Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

na co mamuski przeznacza pincet zlotych obstawiamy

Polecane posty

Gość gość
Jak kupujesz eko i ogólnie prowadzisz zdrowy tryb życia to nie chorujesz Eugenio. :)

Gość gość
Dzieciom pływanie też dobrze robi. A jak mają więcej łachów z wyprzedaży tym lepiej dla wszystkich: mniej detergentów, mniej wody, mniej ścieków, mniej energii, mniej czasu spędzonego przy pralce, a więcej z rodziną.

Gość gość
Co Wy z tym praniem? Kurcze w rzece na tarze to pranie robicie?

Gość gość
biorę 1000 zł na 2 dzieci, ja wydam na zęby bo mi poleciały po ciąży, odłoże na wakacje i kupie kompuer bo juz syn na niego czeka. Właściwie to komp albo z 500 plus albo z pitu, nie wiem co pierwsze przyjdzie. Chyba zdecyduje sie na 3 dziecko.

Gość gość
Jak to co wy z tym praniem? Dzieci świnią i brudzą na potęgę. W każdym polskim domu gdzie są dzieci pralka chodzi prawie dzień w dzień. Jakby miały tyle ciuchów co zachodnie to odpadłby ten przykry obowiązek. Dla polskich rodziców ciuchy dziecięce nie są tanie, a nie każdy łazi po lumpeksach, dlatego ludzie kupują mniej i często piorą. Nawet jak mają po starszych dla młodszych to i tak wiele trzeba wymieniać, bo się niszczy, a starszemu wkoło uzupełniać garderobę bo rośnie.

Gość gość
ja tez zamierzam sie przerzucic na bio. do tej pory staralam sie tylko zwracac uwage na sklady, bo na certyfikat nie zawsze wystarczalo pieniedzy, ale teraz jestem juz w stanie doplacac po te 2-4 zl wiecej do produktow i miec swiety spokoj. tez uwazam, ze powiedzenie "zaplac teraz farmerowi, albo pozniej lekarzowi" jest swieta prawda. ponadto uwazam, ze krzywdzacym jest, ze tylko wybrancow moglo byc do tej pory stac na lepsze produkty, a reszta szarakow musi narazac zdrowie swoje i rodziny, a potem robic zbiorki parafialne na leczenie nowotworow. taka przykra prawda.

Gość gość
z czego wy sie tak cieszycie ? dlug publiczny wzrośnie i wasze dzieci beda go spłacać do końca zycia PIS zawsze bedzie mógł powiedzieć "bo my daliśmy 500 z ł na dziecko" i ludzi pójdą za nimi jak glupie bydło .

Gość gość
nie boj sie, nie wzrosnie. robisz siare, bo jestes pod wplywem mediow, ktore miotaja sie ze zlosci, ze ktos odbil pileczke ich mocodawca. ogladaj republike, czytaj gazete polska to nie bedziesz taka skitrana o zabezpieczenie tych srodkow, ani ich pochodzenie.

Gość gość
mocodawcom* (trwam i nasz dziennik tez sa ok, ale jak drazni cie watek religijny, to polecam to co powyzej)

Gość gość
RODZICE POWINNI UTRZYMYWAC DZIECI a nie całe społeczeństwo z jakiej racji ja mam płacić na czyjeś bachory wolę aby zrobili lepsze drogi, zeby ludzie nie gineli a nie rozdawac za darmo kasę

Gość gość
hmmm pomyslmy, mam firmę, płacę za siebie składki w Zus ok 1300zł miesięcznie , płacę podatki rzędu kilku tysięcy złotych miesięcznie. HMMM czy Ty płacisz cokolwiek na moj****chory? :D

Gość gość
jak kogoś stać to ma dzieci jak nie stać to nie powinien ich mieć dopóki nie zacznie lepiej zarabiać wielka sztuka narobić dzieciaków a potem łapy wyciągać po czyjes pieniadze darmozjady p********e

Gość gość
rodzice utrzymuja, ale spoleczenstwo moze pomoc, jesli zachodzi taka potrzeba - niz demograficzny na przyklad. ciekawe, ze nie krzyczalyscie tak kiedy pojawialy sie watki o socjalu w uk? pamietam jedynie ochy, achy i okrzyki zachwytu, jak tam ludziom dobrze. teraz u nas jest podobny system wsparcia, a wam znowu zle. przeciez tam zasilki dostawaliscie z odprowadzanych przez waszych pracodawcow podatkow, o ktore pomniejszano wam wynagrodzenie, a nie ze robili na was lokalni, jakis john z margaret, a wy braliscie.

Gość gość
Może to żałosne, ale ze względu na te pieniądze zrobię dziecko

Gość gość
ludzie gina na drogach nie ze wzgledu na stan tych drog, bo w wielu miejscach jest dobry, tylko ze względu na brak kultury jazdy. polacy nie przestrzegaja ograniczen predkosci, wymuszaja pierszenstwo, nie zatrzymuja sie na pasach bez swiatel, scinaja ronda - ogolnie jezdza jak najgorszy sort i smieja sie w twarz, ze niby dynamicznie. u mnie jest nowa nawierzchnia, a mam przed domem po 3-4 wypadki rocznie, bo jest tu rozwidlenie drog (prawidlowo oznaczone!), na ktore kazdy leje cieplym moczem! dlatego, ze ludzie sa byle jacy, to nasz kraj tak wyglada. nie chodzi nawet o zachowanie na drodze, tylko ogolnie. np to powszechne niszczenie wszytkiego co nowe. juz nawet zwierzeta sie lepiej zachowuja. a potem gadaja takie ulomy, ze sa rasa panow, ktora gardzi "ciapakiem", "czarnym", "muslimem", niemcem, ruskim i wszytkim co tylko.

Gość gość
niestety ta ulomnosc i chamstwo widac tez na forach i w tematach takich jak ten (celowo zalozonych, zeby wysmiewac potrzeby normalnych NIE patologicznych rodzin).

Gość gość
Bo Polak wiecznie skwaszony. Tak wygląda polski standard myślenia: - Postawić choinkę u Niemców? Reakcja Polaków: "Wow, jaka piękna! A u nas w kraju, co? Pfff! Syf, szaro, błoto, pusto... Powinno się brać przykład z Niemców! Przynajmniej się starają, żeby było lepiej, ładniej, a nie to co u nas." - Postawić choinkę u Polaków? Reakcja naszych rodaków: "Kur*wa, kto będzie teraz na to płacił?! Przecież to podlewać trzeba! Pójdziemy z torbami! W du*pach się ludziom poprzewracało! Nie mogli posadzić klombu? Muszą ją koniecznie przyciąć, bo za duża! Albo nie, najlepiej ściąć! Drewno przeznaczmy na utwardzenie drogi." To tylko taka luźna analogia to tego tematu. :)

Gość gość
bo dla polakow trawa jest zawsze bardziej zielona u sasiadow! :D oni mysla, ze im kasa na socjal z nieba spada chyba, a to jest wszedzie jeden i ten sam system.

Gość gość
20:55 :D 😍 😍 😍

Gość gość
Czegos nie rozumiem z tym praniem/ze tak se pozwolę wrocic do watku pobocznego owego tematu :D Przeciez jesli ubran jest wiecej nagle nie zmienia sie ilośc prania bo brudzi sie tyle samo. Nowe =wyprać Zmiana codziennie np. 2kompletow ubran*7dni=14 kompletów I tak trzeba wyprać i tak. Czy poświeci sie dziennie 20minut na cały obrządek prania czy sobotę x kilka pralek i tak na to samo wychodzi. Jedyne co sie zmienia to to ze jest większy wybór ubran i mniejsza ich eksploatacja. To wssystko

Gość gość
20 55 ❤️ fajnie napisane :-)

Gość gość
Nie wiem czego nie rozumiesz? Jak masz więcej ubrań, to normalne, ze rzadziej puszczasz pranie, bo mogą sobie czekać w koszu, a jak już puszczasz to zawsze pełen dopchany bęben, a nie co 1-2 dni połowę bębna, bo dzieci już nie mają w czym chodzić i syn nosi już różowe dresy po siostrze.

Gość gość
k*****,ta obrzydliwa mentalność Polaków-musisz pomóc,musisz mi dać...państwo,osoba prywatna,nieważne,ktokolwiek...tylko z jakiej racji do c***ja pana?

Gość gość
Tak samo jak się dziecko przewróci i zrobi dziurę w podwórkowych spodniach to nie żal ci wrzucić, albo dać do kontenera na odzież używaną, bo masz zapas innych. A nie zaczynasz się zamartwiać, że ma tylko 3 pary i nie wiesz kiedy będziesz teraz na zakupach, do tego nie ma w tym czasie promocji, nowe to koszt kilku dych, więc zaczynasz cerować, dorabiać łaty jak za PRL-u... albo przerabiać je na krótkie spodenki z myślą, że jak nie teraz to chociaż w lato donosi. Po co te dodatkowe stresy. Jak oglądam czasem vlogi albo blogi zwykłych prostych ludzi z zagranicy i widzę ile mają ubrań na każde dziecko to myślę sobie, że dlaczego my mamy się tak ze wszystkim ograniczać? To nie są żadne luksusy - zwykłe wyprzedażówki z Targetu, Walmartu - to tak jak u nas być poszła do Lidla czy Tesco, czy nawet H&M na promocje. Jak robią pranie to są tego góry! Po co się tak całe życie ze wszystkim szczypać? W czym jesteśmy gorsi, że mamy mieć wyliczone tylko na 7 dni tygodnia?

Gość gość
22:03 bo wszedzie tak jest! tylko plujesz sie tutaj w polsce, a gdzie indziej, w innym kraju pierwsza bys stanela w kolejce po dodatki i udawala, ze to kto inny na to pracuje, a nie ty! :D juz tyle razy o tym tutaj pisano, a ty nadal nie chwytasz i szczekasz

Gość gość
gość dziś k*****,ta obrzydliwa mentalność Polaków-musisz pomóc,musisz mi dać...państwo,osoba prywatna,nieważne,ktokolwiek...tylko z jakiej racji do c***ja pana? x jaka mentalność? rząd wymyślił ten program nie my, a ja chętnie skorzystam, bo jestem samotną matką mój mąż zginął w tragicznym wypadku, życie mnie nie oszczędzało, nigdy nic mi sie znikąd nie należało, płacę podatki, odprowadzam składki, pracuję nieraz po 12 godzin dziennie, bo mam swoją firmę ale mam zgrywać wielce poprawną i być ponadto?

Gość gość
20:55 i love you! :D :D :D

Gość gość
Do 20:55 przydałoby się jeszcze dopisać do niemieckiej choinki: "I potem dziwić się, że ludzie nie chcą w Polsce mieszkać, tylko wyjeżdżają do Niemiec." :P

Gość gość
haha! dokladnie! ;)

Gość gość
Autor miał nadzieję podrwić sobie z ludzi zakładając ten temat, a strzelił sobie tylko w kolano. :D