Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego rozwodnicy nie mogą przyjmować komunii na mszy

Polecane posty

Gość gość

ale ich pieniądze na składkę są mile widziane u księdza?

Gość gość
Bo kościół to mafia, dla której tylko kasa się liczy.

Gość gość
A dlaczego pedofil może po spowiedzi przyjmować Komunię św?

Gość gość
Rozwodnicy , nie żyjący w nowych związkach nie mogą przyjmować komunii? Mi ksiądz tego nie zabrania. Pytał tylko podczas spowiedzi, czy żyję z kimś w związku.

Gość gość
a ja sram na tę ich komunię. Bóg mnie widzi, wie co robię, jak żyję i w życiu nie uwierzę, że jakiś katol który np. znęca się nad rodziną cały tydzień, a w niedzielę idzie do konfesjonału i komunii pójdzie do nieba, a człowiek nie należący do żadnego wyznania, który pomaga ludziom, nie krzywdzi nikogo, daje serce innym pójdzie do piekła tylko dlatego, że nie jest ochrzczonym katolikiem. No way! Posłuchajcie sobie nawet jak to absurdalnie brzmi i zastanówcie się kto i po co wcisnął ludziom te bajeczki. Chcecie to łykać to łykajcie :D ja mam mózg!

Gość gość
jeśli nie są w nowym związku to mogą

Gość gość
Ale ja piszę o ludziach będących w nowych związkach małżeńskich

Gość gość
gość dziś brawo, zgadzam się

Gość gość
Ja od jakiegos czasu mam mam takie podejście jak gość 12;34 i żyje mi się o niebo lepiej

Gość gość
ja tak samo wyłączyłam się z tego absurdu jak pani powyżej a rozwódką nie jestem. komunia, sakramenty to tylko symbole, zwykły teatrzyk, a kielichy, krzyże to zwykłe gadżety. prawda jest taka, że albo pielęgnujesz w sobie dobro albo nie.

Gość gość
12:24 te wszystkie "przepisy"koscielne napisano dawno dawno temu gdy szary człowiek nie miał odwagi powiedzieć ba nawet pomyslec o czyms takim.Kiedys o pedofili ,gwałtach,o dzieciach księży nikt nawet nie wspominał ,a jeśli nawet to zawsze winna była kobieta bp pewno prowokowała ,albo po co dała księdzu.Jesli dziecko zostało by zgwałcone przez pedofila to nikt nie mogl się dowiedzieć bo wstyd....nie było pytan czy rozwodnik może przyjąć komunie ,bo rozwody były rzadkoscia.Prawa kościelne musiałyby zostać zmienione o 180 st

Gość gość
14;46 popieram i tez się zastananawiam skoro morderca dostanie rozgrzeszenie to dlaczego nie może go dostać odoba która opuściła małzonka,rozwiodła się?

Gość gość
Jeden ksiądz da ci rozgrzeszenie, a drugi za to samo- nie. I powiedzcie mi o co tu chodzi? Przeciez powinni kierowac się tym samym, a tu chyba wychodzi na to, ze rozgrzeszenie zależy od ich widzimisię.

Gość gość
dlatego ja od bierzmowania u spowiedzi nie byłam czyli 20 lat ale i wtedy byłam z przymusu, bo już miałam swoje ja jako 15-latka i wiedziałam że to pojebaną drogą nie pójdę. byłam pod władzą rodziców to ok ale jak tylko odwaliłam to bierzmowanie to skończyłam przygodę z KK, no bez jaj nie będę klękać przed sukienkowym i mu opowiadać co nabroiłam. w życiu już się tak nie poniżę. błagam tylko mi nie opowiadajcie, że to dla mojego dobra, a ksiądz ja przewodnik i nauczyciel, mentor jest tam od tego aby mi pomóc i wskazać drogę, bo śmiech na sali.