Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

STYCZNIÓWKI 2017

Polecane posty

Gość gość
Ja tez max 23 i drzemki tez uwielbiam:d ale to akurat zawsze tak miałam, choc teraz jestem faktycznie bardziej zmęczona:) Paulina-daj znac po:) Asia

Gość gość
wy macie zryte bereciki-naperrtalacie do pozna w nocy i od blogiego switu.Wy zycia poza kafe nie macie?!

Gość gość
Hej okres powinnam mieć za 5dni ale od tygodnia mi zimno i mam temp 37.1-37.2,do tego kluja mnie od paru dni jajniki i w pochwie.dziś rano z ciekawości nacisnelam piersi i wypłynęło coś jak mleko.IDE dziś do gina bo miałam skontrolować coś atu taką niewiadomą co mi jest.przyznam że specjalnie nie planowaliśmy wtym mscu dziecka.jakby była to ciąża to wpadka.mam już 6letnia córkę. Dam znać później czy coś więcej wiadomo,bo może to zaburzenia hormonalne jak myślicie??????Basia.

Gość BMO
Dobry. U mnie akurat godzina do tylu jest wiec długo nie siedzę. Teraz sie szykuje do pracy a Oli zawieźć do szkoły. Strasznie sie obawiam rozmowy z pracodawca, ciagle o tym mysle ale to czas na dłuższe wywody. Miłego dnia wszystkim

Gość pumpernikiel567
jakbym nie wstała z drzemki o 19,30 to tez bym długo nie siedziała bo zdecydowanie ta ciaza kładzie mnie wczesniej do łózka:-P BMO no to wstrzymaj sie jeszcze z rozmowa a ty juz byłas u gin? Basia mnie tez jest zimno. ciagle ostatnio.

Gość Mani_a
Czesc:) Ja przez ciaze cierpie na bezsennosc. Dzisiaj cos zle sie czuje, kuje mnie podbrzusze i jest mi slabo. A jak u Was?

Gość Onika83
Hej,super,ze ciągle nas tutaj przybywa.Doświadczone koleżanki będą służyły nam rada☺dziewczyny, które już rodziły. ..chodziłysienie do szkoły rodzenia ? Myślę, że jeszcze w nas wszystkich jest moment szoku, ja bardzo chciałam być w ciąży a teraz dalej w nią nie wierzę ...

Gość Onika83
A senność w ciazy jak dla mnie, to najfajniejszy objaw. W końcu od kilku lat nie mam problemów z zasypianiem

Onika83 Ja nie chodzilam do szkoly rodzenia bo od samego poczatku wiedzialam ze bede miala cc. To samo bedzie teraz.

Gość gość
Onika-racja:) ja to chyba nie uwierzę, dopóki nie zobaczę:) Nad szkola rodzenia myślałam, ale nie wiem do konca jak to z nami będzie, bo moj facet będzie w szkole przez pól roku od wrzesnia i będzie tylko na weekendy...:) Asia

Gość NowaCiężarówka
Cześć dziewczyny :) Ja też dwie kreseczki ujrzałam kilka dni temu i postanowiłam do Was dołączyć. Mam już jedno dziecko - 20 miesięczną córeczkę. Co do szkoły rodzenia - ja nie chodziłam ale polecam. Podczas porodu przekonałam się jak bardzo pomocne jest odpowiednie oddychanie, a jeśli nie ma się tego wcześniej wyćwiczonego to ciężko złapać ten pożądany rytm.

Gość pumpernikiel567
ja nie chodziłam do szkoły rodzenia i bardzo załuję.nie miałam zadnej w miare blisko musiałabym dojezdzac i sie mi nie chciało. ale w szkole rodzenia nie ucza tylko technik oddychania podczas porodu- tam jest jeszcze nauka pielegnacji dziecka pierwsza pomoc itd.

Gość pumpernikiel567
a wracajac do spania -mi sie nie podoba to wczesne chodzenie spac (czytaj padanie:-P) bo budze sie bardzo wczesnie np o 5ej usnac juz nie potrafie i nie bardzo mam co robic- nie chce sie tłuc po domu jak reszta spi:-(((

Gość gość
Ja tam się nie budzę. Gdyby mnie maz nie obudzil to spalabym 24h i pewnie ziewalabym 5 min po obudzeniu. P.

Gość gość15
Hej! Jestem tutaj nowa. Mam nadzieje ze zostane na dluzej. Na jutro mam termin@ ale juz dwa dni temu zrobilam dwa testy i oba pozytywne. Wczoraj zrobilam bete 88,7 (dwa dni przed spodziewana @) Zadzwonilam do swojego gin a on powiedzial ze ten wynik jest bardzo niski i nic nie znaczy :( Co wy o tym myslicie? Bardzo bym chciala tego dzidziusia...

Gość gość
Takiego ginekologa to ja osobiście bym sobie darowala. Jak to nic nie znaczy?? Taka beta znaczy o ciazy, wczesnej, bo wczesnej, ale ciazy... Asia

Gość Sterne
Cześć! Kłania się styczniowa mama, ale z 2015 roku. Aż trudno uwierzyć, że kiedy Wasze dzieci przyjdą na świat, moja córka będzie kończyła dwa lata! Trzymam za Was wszystkie kciuki, czeka Was istny życiowy roller coaster! :D

Gość Onika83
Sterne, moze nie uwierzysz, ale ja sie juz tego nie umiem doczekac :) Gin tak powiedzial,moze dlatego, ze czesc ciaz sie nie zagniezdza, dlatego testy najlepiej robic w terminie @ a nie przed. Test pozytywny, a potem okres i smutek. Tyle z teorii - sama zreszta testowalam kiedys przed @ :P Tak czy siak zycze Ci powodzenia :)

Gość BMO
Pumpernikiel W UK nie ma czegoś takiego jak ginekolog gdy sie dowiesz o ciazy czy bieganie na ta bete czy Cos ;) ja po zrobieniu testu zadzwoniłam do swojego lekarza rodzinnego, ten wziął numer telefonu i w piatek w tej przychodni przyjmują położne, które do mnie zadzwonią umówić mnie na wizytę około 8 tygodnia. Na tej wizycie zważa mnie, zmierza ciśnienie, założą kartę ciazy i tyle. Potem dostanę list ze szpitala ze koło 12 tygodnia bede miec pierwsze usg i mniej wiecej w tym okresie także badania krwi na toxo itp Do szkoły rodzenia nie chodziłam wiec sie nie wypowiem. Teraz tez nie zamierzam, bie ogarnę czasowo, ale jak ktos ma czas to pewnie fajnie poznać inne mamy i przygotowywać sie do porodu.

Gość gość
Onika-moze masz racje:) BMO-w Polsce "trzeba" byc pod opieka lekarza najpóźniej do 10 tygodnia, zeby dostać becikowe, ale co kraj, to obyczaj:) Asia

Gość pumpernikiel567
BMo przoczyłam ze nie mieszkasz w Polsce:-D Dziewczyny nie przeczytałam jeszcze wszystkich wpisów ale gdzies mi migneło ze którejs powiedziano ze na Nfz nie ma terminów do konca maja.no to ostatnio była głosna sprawa ze dziewczynie przepadło własnie becikowe bo nie zdazyła przed 10 tyg bo były terminy.z dyskusji pod artykułem pamietam ze pisano ze umawiajac sie ma powiedziec ze to wizyta ciazowa.ze jakby tak powiedziała to by ja gdzies wcisneli. od siebie wam napisze ze w takim przypadku polecam małe miasteczka:-D przewaznie jestem przyjeta w ten sam dzien.

Gość wiola879
hej wszystkim "nowym" i "starym" styczniówkom :-) pumpernikiel, to ja pisałam o tym, że mam problem z zarejestrowaniem się na nfz, a propos tego artykułu, to uważam, że nic by nie zmieniło gdyby ta kobieta powiedziała, że to ciąża. Zarejestrowałam się dopiero na 17-ego maja, ale do innego lekarza niż chciałam, trudno, w sumie na nfz chodzi mi tylko o skierowania na badania, a prywatnie mam na 12-ego o 8:40, chciałam odwrotną kolejność ale cóż :-) wychodzi na to, że u mnie największa różnica między dzieciaczkami będzie :-P Młody w listopadzie skończy 7 lat, ale bardzo chce mieć rodzeństwo, jak to mówi: "najlepiej siostrę i brata, bo wiesz mama, ty jesteś jeszcze młoda a twoja mama ma trójkę dzieci, więc jest opcja, że ty też będziesz miała 3" :-)

Gość gość
Ja jestem po badaniu. Na usg było widać pecherzyk ciążowy i woreczek żółtkowy więc prawie nic. Lekarz kazał mi przyjść za 2 tygodnie i wtedy dostanę kartę ciąży i wszystkie inne formalności. Narazie powiedział że jest ciąża wewnatrzmaciczna i jest wszystko ok ale ze to za wcześnie na cokolwiek.

Hej dziewcyzny, ja już po wizycie u ginekologa, musialam iść bo mi się skończył duphaston. Robil mi usg, zarodek 1,7 mm, 5 tydz i 4 dzien, serduszka mimo bardzo dobrego sprzętu nie ma jeszcze, kazał przyjsc za tydzien. Z lekarstw kazał brać duphaston, jodid no i wiadomo, folik. Z badań przed wizytą następną mam zrobić grupę krwi, morfologię i glukozę.

sory pomyliłam się, u mnie nie zarodek tylko pęcherzyk 1,7 mm i ciałko żółte bylo widać:) tak samo jak u koleżanki wyżej :)

Gość gość
Ja nie dostałam żadnych leków. Tylko kwas foliowy mam brać. Badania tez dopiero po 2 wizycie za 2 tyg. UMówiłam sie na 18go maja. Ja za to już znam grupę krwi i oczywiscie wychodzi konflikt serologiczny. P.

Gość gość
JestemAgentka-to jest 5 tydzień z ust, czy z ost. miesiączki? Asia

Gość BMO
Jestem agentka Dlaczego musisz to wszystko brac? Ja czuje sie ok, zmeczona ale da sie przezyc. Najgorsze ze nie moge sie skupic w pracy, mysli mi gdzies uciekaja, dzisiaj sprawdzalam obliczenia z wczoraj i masa bledow.

Gość BMO
P. Co w zwiazku z tym konfliktem? Jakie moga byc tego konsekwencje?

Gość gość
Zdaje się że to nie powinno być nic poważnego- zobaczymy. O szczegółach porozmawiam z gin za 2 tyg. P.