Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sine dłonie

Polecane posty

Gość gość

Od kilku lat mam problem z dłońmi, mają bardzo brzydki kolor, może nie są konkretnie sine, ale w takim odcieniu. Próbowałam juz kremów brązujących, ale nic nie dają, robią plamy, które wyglądają jeszcze gorzej. Problem jest natury estetycznej, ponieważ mam ciemniejszą karnacje to te sine dłonie wyglądają jak "rękawiczki" :( Znacie może jakieś naturalne metody na zmianę barwy ?

Gość gość
jesli masz zniszczone przez zimno, prace domowe to musisz o rece szczegolnie dbac, do sprzatania zawsze nosic rekawiczki. Na noc mozesz robic oklady i zakladac bawelniane rekawiczki (polecam maslo karite nierafinowane, oklady z oleju z odrobina cytryny itp.). Ja tez mam taki problem, sine rece, dlonie i sine plamy od kolan w dol (naczynka). Szczegolnie to widac jak jest mi zimno, goraco, albo jak jestem zdenerwowana. Mam tak od dziecka i dermatolog powiedzial, ze juz taka moja uroda :(

Gość gość
Aha i jeszcze dodam, ze nie warto za bardzo przyzwyczajac rak do kremow. Ja mam w domu caly arsenal roznych balsamow, kremow do rak i zauwazylam ze im wiecej tym gorzej. Denerwuje mnie szczegolnie jak w ciagu dnia krem wchodzi mi pod paznokcie i sa stale brudne. Czy to tylko u mnie tak jest?

Gość gość
Kochana, dziękuję za odpowiedź. Zimno na pewno nie, jestem pół Hiszpanką i mieszkam w Hiszpanii, wiec nie sądzę :) rękawiczki do sprzątania zakładam zawsze. Podejrzewam, że mam nerwicę, nie wiem być może ona ma jakiś wpływ ? Możesz sobie wyobrazić jak komicznie wyglądają te dłonie w porownaniu do reszty ciała :( jest jakiś sposób , żeby je przyciemnic, żeby wyglądały naturalnie ? Dzisiaj moja koleżanka zapytała, a co Ci się stało z dłońmi ? Strasznie mnie krępują te ręce.

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Zgadzam się z tym powyżej.