Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mogę pozwać kogoś na wyzywanie w necie? poradźcie

Polecane posty

Gość gość

Na temacie o staraniach o dziecko wypowiada się ktos kto ciągle nas wyzywa. Od najróżniejszych. Potem ten ktoś pisał, że zabije nas i kopnie w brzuchy żeby nam bachory zdechły i takie tam. Ogólnie ciągle wyzwiska od debilek, idiotek, k***w itd. Czy da się coś z tym zrobić w ogóle?

Gość gość
Możesz zgłosić na Policję, jeśli ta osoba używa w postach gróźb karalnych. Możesz zrobić screen tego tematu i przesłać na skrzynkę pocztową najbliższej Komendy Policji. Od 3 lat obowiązuje ustawa o przestępstwach w necie.

Gość gość
Miałam podobny problem kiedys, tylko to byly same wyzwiska. Czy z tym policja cos by zrobila w ogóle?

Gość gość
Nie zaszkodzi spróbować. Już było kilka tematów jak ludzi wyzywali od najgorszych na forum. Po IP szybko ich można namierzyć, a już ludzie zgłaszali tematy z tego forum na Policyjne skrzynki mailowe.

Gość gość
A skąd wziąć IP?

Gość gość
Nic nie zrobisz. Tu juz tak jest , jedno wielkie bagno. Policja nic nie ma do kafeterii , tu pisza co chca anonimowo. Gdyby np ktos wazna osobe ponizal to wtedy tak a tak co zrobisz? Masz pieniadze na udowodnienie winy? Ja udowodnisz ze to on wlasnie wtedy pisal na necie ? Mogl pisac jego kolega , jego zona, jego dzuecko. To nie jest proste i dlatego sobie pozwalają tutaj na wszystko. Nic nie zrobisz a zeby poznac IP to musisz miec zgodę sadu. Masz na to sily? Wyluzuj, tu tak jest, musisz sie przyzwyczaic albo odejsc.

Gość gość
Jestem tu kilka lat i wiesz ile slow przeczytalam o sobie , juz mnie to nie rusza. Tak jest na kazdym temacie. Ignoruj troli, nie odpisuj na ich posty bo oni tylko czekaja by sprowokować do kłótni bo maja grosz od posta i chca by duzo sie pisalo

Gość gość
22:01 Widac ze jestes tu nowa. Trole wchodza w kazdy temat i kazdego wyzywaja, to norma. Jak leci fajny temat i ma powodzenie to wchodzi taka kafeteryjny menda chcąc popsuć atmosferę ale pozniej to im sie nudzi i odchodza. Olej to a odejdą :)

Gość gość
Ja to wszystko wiem..tylko ciekawi mnie czy z takim czymś w ogóle można cos zrobić. Czytałam, ze samemu trzeba wnieść pozew tak? I w ogóle samemu wszystko udowodnić. Masakra jakaś. A mówia ze w Internecie nikt nie jest anonimowy i bezkarny

Gość gość
Gdy jest sie w ciazy to lepiej nie wchodzic na kafe bo mozna poronic. Tutaj rzucaja klatwy, życzą raka itp.

Gość gość
Lepiej nie kombinujcie z IP bo jeszcze ta osoba od IP moze wam narobic ze naruszacie jego prawa. Troche logicznie pomyslcie zanim cos zrobicie i nie dawajcie sie prowokować trolom. Autorka malo wie, nie wolno znajdywac nikogo IP bo samemu mozna niezle sie wracac w gowno. Najpierw dowiedziec sie od prawnika o takich rzeczach a nie bzdury pisac na necie

Gość gość
23.05 co ty gadasz? :o aż tak??? O masakra.... Ludzie sa beznadziejni. A interesuje mnie kwestia tego, czy rzeczywiście w Internecie nikt nie jest anonimowy, czy to tylko taka ściema, żeby nastraszyć. Bo juz widziałam w kilku tematach teksty, ze ktos życzy komuś poronienia itd , albo ze go dorwie i zabije. To jest bezkarne?

Gość gość
Czytałam, ze nawet nazwanie kogoś kretynem w Internecie to przestępstwo. Tylko co z tego... Jak nic sie nie da z tym zrobić. Nie nie, ja nie będę kombinować, bo nie mam ma to siły nawet, tylko mnie to ciekawi, czy takie cos uchodzi bezkarnie czy ktos juz coś z tym zrobil np

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Autorko tutaj wchodzi sie na własne ryzyko utraty zdrowia psychicznego nawet. Tu sa osoby typu np prawik Przemus ktory lubi ostra jazdę i wyzywa od najgorszych. To co piszesz jest mi znane, widzialam teksty o kopniakach w brzuch, widzialam jak rzucaja klatwami czy życzą innym raka. To tutaj na porzadku dziennym. Nic nie zrobisz. Te osoby sa tu od 10 lat a nawet dluzej ktore tak bruzgaja i nikt im nic nie zrobil. Przykładem jest Przemus nasz ktory na wszystko sobie pozwala 24 na dobe i jak widzisz nikt go nie ukarał a i ludzue tu wiedza ze nieszkodliwy. Straszą ale dla jaj, nikt ci naprawde krzywdy nie zrobi, to tylko slowa. Ale gdy jestes w ciazy lub planujesz byc to lepiej tu nie wchodz bo naprawde mozna sie zestresowac. Mnie to juz nie rusza :):) ale ty widze nowa jestes i zle ci z tym. Olewaj ignoruj troli :)

Gość gość
Robi to anonimowo do anonimowych ludzi, czy to co pisze - grożenie że Cię zabije wywołuje w Tobie obawę, lęk , strach że zostanie ta groźba spełniona? Chyba jednak nie. I jak to ma być groźba karalna? Żadna. Podobnie z wyzwiskami- nie wyzywa Cię jako konkretnej osoby, np. Anny Kowalskiej. Znieważenia też tu nie ma. Nie zwracaj uwagi na padalca.

Gość gość
Ten od Namyslowa tez ciagle wpieprza sie w tematy :) i tez jest mi juz obojetny a wczesniej mnie denerwował . Aaa i nie wchodz tez w zdjecia przemka i mirka bo tam sa przewaznie o***ty tylki członki i kupy . Tak on wysyla zdjevia kup i prosi o ocenę zdjecia. W takie tematy nie wchodz

Gość gość
IP to namierza policja, jak już wcześniej pisałam, a nie samemu się bawi w takie rzeczy. W jednym tygodniu na różne komendy w Polsce kilka osób z ogólnego zgłosiło 2-3 osoby z tematów, w tym temat o pedofilii. Na drugi dzień forum ogólne było przez 3-4 godziny zablokowane, a te osoby przycichły na jakiś czas. Tak, teraz nawet takie sytuacje z Internetu możesz zgłaszać na policji, nawet anonimowo. Po to została wprowadzona ustawa o przestępstwach w sieci. Szykanowanie i grożenie jest tym bardziej karalne

Gość gość
Jeszcze nikt nikogo nie ukarał za słowo kretynka czy takie podobne slowa.

Gość gość
Macie racje, nie ma co się przejmowac, wiadomo, że to wszystko anonimowo. Zastanawia mnie ten temat ostatnio, bo mój kolega pisze prace na temat znieważania w Internecie. Ostatnio jak rozmawialismy, to on twierdzi, ze za zwykle nazwanie kogoś idiota można ponieść konsekwencje nawet jak to jest anonimowo do anonimowej osoby. On studiuje prawo... Nie tyle co przejmuje sie tym, co zaczął mnie interesować ten temat. Ale macie racje, nie ma co narażać sie na niepotrzebny stres, chociaż jest tu trochę fajnych, kulturalnych ludzi z którymi można o wszystkim popisac

Gość gość
Wlasnie, nie zważaj na slowa padalca

Gość gość
Jakies przestępstwa w sieci to tak, mogą cos z tym zrobić. Ale wyzwiska? Nie wiem

Gość gość
23:24 ja tez na poczatku czulam sie jak ty ale zaczelam podchodzić do tego w inny sposob : na luzie na wesolo i zlewka :) teraz mam to gdzies :) rzeczywiscie sa tu fajni ludzie i nie warto odchodzić z powodu jakiegos debila trola :) za kilka lat bedziesz to co ja ci teraz pisze pisala komu innemu: by sie nie przejmował i tyle :)

Gość gość
oczywiście że możesz wprowadzają cię w bład po prostu musisz oświadczyć że ktoś ci grozi i w zwiazku z tym ty CZUJESZ sie zagrozona. nie mozesz spac masz jakies dziwne leki wymysl co chcesz wazne jest twoje subiektywne odczucie :D druga sprawa to jesli ktos narusza twoje dobra osobiste to juz trudniej udowodnic poza tym sprawa cywilna sie ciagnie. portal udostepni ci ip - moim skromnym zdaniem jak zlozysz pozew. znalezienie nie jest proste ale moze ktos sie raz pomylil nie wyczyscil ciasteczek przy tunelowaniiu nie wylaczyl obslugi skryptow javy albo w inny sposob sie pomylil. sa tez debile co z normalnego domowego komputera bez tunelowania pisza takie rzeczy. duzo tu chorych psychicznie wiec tez bedzie to okolicznosc lagodzaca albo jesli to bylo jednorazowe ktos powie ze sie nawalil wyrazi skruche i po sprawie. szkoda zachodu chyba ze cie ktos neka.

Gość gość
Gdy ktos cos zgłasza to blokują specjalnie by sie bali ale nic z tym nie robia. Inaczej to by wielu tutaj bylo ukaranych. Kiedys jedna dziewczyne doprowadzili do tego ze ciela sie podczas pisania, wysylala zdjevia jak sie tnie podczas pisania z nimi. Tak ja hejtowali ze moglo to doprowadzić do jej samobójstwa. Nadal jej dokuczaja

Gość gość
To i ja mam pytanie. jak ktos mnie tu wyzwał od debilek i tępaków to mogę cos zrobić?

Gość gość
Wlasnie. Przemek prawik ciagle pisze ze cierpi na depresje fobie itp i kto mu udowodni cokolwiek i oskarży ? Nikt. Specjalnie pisze ze bierze leki itp a pisze co chce, wysyla zdjevia kup i wyzywa kobiety od k***w i najgorszych. Mnie to juz nie rusza

Gość gość
Nie bardzo.

Gość gość
Jesli ktos cie tu wyzywal od tepakow i debili to nic nie mozesz zrobic. Jedynie co to przyzwyczaic sie i olewac. Nic nie zrobisz i nie kluc sie z trolem bo gorzej cie wyzwie i rzuci klatwe i inne