Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

na co mamuski przeznacza pincet zlotych obstawiamy

Polecane posty

Gość gość

na co mamuski przeznacza pincet zlotych obstawiamy

Gość gość
Na ubrania i jedzenie dla dziecka ?

Gość gość
na papierosy na kosmetyczke na fryzierke;)

Gość gość
Ja sobie w końcu kupie skurzaną torebkę :)

Gość gość
Po co obstawiać? chcesz to ci mogę powiedzieć. Jestem wdową i samotnie wychowuję córkę. Zapiszę dziecko na prywatną terapię dzięki czemu nie będzie musiało czekać tygodniami od zajęć do zajęć, a pójdzie raz w tygodniu jak powinno chodzić w normalnym kraju.

Gość gość
Bedziemy odkladac na koncie oszczednosciowym. Stać nas na 2 dzieci i bez tych pieniedzy.

Gość gość
Na karnet do silowni dla męża, dla mnie sauna , dziecko basen .

Gość gość
my bedziemy odkładac, na dzieci konta, ale tez pujdzie na jakies zabawki, edukacje.

Gość gość
A wy lobuzy jedne, przytulam. pójdzie

Gość gość
Ja przeznacze 1500 na zalegly czynsz ba ktort nie mialam chwilowo pieniedzy. Reszte bede odkladac na czarna godzine a na pewno doloze troche do wakacji

Gość gość
pewnie na wszystko,tylko nie na dzieciaka:-O

Gość gość
Kasa pójdzie na konto które założyliśmy dzieciom. Dodam, ze wspólne jest dla syna i córki.

Gość gość
na spłatę długów ktore zaciagnełam gdy skonczył mi się zasilek macierzynski,trwający wtedy 4 msc, akurat mniej wiecej w tym samym czasie niespodziewanie ulotnił się szanowny tatuś,wiec zostałam podwójnie z niczym, owszem mialam jakies oszczednosci na czarną godzinę ale wszystkiego przewidziec się w zyciu nie da, oszczednosci poszły, ja jako samotna matka bez pracy i bez pieniedzy nawet nie moglam podjac zadnej pracy bo co z dzieckiem? i zaczełam powoli robic sobie długi,by życ. wiec teraz jesli Bóg da ( i PIS ) :) splace te długi a jak spłace to lecimy z coreczką gdzies na jakis fajny wypoczynek, Hiszpania,Grecja...? to moje marzenie:) a ciebie co tak boli ten wychowawczy? zazdroscisz? to sama se zrob dzieciaka i tez bedziesz dostawac. widze ze te "pińcset" to u wielu jest solą w oku.

Gość gość
Jest, bo traktuje sie obywateli nierówno a jedynacy czy wielodzietni maja takie same żołądki zatem nie bardzo rozumiem czym jest podyktowane kryterium wypłacania i większej należności którejś grupie-dodam ze sama mam dwójkę dzieci ale rozumiem niezadowolenie i uczucie niesprawiedliwości u innych rodzicow. Generalnie uwazam ze najlepiej gdyby nikt totalnie nie dostał NIC a zeby politycy przestali ZABIERAĆ ludziom a wtedy sami sobie dadzą radę bez tej jałmużny.

Gość gość
logiczne ze jak się ma 1 dziecko to jest łatwiej, z dwojka juz jest o wiele gorzej a to wiedzą tylko matki majace wiecej niz 1 dzieck,tak wiec uwazam ze to sprawiedliwe,ze daje się drugiemu i kolejnemu dziecku w rodzinie a omija się rodziny dobrze sytuowane majace tylko 1 dziecko. To tak samo jakbys napisala ze to niespraswiedliwe ze funduje się obiady w szkole dla dzieci z ubogich rodzin a dla bogatych nie-przeciez dzieci mają taki sam żołądek. Tak,ale rozni rodzice mają rozne portfele i bogatym nie trzeba pomagac. Mi akurat te pieniadze się bardzo przydadza,ja mam 2 dzieci i niski dochód,wiec załapie się na tysiac:)

Gość ZochaMLD
na jakieś fest wódzitsu

Gość gość
ale jak wam tak źle i ciężko z dwójką dzieci to po cholerę robiłyście drugie? Jedynacy mają nie dostać,bo kto to widział ale już powyżej to tak, bo z dwojgiem jest ciężej, no ale kto chciał tę dwójkę? Wy chciałyście. Wiedziałyście, że będzie ciężej więc o co chodzi? Uważam, że wszystkie dzieci powinny dostać wystarczyłoby zlikwidowac fundusz kościelny i zaraz by było na dzieci!

Gość gość
na żłobek dla dziecka :) idealnie :)

Gość gość
myślę że przeznaczą te pieniądze na maść na ból d**y dla ciebie

Gość gość
00:51 to zrób sobie drugiego dzieciaka jak taką robisz z siebie ofiare systemu albo trzeba było nie decydować sie na tego jedynaka skoro tak ci źle, wiedziałaś na co sie piszesz zachodząc w ciążę i że to będzie kosztować. Uprzedzając komentarze co do mnie: Nie. Nie mam dwójki dzieci. Mam jedno dziecko.

Gość gość
Do gość 00:41 - rodzina z jedynakiem, gdzie jest 2500 tyś zl miesięcznie jest Twoim zdaniem "dobrze sytuowana"?? Fajne wyobrażenie, na pewno, szczególnie w niektórych miastach wojewódzkich..

Gość gość
moja sąsiadka na piwo i fajki i na mc Donald.

Gość gość
Ja jestem samotna matka, z dzieckiem mieszkam z rodzicami bo nie stac mnie na wynajem. Zarabiam 1800 zl i nie dostane 500+ bo za duzo mam....

Gość gość
Moja rodzina dawała sobie radę bez tej kasy, więc na bieżące wydatki nie wydamy. Myślę, że ten 1000 będzie odkładany i przyda się na start w dorosłość dzieci.

Gość gość
Autorko ja oddam tobie.....ale musisz troche poczekać bo na pierwsze mi się nie należy a drugie urodzę dopiero w lecie......wytrzymasz tyle czy z wyplaty ci juz oddawać?

Gość gość
Na wódkę tipsy i solarium XD

Gość gość
Na maść na bul doopy dla ałtorki tego temató :D

Gość gość
A ja się cieszę z dodatkowych pieniędzy, bo wreszcie mogę bez ograniczeń kupować żywność bio, certyfikowane kosmetyki i bezpieczną chemię. Pieluchy takie jakie chcę, a nie takie jakie muszę. I mogę sobie bardziej zaszaleć na wyprzedażach w sieciówkach, co ograniczy konieczność częstego prania przy dzieciach. Jak dla mnie same plusy!

Gość gość
gość dziś Ja jestem samotna matka, z dzieckiem mieszkam z rodzicami bo nie stac mnie na wynajem. Zarabiam 1800 zl i nie dostane 500+ bo za duzo mam.... x Jeszcze alimenty na dziecko dolicz przecież to się wlicza... Ot paradoks...a rodzina mająca trójkę dzieci zarabiająca 10 tys na miesiąc dostanie 1000 zł gratis jeszcze czego nawet nie odczują w swoim budżecie.

Gość gość
13:40 popieram!!! wreszcie jakas konkretna prawdziwa wypowiedz! jestes madra babka!