypadkach: 1. gwałci Cię obleśny, stary sąsiad, alkoholik, wiecznie lejący żonę, którego szczerze nienawidzisz... 2. gwałci Cię kolega z pracy z charakterystycznym wyglądem: rude włosy i irlandzki typ urody, ma już 2 dzieci, które wyglądają jak on, Twoje dziecko będzie tak samo wyglądać... 3. Gwałci Cię osoba "bliska", ktoś z rodziny 4 Gwałciciela udaje się znaleźć, jest to osoba chora psychicznie, dziecko może być chore... Rzecz w tym, że nie chodzi o płód anonimowego gościa, bop brzmi to prawie jak dziecko z dawcą. Rzecz jest w tym, że dziecko będzie oprawcy, będzie miało za biologicznego ojca faceta, który wyrządził Ci największą krzywdę, a Ty spoglądając na dziecko będziesz widziała jego twarz. Nie wątpię, że są kobiety, które takie dzieci urodzą i wychowają. Ale też uważam, że w takich wypadkach wybór powinien należeć do kobiety. A Kościół może co najwyżej zachęcać do nie wykonywania aborcji. Zachęcać do urodzenia, a nie zakazywać abortowania. x napisałam w kolejnym komentarzu, że całkowicie popieram prawo po aborcji, bo nic mi do innych kobiet. zawsze jest ryzyko, że dziecko będzie chore psychicznie. takie dzieci się rodzą. czy należy je zabijać? piszemy tutaj o dzieciach z gwałtu, a nie dzieciach chorych psychicznie. ale odpowiadając - tak urodziłabym takie dziecko. rude dziecko też bym urodziła (wybacz, ale ten argument był tak głupi, że w ogóle nie powinnam komentować...)

Gość gość
gość dziś Nie, przykładem buty jest stwierdzenie, że wiesz na pewno, że w tak trudnej chwili jak ciąża w wyniku gwałtu zachowałabyś się "jak należy". Nie lubię cytować tego zdania, bo stało się wyświechtanym frazesem, ale jest bardzo prawdziwe "tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". Niejedna osoba w momencie próby rozpadła się psychicznie i przegrała z własnymi zasadami. Jesteśmy tylko ludźmi, zawsze nasze odczucia jak strach, wstyd czy zwykła wygoda mogą wygrać. Jeżeli ktoś tego nie uświadamia sobie, to właśnie jest pełen buty. X Oj dokładnie. Najczęściej też jest tak, że to co najwięcej gadają potem najmniej robią. Ja sama nie wiem co bym zrobiła w przypadku ciąży w wyniku gwałtu. Na pewno rozważałabym obydwie opcje, ale którą bym wybrała tego nie wiem. Pewnie zależałoby to od miliona różnych okoliczności. Dziś mogę sądzić, że bym wybrała aborcję, ale może jakby przyszło co do czego zdecydowałabym się urodzić. Nie wiem. Mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała dokonywać takiego wyboru. Zaś co do osoby, która pisze, że po gwałcie to trzeba natychmiast iść po tabletkę po. Łatwo się mówi, ale już niedługo będzie ona bez recepty. Tylko 10 procent kobiet zgłasza gwałty (zgadnijcie czemu, zgadnijcie jak wyglądają przesłuchania itp), nie każda kobieta ma możliwość dostać natychmiast taką tabletkę, nie każda jest na siłach by iść do lekarza. Do tego dochodzą przypadki brutalnych gwałtów, gdzie ofiara ląduje w szpitalu (nie wiem czy podają wtedy leki "po"), do tego gwałty na członkach rodziny, nieletnich, gwałty na osobach nietrzeźwych. Nie każdy się ogarnie na tyle szybko by od razu załatwić sprawę.

Gość gość
jeszcze powiedzą, że to jej wina, że została zgwałcona, bo miała na sobie krótką spódniczkę lub zachowywała się w prowokacyjny sposób. Niestety, ale taka opinia jeszcze siedzi w głowach wielu ludzi.

Gość gość
napisałam w kolejnym komentarzu, że całkowicie popieram prawo po aborcji, bo nic mi do innych kobiet. zawsze jest ryzyko, że dziecko będzie chore psychicznie. takie dzieci się rodzą. czy należy je zabijać? piszemy tutaj o dzieciach z gwałtu, a nie dzieciach chorych psychicznie. ale odpowiadając - tak urodziłabym takie dziecko. rude dziecko też bym urodziła (wybacz, ale ten argument był tak głupi, że w ogóle nie powinnam komentować...) X Czytaj ze zrozumieniem. Jeśli rodzice i rodzina jest zdrowa psychicznie ryzyko choroby psychicznej nie jest duże. Jeśli ojciec cierpi na chorobę psychiczną ryzyko rośnie ogromnie. Czaisz o czym mówię? O tym, że nie dość, że dziecko z gwałtu, to jeszcze z dużym obciążeniem genetycznym w zakresie choroby psychicznej. To samo w kwestii wyglądu, bo nie chodziło mi o rude włosy, tylko o charakterystyczny wygląd. To mogą być NA PRZYKŁAD rude włosy, odstające uszy, sterczący nos, coś CHARAKTERYSTYCZNEGO, co powoduje, że i tatuś i dzieci wyglądają jak dwie krople wody. Nie każda matka będzie chciała patrzeć na dziecko, które przypomina ojca gwałciciela, nie każdy mąż będzie chciał wychowywać dzieciaka, który wygląda jak biologiczny ojciec.

Gość gość
gwałt kochana to nie zawsze jest lekko wymuszony seks z czystym i przystojnym kolegą z wyjazdu integracyjnego. co to trochę chciałas bo lekko byłas pijana, a w trakcie troche sie rozmysliłas, a facet przytrzymał i dokończył. Niedawno w mojej miejscowości dwóch lumpów, takich smierdzacych pijaczków napadło dziewczynę, gwałcili ja kilka godzin, przypalali i cięli stłuczona butelką. Ledwa ja po tej akcji odratowanop. Jestes pewna ze zniosłabys przy sobie dziecko, które wyglada jak jeden z takich gwałcicieli

Gość gość
ja mysle, ze urodzilabym, ale oddalabym to dziecko bo nie moglabym na nie patrzec, nie chcialabym byc kolejna matka jak ta mama Madzi

Gość gość
tak, bo nikt nie jest winien za okolicznosci w jakich sie poczal.skad wy wiecie czy jestescie z hotelu na wyspach kanaryjskich czy z dworcowej toalety? natomiast karanie kobiet ktore poronily i odmowa pomocy medycznej w przypadku ciazy pozamacicznej lub zmuszanie matki do poswiecenie zycia za dziecko ktore i tak nie dozyje porodu otwiera noz w kieszeni.tak samo jak nazywanie g****iciela "ojcem" i "niewinnie oskarzonym bo kobiecie sie tak wydawalo, a tak naprawde sama chciala" otwiera noz w kieszeni.jestem osoba wierzaca i praktykujaca, wiara ma ogromne znaczenie w moim zyciu i to co sie teraz dzieje w polsce kompletnie mnie rozwalilo.naprawde nie moge uwierzyc w taki absurd jak "ochrona zycia", ktore i tak nie ma szans jak egzystencje w postac***aru komorek przez max. pare miesiecy kosztem zycia drugiego czlowieka-tak jak w przypadku ciazy pozamacicznej..przypomina mi to troche wyprawy krzyzowe nie w celu nawrocenia ale wybicia wszystkich pogan.powoli cofamy sie do sredniowiecza, a moze to wplywy islamskie, gdzie kobieta jest g...nem?

Gość gość
No właśnie skupiacie się na tym co jest po gwałcie, a sam gwałt spychacie gdzieś w czeluść żeby tylko sobie niczego nie zobrazować, a te czyny wyglądają niestety okrutnie. U mnie 10 lat temu stary dziad, emerytowany wojskowy brutalnie pobił swoją 23-letnią sąsiadkę, która u nie go sprzątała i czasem mu gotowała, tak sobie dorabiała, bo studiowała. Facet ją pobił, związał i robił to na wszystkie sposoby łącznie z analem i z oddaniem jej na twarz nasienia, moczu oraz fekaliów. Owszem zapewne jedyne o czym wtedy ta dziewczyna myślała to, że pokocha jego dziecko jeżeli zajdzie w ciążę. Moje drogie KAŻDA z was poddałaby się aborcji w takiej sytuacji. Ona już w szpitalu przyjęła pigułkę ale czasami kobiety zgłaszają gwałty dopiero po kilku tygodniach, bo się biją z myślami, bo się boją, wstydzą oczywiście wy im jeszcze naplujcie w twarz i zwymyślajcie od morderczyń.

Gość gość
ja mysle, ze urodzilabym, ale oddalabym to dziecko bo nie moglabym na nie patrzec, nie chcialabym byc kolejna matka jak ta mama Madzi takie dzieci potem zaczynaja szukać prawdziwych rodziców, więc i tak kiedys by zapukało do twoich drzwi jeszcze z gniewem, że jak mogłas je porzycic. nie mówiąć juz o akcji: kłamiesz ze ciebie zgwałcono, na pewno to ty jestes taka owaka szmata, a tatuś był dobry i by mnie chciał

Gość gość
A jak zostanie zgwałcona 12 latka i zajdzie w ciążę, to też ma rodzić?

Gość gość
up@ wg kościoła, oczywiście, że ma! :D Przecież nawet kilka lat temu był właśnie taki głośny przypadek

Gość gość
Jasne ze tak :D Ma miec rozstepy, rozklapioche, piersi zniszczone i psychiczna traumę z powodu porodu, szrame na pipinie i czuć na sobie wzrok wszystkich ludzi. Ludzie oczywiscie nasi tolerancyjni powiedzą ze niezła z niej sucz i ze sie puszczała to teraz ma. Generalnie sielanka :-D Jesli juz dorośnie po tym całym bagażu doświadczeń to pewnie bedzie miała wielu adoratorów... I ma poświecić siebie zeby przypadkiem ktos nie uznał ze "zamordowała". A w rzeczywistości kazda matka by znalazła sposob na skrobanke swojej córki bo to przeciez wyjątkowa sytuacja.

Gość gość
12 latka nie zajdzie w ciąże fizycznie to niemozliwe, ma zbyt młody oganizm,

Gość gość
nie czuje sie bezpiecznie w takim kraju... nie chce miec dziecka, nie uprawiam seksu bo nie chce, g****u sie nie spodziewam, ale skad ktos to moze przewidziec. Bycie kobieta jest beznadziejne, moge juz umierac albo uciekac stad.

Gość gość
polki katolki