Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile przytyłyście do końca ciąży i ile udało wam się później zrzucić?

Polecane posty

Gość gość

Moja siostra przytyła 12 kg, prawie wszystko zrzuciła po porodzie. Ja dopiero jestem na półmetku, więc nie wiem jak to będzie. A jak to było u Was?

Gość gość
22 kg. Pomacierzyńskim,który trwał wtedy pół roku, wracałam do pacy ze swoją wagą. Teraz 35 tc 18 na plusie

Gość gość
jak myślisz, dlaczego aż tyle? Nie obrażaj się, nie śmieję się że to za dużo, po prostu dla osób o prawidłowym BMI rekomendują teraz maks. do 16 kg. jak ktoś ma więcej to przegiął...chyba że miałaś niedowagę przed ciążą. Dużo jadłaś?

Gość gość
Przed porodem +18 i +20 kg. Po połogu wchodziłam w ciuchy sprzed ciąży, waha była podobna. Za to po odstawieniu od piersi drugiego dziecka trochę mnie przybyło, 2-3 kg.

Gość gość
w ciąży schudlam 6 kg. potem zleciało jeszcze 4. ale ja miałam przed ciążą nadwagę

Gość gość
schudłaś w ciąży??? ojej, to niezdrowe...co Ci było? przecież niemożliwe że w ciązy sie chudnie a nie tyje ;)

Gość gość
to nie jest niezdrowe. organizm sam sobie reguluje gospodarkę tłuszczem. napisałam, że przed ciążą mialam nadwagę. w ciąży jadłam jak smok, a i tak spadlam z wagi. Dziecko 10/10 pkt i charakterologicznie i zdrowotnie. to nie jest reguła, że trzeba utyć.

Gość gość
jak myślisz, dlaczego aż tyle? Nie obrażaj się, nie śmieję się że to za dużo, po prostu dla osób o prawidłowym BMI rekomendują teraz maks. do 16 kg. jak ktoś ma więcej to przegiął...chyba że miałaś niedowagę przed ciążą. Dużo jadłaś? x Przytyłam ile przytyłam i zrzuciłam bez problemu. Jak napiszę, że nie jadłam dużo to i tak nie uwierzysz więc po co się zarzekać. Miałam cukrzycę ciążową, dziecko z wagą 3540 g więc dietę trzymałam. Szybko zrzuciłam, bez diet i cudaczenia. ps. Mam 170 cm a w dniu cc miałam 74 kg.

Gość gość
Przytylam 12 kg, pol roku po porodzie waga jak sprzed ciazy, rok po porodzie jeszcze 5 kg mi zlecialo.

Gość gość
Wstyd się przyznać :( +ponad 30 z czego 20 zostalo

Gość gość
dlaczego tak pozno zrzucilyscie? wieksozsc mowi że zrzuciła zaraz po

Gość gość
+22kg. Nie jadłam więcej niż przed ciążą, ale też nie mniej, nie miałam wielu zachcianek. Bardzo mocno spuchłam. Większość zrzuciłam w ciągu 2-3 miesięcy i nagle waga stanęła na +4kg. I za cholerę nie chce już samo dalej zejść. Jednak przyznam, że jak karmię, to czuję się ciągle głodna i podjadam, również słodkie. Pewnie dlatego waga stoi. Na szczęście wraz z poprawą klimatu na wiosnę mam zawsze więcej energii, więc biorę się za ćwiczenia :) Trzeba te 4 kg zrzucić a może jeszcze coś więcej się uda?

Gość gość
Też znam kobietę, która w 2 ciążach chudła zamiast przybierać na wadze. Kobieta zachodziła w te ciąże mając sporą nadwagę. Po urodzeniu z powrotem tyła zamiast chudnąć. Tak odwrotnie niż wszystkie.

Gość gość
22:48 super - trzymam kciuki :) kiedy zaczęłaś puchnąć? bo chcę się przygotować na najgorsze, kto wie czy i mnie to nie spotka przecież

Gość gość
do 16 tyg schudłam 4, potem przytyłam 20 i nie! nie obżerałam się bo nadal miałam mdłości, miałam spore obrzęki, wielowodzie, duże dziecko, miesiąc po porodzie miałam wagę sprzed ciąży, a Ty autorko nie gdybaj, nie oceniaj, bo jesteś jak wspomniałaś na półmetku, dobrnij do końca, kiedy tyje się najwięcej, to pogadamy

Gość gość
Ja w ciąży przybrałam 13 kg - z 56 na 69. jak mały miał rok to ważyłam 59-60. jak miał 2 lata to wazyłam 55 :0 teraz syn ma 5 lat ja ważę 56-57 kg (wzrost 166 cm)

Gość gość
22:51 w ktorym momencie ja kogos oceniłam??

Gość gość
17.16, 17.21- ta za dużo, ta za mało

Gość gość
27kg na plusie. Przed ciaza mialam niedowage. przy 170cm wzrostu wazylam 50kg. Jadlam normalnie,przewaznie owoce i warzywa. Mialam na tym punkcie hopla-zachcianki. Pozniej zaczelam puchnac,cukrzyca,problemy z nerkami,makrosomia plodu itd. W dniu porodu od razu ucieklo 13kg. Reszte zgubilam w 3msc. Na to nie ma reguly.

Gość gość
ale ja nie oceniłam tylko wyraziłam zdziwienie i prosilam o wyjaśnienie dlaczego tak sie stało. i tyle.

Gość gość
jak ktoś ma więcej to przegiął... x to nie jest ocenianie? xx ojej, to niezdrowe, przecież niemożliwe że w ciązy sie chudnie a nie tyje x to też nie?

Gość gość
nie wierm, mi lekarz powiedział że jak ktoś o prawdiłowym BMI przytyl w ciazy powyzej 16 kg to widać diety nie pilnował albo miał zaburzenia powazne. stąd moje pytanie.

Gość gość
to zmień może lekarza, bo bzdury opowiada, są pewne normy, ale nie są one wyznacznikiem, że tak ma być, bo jedna przytyje 5 kg, inna 30, a mogą się czuć tak samo dobrze lub tak samo źle, zresztą w pierwszym moim poście już ci napisałam, żebyś poczekała do 3 trymestru, a właściwie jego końca, to sama zobaczysz na ile wytyczne lekarza są prawdziwe, bo na wiele rzeczy wpływu nie mamy, można jeść super zdrowo, a wystarczy że zatrzyma się woda w organiźmie

Gość gość
dodam jeszcze, że przy nadwadze w dobrze prowadzonej ciąży, spadek na wadze jest jak najbardziej normalny i nie grozi niczym złym dziecku

Gość gość
Rozumiem że kobiety z kafe są mądrzejsze od człowieka po studiach medycznych? to tak a propos "zmień lekarza, bo bzdury opowiada"

Gość gość
a kiedy najbardziej zaczyna sie tyć> ? od ktorego tygodnia mniej wiecej?

Gość gość
no tak, jak zwykle "merytoryczna" riposta

Gość gość
Ja zaczęłam tyć i puchnąć od ósmego m-ca. Łącznie 18kg. Rok po porodzie ważyłam 5 kg mniej niż przed ciążą i tak już zostało (synek ma 5 lat). Teraz ważę 60 kg przy 176 cm wzrostu. Nie katowałam się dietami. Po prostu nie jadłam słodyczy i nie obżerałam się wieczorami. Jeśli chodzi o cwiczenia - przez 4 miesiące 8min ABS.

Gość gość
To ja z 22:48. Na półmetku miałam +4kg, pozostałe +18kg w drugiej połowie ciszy. Największy przyrost masy i opuchnięcie w 3. trymestrze, głównie 8-9 miesiąc.

Gość gość
11kg w pierwszej i 13kg w drugiej ciazy. Najwiecej przybylo pod koniec 2 i w 3 trymestrze. Po ciazach zostalo do zrzucenia: po pierwszej jakies 4kg, a po drugiej 8kg. Kg trzymaly sie uparcie, mimo zdrowego odzywiania i sporej dawki ruchu, czyli na przyklad intensywnych, dlugich spacerow z wozkiem. Dodatkowe kilogramy praktycznie od razu wyparowaly, jak skonczylam karmic piersia. Ot, taka ciekawostka, bo zazwyczaj jest na odwrot :)