Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak myslicie szczerze dlaczego jestesmy zmuszani do przyjscia na ten swiat?

Polecane posty

Gość gość
Nie na strachu tylko na zaufaniu i miłości. Widzę, że nie wchodziłeś w link, który Ci wysłałam.

Gość gość
Nawet jeżeli bym stanął, to co ? nie miałbym prawa powiedzieć mu, że zauważyłem w świecie jego nieobecność, niesprawiedliwość, nędzę, brak pomocy z jego strony w chwili zagrożenia ?

Gość gość
Zapytałbym się, , gdzie byłeś, gdy tornada, i trzęsienia ziemi, zabijały miliony ludzkich istnień

Gość gość
Miałem cos tutaj napisać, ale kafe uznaje to za spam, chociaż nie wiem dlaczego. P******e forum. A w tego linka nawet nie wchodzę, bo mi szkoda czasu. Napisałem już, że religia katolicka, chrzescijańska, jest oparta na strachi i wizji cierpienia. Im więcej cierpień na ziemi, tym lepsze niebo po śmierci, według katolików.

Gość gość
rodzice nasi pragną dzieci i na świat przyczyniają ich a co to ma wspólnego z wiarą . Ktoś tu zmienił temat i rozżalony na świat i na wiarę pisze swe udręczenia . Katastrofy takie jak trzęsienia czy wulkany były w czasach gdy jeszcze przed Jezusem nie było wiary i na kogo zwalił byś wówczas winę ? Bóg jest osobą doskonałą i wiele zarzutów wobec niego jest nieprawdziwych . Np. Pan Jezus w swych naukach mówił o Sodomie i Gomorze zapewnił tam że prawie wszyscy w czasie tej zagłady uratowali swe duszę gdyż w ostatnich chwilach prosili Boga o ratunek . Również w czasie potopu ludzie w większości znaleźli ratunek gdyż zostali zapoznani że potop jest planem ratowania ich dusz i ich cielesna śmierć będzie ratunkiem dla nich jeżeli przyjmą wiarę w Boga i odrzucą swe 'bożki' . A ziemia została zalana wodą świętą z nieba .