Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewna3096

Trzecia(kolejna) ciąża

Polecane posty

Gość Ewna3096

Witam. Jestem w trzeciej ciąży. Byłam na innym temacie ale z racji z tego że jest tam dużo mam które są w pierwszej ciąży i przeżywają wszystko bardzo jakoś mi to nie podeszło. Chciałabym porozmawiać na jakieś normalne tematy. Zapraszam może któraś się odezwie.

Gość gość
Ale o czym ty chcesz pogadać w ogóle?

Gość laura_1988
ja też jestem w trzeciej ciąży. W jakim wieku masz dzieci? mój syn obecnie 5 lat, córka rok i 4 miesiace.

Gość gość
zazdroszczę, ja mam dwoje i chciałabym trzecie ale boje się, juz sie chyba nie zdecyduję.

Gość gość
Ja mam 3 córki, ale już duże. Najmłodsza ma 4 lata.

Gość gość
A jak wy miescicie te wszystkie dzieci? Macie domy czy mieszkania?

Gość gość
gość dziś zazdroszczę, ja mam dwoje i chciałabym trzecie ale boje się, juz sie chyba nie zdecyduję. no to jak zazdrosc to to zmien bo zazdrosc to bardzo destrukcyjne uczucie negtywny i bierno agresywny ten twoj wpis ,,aleee maciee fajnie, ja tak nie moooge" mozesz-ale nie chcesz-twoj wybor

Gość gość
nie odpisujcie, bo zaraz zacznie sie wyzywanie od patologii jak macie mało pokoi albo od bogaczek z pałacu jak macie duże domy czy mieszkania

Gość Ewna3096
Cześć dziewczyny Mam 2 córki 7 i 4. Trzecia ciąża niby planowana niby nie. U nas troje dzieci "zrobione" do strzału;-) Mieszkam w domu. Zajmuje parter salon kuchnia i 2 pokoje

Gość Ewna3096
No i oczywiście teraz niecierpliwie czekam aż dowiem się plci. A ty Laura w którym tygodniu jesteś?

Gość gość
ja też marzyłam zawsze o trójce, ale nie zdecyduję sie już na trzecie, przeraża mnie ciąża, poród i kolejna przerwa w cv.

Gość gość
Moje dziewczyny śpią w jednym pokoju, choć mieszkamy w domu. Niedużym, ale domu. Nie chcą spać same, bo są w takim wieku, że w pojedynkę się boją (9, 7 i 4 lata), szczególnie te młodsze. Pokój jest bardzo duży. 9 i 4 latka dzielą łóżko tak jakby piętrowe (Kura z Ikei), gdzie najstarsza śpi na górze, a najmłodsza na materacu na podłodze pod najstarszą. 7 latka śpi na osobnym małym łóżku (Sniglar z Ikei dla średniaka przedszkolaka). Ten system jest dla nas bardzo wygodny, a razem jest raźniej i weselej, plus dużo miejsca do wspólnej zabawy.

Gość gość
zazdrość nie zawsze jest destrukcyjna. to że komuś zazdroszczę pięknych włosów, ładnych zębów, gromadki dzieci nie znaczy ze jestem chora z nienawiści że ktoś ma lepiej niż ja. Po prostu zazdroszczę i fajnie że oni mają. Bo to ze oni to np straca nie sprawi że ja to dostanę. Zazdroszczę (czytaj fajnie) że im się udało coś czego też bym chciała.

Gość gość
Jak podrosną to dokupi się najstarszej dorosłe pojedyncze łóżko i przydzieli osobny pokój, w którym teraz jest prasowalnia i składzik. Średnia dostanie Kurę całą dla siebie, bo ono jest 2w1 i da się przerobić na niskie pojedyncze z baldachimem po przekręceniu do góry nogami, a najmłodsza przejmie Sniglara. Młodsze dziewczynki będą mogły nadal dzielić pokój jak będą chciały, a jak nie, to da się go ładnie przedzielić na dwa niezależne. Nie ma problemu. Uważam, że lepiej dla małych dzieci jest jak dzielą sypialnię. Nie boją się wtedy spać.

Gość gość
A lekcję odrabiamy na razie razem przy dużym stole. Nie trzeba jeszcze biurek.

Gość laura_1988
jutro równe 15 tygodni.

Gość Ewna3096
Laura to prawie tak jak ja. Mam terminns 11.10. Umnie dziewczyny też śpią razem, ale nie jest to na tyle duży pokój zeby się go dało przedzielić. Zazdroszczę;-)

Gość Ewna3096
Co do trzeciej ciąży to też nie byłam tego taka pewna. W sumie córy odchowane i znów się bawić. Pierwszy poród masakra. Teraz ciąża też masakra. Mdłości, sporadyczne wymioty. Ogólne rozbicie no katastrofa normalnie. Wiecej już dzieci nie będzie. Trzeba będzie pomyśleć nad jakąś antykoncepcją.

Gość gość
ja też bym chciał trzecie ale już urodzone :) ciąża poród.... strach bierze górę.

Gość gość
ja chciałam mieć trzecie, ale poroniłam rok temu - teraz nie mogę mieć dziecka i bardzo mnie to boli :(

Gość Mama P
A ja się właśnie staram o 3... to pierwszy cykl. Test zrobię w sobotę. Nie wiem czy się udało... ale bardzo bardzo bym chciała :-) Starsze dzieci mają 6lat i 3,5 roku.

Gość gość
Gościu z 22:56 - bardzo mi przykro :-(

Gość gość
Ciąża w cywilizowanym związku nie jest przeżywania tylko przez ciężarną lecz przez oboje partnerów. Ja zawsze mam męża przy każdym badaniu ginekologicznym pochwy wspierał porody nie WSTYDZE się Męża jak to maja zacofane pary! !!! Wstydzą się męża a całkiem obcego faceta ginekologa nie średniowieczna ciemnota! !!! To mąż ma nas wspierać we wszystkim! !!!!!

Gość Ewna3096
Również współczuję. Mój mąż nie chodzi ze mną do ginekologa, bo niby po co ma ze mną chodzić na zwykłe wizyty? Na badania prenatalne owszem. Ale to sprawa bardzo delikatna i indywidualna. Oczywiście przy oby dwóch porodach był i przecinał pępowinę. Ale wiem że nie przy każdym porodzie są mężczyźni i dla mnie to nie jest dziwne.

Gość gość
20:40 U mnie da się podzielić dlatego, że to jest poddasze. Lukarny są prawie z każdej str. dachu. Nie ma problemu z brakiem okien. Ale dopóki będą chciały spać razem to tym lepiej dla nas, bo po co się ładować w zbędne przeróbki. Teraz mają najweselej. :) Jest tam "restauracja", "sklep", "teatr", "dom", "atelier", "żłobek", "szkoła", "sala koncertowa" i co tylko. :) 08:09 Nie odpisuj na posty typu 23:15 bo to jest lokalny troll, powszechnie znany z wpisów o "badaniu ginekologicznym ci|pki przy mężu". :o Choć widzę, że już nieco ewoluował do "pochwy". (Każdy, kto tu zagląda od jakiegoś czasu, potwierdzi.)

Gość Ewna3096
Sama bym chciała mieć pokój na poddaszu. To najlepsza część domu. Kurde myślałam że będą tu większe tlumy

Gość Mama P
W Polsce troje dzieci to rzadkość... A mi się wydaje (tak po cichu) że chyba się udało... ale nie chcę zapeszać... Okres powinnam dostać w niedzielę i nie wiem czy robić test jutro rano czy poczekać do niedzieli...

Gość gość
Ja będę od grudnia starać sie o 3cie. Starszy 6 lat, młodszy 6 miesięcy :)

Gość gość
ja wiem czy trójka to rzadkość? w moim otoczeniu akurat jest trochę takich rodzin.