Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dość zabijania dzieci

Mądra katolicka nauka dotycząca karania kobiet za aborcję

Polecane posty

Gość gość
Napietnuj sam siebie.

Gość gość
Typowy psychopata nienawidzący kobiet, bo nie ma powodzenia. Idź się leczyć kretynie albo ulżyj sobie rączką, bo jesteś nie do życia.... a nie zapomniałam, ze katolicy ślepną od tego :D

Gość gość
gość dziś Z takimi osobami nie da sie rozmawiac, bo weglug nich -moja racja jest najmojsza- X Przedstawiam fakty i opinie. Przedstawiaj swoje. A nie potrafisz, to do piaskownicy, a nie dyskutować, a potem "och, nie da się rozmawiać". X Ja jestem osoba, ktora kiedys wierzyła, teraz nie wierze. X Słaba była twoja wiara, jeśli przez błąd człowieka przestałaś wierzyć w Boga. Nigdy nie wierzyłaś, poza "wiarą jasełkową". X Wlasnie po sytuacji w zyciu kiedy bardzo bliska dla mnie osoba umierała w bolu przez 3 miesiace i nie mozna bylo skrócić tego cierpienia X Zabić jej. Nazywajmy rzeczy po imieniu. X bo prawo i kosciol zabrania, bo to niemoralne. X Tak, prawo zabrania zabijać ludzi.``` X Do cholery!!! X Spokojnie, bo neurotyzm się włącza. X A moralne i etyczne jest pozwalać na to, zeby czlowiek umierał w cierpieniu. X Moralne i etyczne jest poszukiwanie leków na ból, a nie zabijanie człowieka jak psa X Moralnym jest pozwalać zeby rodziły sie bardzo chore dzieci, X Moralnym jest diagnozować choroby i rozwijać medycynę, genetykę (nie mówię o transplantacjach, które są zabiciem), zamiast zabijać bezbronne dzieci X ktore czuja jedynie bol i odchodzą powoli trawione choroba. X Pewnie, lepiej je zabići nie patrzeć na cierpienie, to takie niemodne i nie można potem spokojnie oglądać reality show. X Ja pracuje w szpitalu X Jak widać ludzie chcący zabijać bezbronnych pracują nawet w szpitalach X szlag mnie trafia kiedy przychodzi ksiadz do cierpiącego, umierającego czlowieka i gada mu bzdury o uszlachetnianiu X Pozwól temu cierpiącemu decydować, co będzie słuchać X Nie raz wyrzucałam takiego z oddziału X Jeśli bez zgody pacjenta, to jesteś typową lewicową- decydujesz za innych czego będą słuchać, co będą robić, czy będą żyć. X zgadzam sie na taka wiare, ktora traktuje czlowieka przedmiotowo. X To właśnie robi twoja wiara - człowiek jak robocik, któremu można wyłączyć baterie, bo nie spełnia twoich kryteriów. To się nazywa eugenika

Gość gość
gość dziś Typowy psychopata nienawidzący kobiet, bo nie ma powodzenia. X Typowa neurotyczka. Powodzenia w moim wieku raczej mieć już nie będę, ale to nie jest problem, ponieważ od 32 lat jestem mężem jednej (to takie niemodne) żony i ojcem trójki dzieci, z czego dwóch córek. X Idź się leczyć kretynie X Miałem rację, neurotyczka albo gimnazjum X albo ulżyj sobie rączką X W twoim świecie jest to zapewne popularna metoda rozładowania stresu. X bo jesteś nie do życia.... X Bo piszę proste i klarowne fakty? Bo nie pasują do twojego nowoczesnego życia, gdzie piesek ma więcej opieki i szacunku niż człowiek? A dziecko w brzuchu matki to "problem do wyskrobania"? X a nie zapomniałam, ze katolicy ślepną od tego smiech X Nie, onanizm degeneruje każdego, nie tylko katolika. Degeneruje moralnie, ale i fizycznie - dość na forach widać żali "że już nie staje, pomocy panie doktorze". No cóż, to jest własnie kolejny z tysięcy przykładów tego, jak lewicowość niszczy.

Gość gość
chłopie nie da się czytać tych twoich rzygów oddzielonych iksami. niechlujstwo i bełkot! do nauki smrodzie!

Gość Tymoteusz Titan
LOL gość pisze "aborcja = morderstwo". Laska odpisuje: "jesteś nie do życia". Ojej, cóż za "smuteczek", że ktoś napisał prawdę :( Ojej ojej, trzeba na fejsbuniu napisać :(

Gość gość
gość dziś chłopie nie da się czytać tych twoich rzygów oddzielonych iksami. X W kulturalnym środowisku rozmówca ustosunkowuje się do konkretnej wypowiedzi interlokutora cytując ją, by nie było nieporozumień. Rozumiem, że tobie może to być obce, ale to nie oznacza, że mam się zniżać do poziomu definiowanego przez ciebie. X niechlujstwo X Pełny porządek polegający na podaniu konkretnego cytatu i ustosunkowaniu się do niego X bełkot! X Ocena subiektywna, do której masz prawo X do nauki smrodzie! X Nauki konkretnie czego? Proszę o konkret, zamiast neurotyzowanie.

Gość gość
A iks bądź inny separator jest konieczny, ponieważ kafeteria nie wspiera cytowania i łączy osobne akapity w jedną całość.

Gość gość
Leki na bol? Wiesz jak wyglada opieka paliatywna w naszym kraju? Nadal lekarze boja sie podawac zwiększone dawki np opioidow w obawie przed ostarzeniem o probe eutanazji. A zwiększenie dawek lekow wcale nie jest eutanazja. I nikogo w zyciu nie zabiłam choc slyszalam prośby pacjentow o skrócenie życia, a raczej agonii. Rodziny nawet przynosiły leki kupione na czarnym rynku. I nigdy sie nie zgodziłam, nawet za pieniadze. I to jest wlasnie nienormalne. Zeby czlowiek musial cierpiec, bo glupie prawo zabrania podania leku osobom terminalnie chorym, leku, ktory bezboleśnie pozwoli odejsc jesli pacjent ma takie zyczenie, wole.

Gość gość
miałeś podane milion argumentów, faktów, opinii ale każda przekręcasz i zmyślasz, a także dopowiadasz sobie rzeczy których nie ma! Życzę ci abyś doświadczył tego pięknego cierpienia umierania na raka i godnie to zniósł nie wołając o eutanazję nie to co moja małej wiary matka, która nie potrafiła przyjąć woli bożej z godnością tylko błagała o eutanazję wymiotując i trzęsąc się z bólu :) Życzę ci tego z całego serduszka, bo przecież wy lubicie takie uświęcające cierpienia to was umacnia i zbliża do Boga, to jest wg was cudowne i wspaniałe 9póki tego nie uświadczycie na własnej skórze

Gość gość
gość dziś Leki na bol? X Analgetyki. Tak się nazywają. X Wiesz jak wyglada opieka paliatywna w naszym kraju? X Wiem, pisałem, że mój ojciec umarł na raka płuc, Jego agonia trwała bardzo długo. Nawet morfina nie pomogła do końca. X Nadal lekarze boja sie podawac zwiększone dawki np opioidow w obawie przed ostarzeniem o probe eutanazji. X Tutaj się zgadzam. Lekarz powinien decydować. W niektorych placówkach praktykuje się wprowadzenie w stan śpiączki farmakologicznej. X A zwiększenie dawek lekow wcale nie jest eutanazja. X Owszem, to prawda. Dopóki nie doprowadzi to do zgonu, nie jest. X choc slyszalam prośby pacjentow o skrócenie życia, a raczej agonii. X Każdy człowiek odpowiada za siebie i nie ma prawa na sumienie innego nakładać ciężaru zabójstwa. Osobiście, chociaż wiem, że samobójstwo skutkuje potepieniem wiecznym, jeśli kiedyś w determinacji zapragnę śmierci, nie obciążę nikogo grzechem zabicia mnie. X Rodziny nawet przynosiły leki kupione na czarnym rynku. X To jest popularne na zachodzie i północy - tam można zamówić eutanazję do domu już, razem z maszyną i "operatorem" (tzm. "lekarzem") X I nigdy sie nie zgodziłam, nawet za pieniadze. X To się chwali. Zachowałaś człowieczeństwo. X to jest wlasnie nienormalne. Zeby czlowiek musial cierpiec, bo glupie prawo zabrania podania leku osobom terminalnie chorym, X Zabrania zamordowania człowieka. X leku, ktory bezboleśnie pozwoli odejsc jesli pacjent ma takie zyczenie, wole. X Tutaj bym dokonał zmiany - jeśli pacjent chce, niech zapłaci i sprowadzi sobie, a następnie zażyje sam. Wtedy to jest jego sprawa, co zrobi, ma wolną wolę.

Gość gość
Bog psychopato kiedys Twoj bol ukoi.Dobrze ze masz wiare i wyzywasz sie na kafe.Ale jestes niebezpiecznym człowiekiem.Ta logika,systematycznosc i schemat!!?!?!.Napisze jak kobieta w tej przerazającej logice brak logiki.Z Tobą to jak z nazista o ich kultowej ksiązecce dyskutowac.Idz tłuste brzuch biskupą macac,ewentualnie daj uswiecic tyłek I nie mam kompleksow bo mamusia do kk mnie prowadzała.Ide w koncu obiad szykowac .

Gość gość
gość dziś miałeś podane milion argumentów, faktów, opinii X Milion? Proszę o konkretną liczbę. I wskazanie faktów (nie było). X zmyślasz X Nie zmyśliłem ani razu. X a także dopowiadasz sobie rzeczy których nie ma! X Nie miał oto miejsca X Życzę ci abyś doświadczył tego pięknego cierpienia umierania na raka X Dziękuję pięknie za życzenia. I tak jestem wdzięczny, że nie życzysz mi strzału w tył głowy. X i godnie to zniósł nie wołając o eutanazję X Być może nie będę umiał godnie znieść cierpienia i będę wołał o eutanazję, być twojemu pragnieniu stanie się zadość, a ty będziesz mogła wstawić wpis na "fejsa" z radością. X nie to co moja małej wiary matka, która nie potrafiła przyjąć woli bożej z godnością tylko błagała o eutanazję wymiotując i trzęsąc się z bólu X Miała prawo prosić, nikt nie miał prawa Jej zamordować. X usmiech.gif X Uśmiech do takiego zdania - objaw psychopatii. X Życzę ci tego z całego serduszka X Być może się spełni, stary już jestem, więc może twoje szczerze życzenie przyniesie mi dużo cierpienia. Nie chcesz może przekazać też jego moim dzieciom albo wnukowi? Chętnie przekażę. X bo przecież wy lubicie takie uświęcające cierpienia to was umacnia i zbliża do Boga, X Nie, cierpienienie nie uświęca. Cierpienie jest działaniem szatana i człowiek inien szukać metod jego ograniczenia. X póki tego nie uświadczycie na własnej skórze lapka.gif X Wielu świętych cierpiało okrutnie i nie złorzeczyło.

Gość gość
gość dziś nie tłumacz idiocie on zna jakieś suche opowiastki, cos tam poczytał, cos usłyszał i myśli, że wie. Zobaczy jak umiera jego żona, matka czy ojciec to mu się ślepka otworzą. W końcowej fazie bardzo złośliwego raka nie pomaga już nic, już nie mówiąc o tym, że lekarze boją się podawać silne leki :( :( Niestety póki sukienkowi pedofile i dziw/karze będą mieli wpływ na rząd to nic tu się nie zmieni. Ja mam zrytą psychikę widokiem mojej mamy już do końca życia :( bo to co przeżywa chory to jest najważniejsze i on się liczy najbardziej ale jest też rodzina która na to wszystko patrzy i nie może nic zrobić, a potem zostaje z tymi wspomnieniami ostatnich tygodni, z tym, że nic nie zrobiła, nie mogła pomóc :( zaprosiłam jednego klechę szpitalnego żeby popatrzył co jego sur/wiali bracia popierają. Miał oczy jak żarówki i chciał szybko wyjść powiedziałam, że nie wyjdzie z sali i ma się pomodlić za moja matkę tu i teraz (nie mógł nam tego odmówić ale tak serio to miałam w d...pie jego posługę chciałam tylko aby widział moją siną trzęsącą się matkę, słyszał jej nieludzki krzyk i czuł zapach jej wymiocin i odchodów) Na koniec powiedziałam mu, że życzę mu takiej uświęconej śmierci i że to trwa już blisko miesiąc. Zapytałam też czy jest dumny z założeń swojej wiary... oczywiście wystraszony nie odpowiedział nic.

Gość gość
gość dziś Dobrze powiedziane - piesek ma więcej opieki i szacunku niż człowiek! Jakimś magicznym sposobem litujemy się nad zwierzętami i je usypiamy, a człowiek ma cierpieć? Skoro eutanazja to zabójstwo, to uśpienie psa podchodzi pod znęcanie się nad zwierzętami, czy to nie przeszkadza w zbawieniu? W końcu też zabijamy żywą istotę...

Gość gość
gość dziś Bog psychopato kiedys Twoj bol ukoi X Modlę się to, by nie dopuścił cierpienia ponad moje siły. Dziękuję. X Dobrze ze masz wiare i wyzywasz sie na kafe. X Nie wyżywam. Czuję się bardzo spokojny, natomiast ty się miotasz coraz bardziej. X Ale jestes niebezpiecznym człowiekiem. X Zapewne dlatego, że nie chcę mordować ludzi. W myśl lewicowych idei to fakt, jestem niebezpieczeny. X Ta logika,systematycznosc i schemat X Inżynierowie kiedyś (przed czasami dzisiejszych "fabryk magistrów i inżynierów") byli dokładni i systematyczni, by unikać problemów z komunikacyjnych. Jako inżynier podtrzymuję tę tradycję X X Objaw neurozy. X Napisze jak kobieta w tej przerazającej logice brak logiki. X Napisałaś jak rozemocjonowana kobieta, nie jak kobieta w ogólności. Moja żona skwitowała ten wpis westchnięciem "młoda jest, wytwór nowych czasów, daj spokój". X Idz tłuste brzuch biskupą macac,ewentualnie daj uswiecic tyłek X A teraz jeszcze chamstwo dołączyło. Neurotyzm tak sie kończy w pewnym momencie. X I nie mam kompleksow bo mamusia do kk mnie prowadzała. X Sama przyznałaś, że masz. X Ide w koncu obiad szykowac X I tak powinno być. Ja poczekam aż się wnuk obudzi i pojdę na spacer.

Gość gość
Nie, pacjenta w fazie terminalnej choroby nie wprowadza sie w śpiączkę farmakologiczna poniewaz wizaloby sie to z koniecznością podłączenia urządzeń podtrzymujących funkcje zyciowe co kłóci sięz idea opieki paliatywnej i tego sie nie praktykuje. Wprowadza sie w stan sedacji czyli wyłączenia świadomości z zachowaniem odbioru niektorych bodźców i kontaktowania z otoczeniem. Jednak sedacja nie do konca znosi odczuwanie bolu. Niektorzy pacjenci wymagaja zwiększenia dawek morfiny co w niektorych przypadkach, czego lekarz nie jest w stanie ocenic, moze prowadzić do depresji oddechowej. Mielismy pacjentkę na ktora nie działała morfina, po wprowadzeniu w stan sedatywny dostala ataku padaczki. Kobieta wyła, doslownie wyła, przez dwa tygodnie, dzien i noc. Zmarła targana potwornym bolem, torsjami, utratami swiadomosci, drgawkami. Nikt nie zasluguje na taka smierc.

Gość gość
gość dziś Jakimś magicznym sposobem litujemy się nad zwierzętami i je usypiamy, a człowiek ma cierpieć? X Nie traktujemy zwierząt jak ludzi - poza lewicową ideologią. Są od nas zależne i posiadają duszy. Nie popełniamy więc morderstwa. X Skoro eutanazja to zabójstwo, X Eutajazna człowieka X to uśpienie psa podchodzi pod znęcanie się nad zwierzętami, X Pomijając bezens tej wypowiedzi, to zabójstwo człowieka nie oznacza znęcania się nad nim. Dwa błędy semantyczne. X W końcu też zabijamy żywą istotę... X Mamy do tego prawo podobnie, jak do celów przetrwania - spożywczych, odzieżowych. Aczkolwiek Biblia zabrania znęcania się nad zwierzętami, stąd np. ubój rytualne, który przeprowadzony fachowo powoduje natychmiastową utratę świadomości wskutek spadku ciśnienia krwi (działa to podobnie jak strzał w serce, ale jest szybsze).

Gość gość
gość dziś fajnie nie? miała prawo prosić o śmierć ale nikt nie miał prawa jej uśmiercać - jakie to proste dla ciebie prawda, a to co ona czuła to nieważne, co my przeżywaliśmy to nieważne, bo ty masz jakieś suche teorie... Jesteś psychopatą i sadystą :o Jeżeli cos takiego przeżyjesz to będziesz mógł ze mną gadać i pierdzielić te swoje piękne frazesy na razie nie jesteśmy na tym samym poziomie empirycznym tak więc moja rozmowa z tobą wygląda tak, że ja już pływałam w wodzie, a ty nauczyłeś się na sucho, w wodzie nie pływałeś, a twierdzisz, że umiesz lepiej pływać ode mnie. Wiesz pływać na sucho to każdy potrafi - będzie ci dane zanurzyć się w tej "wodzie" to porozmawiamy. Żegnam i nie wysilaj się z kolejną kretyńską odpowiedzią, bo i tak nie przeczytam.

Gość gość
gość dziś Nie, pacjenta w fazie terminalnej choroby nie wprowadza sie w śpiączkę farmakologiczna poniewaz wizaloby sie to z koniecznością podłączenia urządzeń podtrzymujących funkcje zyciowe co kłóci sięz idea opieki paliatywnej i tego sie nie praktykuje. X Musiałem więc być świadkiem niestandardowej procedury (albo po prostu ktoś zapłacił). X Jednak sedacja nie do konca znosi odczuwanie bolu. X Wiem, mojemu ojcu zmniejszyła ból płuc, ale nie zmniejszyła bólu związanego z duszeniem się. X Nikt nie zasluguje na taka smierc. X W pełni się z tym zgadam. Dlatego przede wszystkim medycyna musi pracować pełną parą nad znalezieniem ratunku dla takich ludzi. Ale to nie znaczy, że mamy prawo ich mordować. Aczkolwiek jestem za tym, by pozwolić im odejść samym, jednak bez pomocy (podania) środka. Myślisz, że nie miałem takich myśli, jak ojciec topił się krwią? Ojciec, który był mi bardzo bliskim człowiekiem, wspierał mnie i żonę w ciężkiej Jej chorobie. Ale ojciec sam, chyba czując moje rozterki, powiedział, a raczej wycharczał "odejdę sam, wytrzymaj". ON starał się podtrzymać na duchu MNIE, słabego i nie cierpiącego.

Gość gość
Za ten tyłek i macanie wiesz przepraszam.Człowiek nie powinnien sie unosic i obrazac innych.Matka do koscioła mnie nieprowadzała tylko ją prowadzała matka Babcia,bardzo zasadnicza kobieta gosposią ksiedza była,on potem awansował Ale skrupołow nie mieli aby kuzunce owoc romansu z tym ksiedzem wyskrobac i ją zaszczuc.A jak na wiosce obok dzieciak z downem sie urodził to łaske chrztu dopiero po interwencji kurii dostąpił Moze moja niechec sie bierze bo ksieza lepiej jedli,lepsze samochody.. Nie pozastanowieniu stwierdzam ze to ni zazdrosc.A moze te ksiązki,wykłady,szukanie słowa Bozego w innych religiach,tak byc moze.Nie przynaleze do zadnej religi ale wierze,nir krsdne,nie zabijam,szanuje i przrpraszsm jak zle uczynie

Gość gość
gość dziś fajnie nie? miała prawo prosić o śmierć ale nikt nie miał prawa jej uśmiercać X Tak. X Jeżeli cos takiego przeżyjesz to będziesz mógł ze mną gadać i pierdzielić te swoje piękne frazesy na razie nie jesteśmy na tym samym poziomie empirycznym tak więc moja rozmowa z tobą wygląda tak, że ja już pływałam w wodzie, a ty nauczyłeś się na sucho, w wodzie nie pływałeś, a twierdzisz, że umiesz lepiej pływać ode mnie. X Pisałem, jak odszedł mój ojciec, już 3 albo 4 razy. Jesteś więc nie tylko neurotyczna, ale nie potrafisz czytać większej porcji informacji ze zrozumieniem. Nie stanowisz dla mnie partnera do dyskusji. X Żegnam i nie wysilaj się z kolejną kretyńską odpowiedzią, bo i tak nie przeczytam. X Nie stanowi to dla mnie problemu.

Gość gość
gość dziś Ale skrupołow nie mieli aby kuzunce owoc romansu z tym ksiedzem wyskrobac i ją zaszczuc.A jak na wiosce obok dzieciak z downem sie urodził to łaske chrztu dopiero po interwencji kurii dostąpił X Bóg więcej wymaga od ludzi, którzy Mu służą i tym surowiej ich osądzi. Każdy będzie sądzony podług tego, co otrzymał. "Darmo dsotaliście, darmo dawajcie". Masz wierzyć Bogu, nie ludziom. Oni są pośrednikiem i mają prawo odpuszczania grzechów, nawet jeśli sami są kompletnie i do cna zdeprawowani. Na tym polega piękno tej wiary - że ja, grzesznik, pozwalam odpuścić sobie winy w imię Pana Jezusa jeszcze większemu grzesznikowi. Nie unoszę się honorem, że ma kochankę i jest złym człowiekiem. Nie oznacza to, że wolno im cokolwiek więcej i że mają jakąś "taryfę ulgową". Ich sąd po śmierci będzie tym surowszy. X Moze moja niechec sie bierze bo ksieza lepiej jedli,lepsze samochody.. Nie pozastanowieniu stwierdzam ze to ni zazdrosc.A moze te ksiązki,wykłady,szukanie słowa Bozego w innych religiach,tak byc moze.Nie przynaleze do zadnej religi ale wierze,nir krsdne,nie zabijam,szanuje i przrpraszsm jak zle uczynie X Ksiądz bierze na siebie wielką misję, ale takżę odpowiedzialność. "Cokolwiek uczyniliście najmniejszemu z braci moich - MNIEŚCIE uczynili". I za to odpowiedzą przed Sędzią Najwyższym.

Gość gość
Pieknie piszesz ale i tak wiem ze kk jest skąpany morzem ludzkiej niewinnej krwi!!!Pieknie tłumaczysz,zupełnie jak SJ,aczkolwiek z innej beczki.Oni jakkolwiek mili to ograniczeni przez Ciało kierownicze.Ide z stąd juz,obowiązki

Gość gość
tym, którzy są za liberalizacją ustawy antyaborcyjnej oraz tym, którzy są przeciwni zmianom w obecnie funkcjonującym w tym zakresie prawie polecam wydrukować, podpisać, przesłać wniosek o referendum w tej sprawie popierany przez SLD http://referendumaborcyjne.pl/

Gość gość
gość dziś Przykro mi, ale żyłam w patologicznym, lewackim domu, gdzie od dziecka wpajało się szacunek do zwierząt, bo też są istotami, które czują... Zwyczajnie nie mieści mi się w głowie, że z jednej strony pozwalamy przerwać cierpienie zwierzęciu, które jest stworzeniem niżej w hierarchii, niż człowiek, a z drugiej człowiek ma się męczyć, aż organizm sam odmówi posłuszeństwa... Piękne, cudowne i empatyczne! W tym przypadku zwierzęta stoją ponad nami, bo mogą godnie odejść. Skoro eutanazja jest taka zła, to wprowadźmy chociaż stosowne oświadczenie woli dla chorych, chociaż i to nie zda egzaminu, bo osoba, która jest sparaliżowana, nie może mówić,nie będzie mogła podpisać tego dokumentu, a co dopiero łyknąć samodzielnie co trzeba, ale zawsze to jakieś wyjście. Z drugiej strony nawet prawo zakłada nadzwyczajne złagodzenie kary, jeśli pomogło się choremu odejść, na jego żądanie i pod wpływem współczucia.

Gość gość
gość dziś Teraz mówisz rozsądnie. Aczkolwiek, jako katolika wiąże mnie bezwzględny (inaczej nie można być katolikiem) zakaz popierania eutanazji pod jakąkolwiek postacią, to jednak uważam, że skoro człowiek otrzymał od Boga wolną wolę, to pozostawmy to jemu. Oświadczenie woli wydaje się być zasadne.

Gość katoliczka kraków
Posłuchaj 'katoliku' odniosę się do dużo wcześniejszych twoich wypocin. Znam całą masę porządnych, normalnych ludzi, którzy żyją w konkubinatach czy mają tylko śluby cywilne. Nikogo nie krzywdzą, pomagają słabszym, dają dobry przykład jak odnosić się do ludzi natomiast ty włożyłeś ich do wora z szatanem, Hitlerem i czym tam jeszcze choć nasza wiara nam tego zabrania i nie wolno nam nikogo osądzać tym bardziej za takie rzeczy, przecież to nie są żadni mordercy czy zboczeńcy, a jedynie nie mają ślubu :o No wybacz ale dla mnie życie na tzw kocią łapę to nie to samo co zamordowanie setek tysięcy rodzin. Wstyd mi za takiego 'katolika', wstyd przynosisz nam katolikom. Tyle w temacie.

Gość gość
Skoro jesteście przeciw aborcji, to rozumiem, że co miesiąc pomagacie materialnie dzieciom, które osierociła matka, przez ich niedoszłego braciszka, który zagnieździł się nie tam, gdzie trzeba, pomagacie w hospicjum perinatalnym, jak również opłacacie terapię kobiet, które urodziły dziecko z gwałtu?

Gość gość
gość dziś kochana to jest taki typ sadysty i psychola, że do niego to nie przemawia i jak kobieta ma zarodek w jajowodzie to ma iść razem z nim do piachu i koniec kropka, Bóg tak chciał. Bóg się zaopiekuje z nieba jej dziećmi i on w to święcie wierzy.