Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

STYCZNIÓWKI 2017

Polecane posty

Gość gość
Mania-bylo "cos" widac na usg?:) Asia

Gość pumpernikiel567
witajcie mozna dołaczyc?:-D z testu 2 kreski ale cykle nieregularne bo 25-26-27-29 dni dlatego internetowe kalkulatory pokazuja mi rozne daty-od 30.12 do 3.01. Ide do gina jutro wepchałam sie prywatnie ale mam zamiar chodzic tez na NFZ bo w pierwszej ciazy wszystko robiłam prywatnie i to jakies bajonskie sumy wychodza.

Gość gość
z tymi "bajonskimi" sumami to ja sie zgadzam... Nikomu nie odradzam bron Boze prywatnego lekarza, ale sama beta, ktora trzeba przynajmniej pare zrobic to koszt (najmniej) 20 zl, do tego hormony, morgologie, mocz, test na HIV, grupa krwi itd. itp. Juz nie wspomne o jakims dobrym usg genetycznym:P jesli ktos jest z okolic Katowic, to "znam" super lekarza genetyka:) Asia

Dokładnie niestety nie było nic widać dlatego kolejną wizytę mam 18.05. Lekarz dojrzał malusią kropeczkę i to najprawdopodobniej zarodek. Ciążę potwierdził po blonie macicy która na tamtą chwilę miała już 2 cm.

Gość gość
Mania, w ktorym dniu cyklu bylas?:) Asia

24dc byłam u lekarza. Ta mini mini kropeczka była ciężka do odnalezienia więc nie wiadomo czy aby napewno w tym miejscu bedzie zarodek. Odrazu dostałam lutenie pod język ze względu na problemy w pierwszej ciąży.

Gość gość
Dziewczyny, a to pierwsze badanie jest takie, ze przyszlego tatusia nie da rady zabrac ze soba do gabinetu?;p Asia

Gość BMO
Hej, widze ze jest tu sporo dziewczyn wiec tez moze dolacze. To moje drugi dziecko, nieplanowane, totalne zaskoczenie, srednio tu chyba pasuje bo poki co mnie to nie cieszy a widze ze Wy wszystkie w siodmym niebie. Termin wg kalkulatora ciazy z neta 1.1.2017 Z kremow na rozstepy polecam biooil.

Gość gość
BMO-mi teoretycznie tez wychodzi taki termin:) Usmiechnij sie:) To jest dar od Boga!:) swoja droga, bardzo przepraszam, jesli Cie urazilam, ale ja naprawde nie rozumiem, jak w dzisiejszych czasach mozna nie zaplanowac ciazy;p tzn. ja rowniez jakos specjalnie nie planowalam, na pewno nie z kalendarzem w reku, ale wiedzialam, co moze sie stac;p Asia

Gość pumpernikiel567
no bajonskie sumy :-P szukałam w papierach wydruków z usg z pierwszej ciazy no i znalazłam własnie rachunki. na pierwszej wizycie w laboratorium zostawiłam ponad 200 stówy a to przeciez był poczatek:-D BMO ja sie tez srednio ciesze. jak na razie po czesci jestem przerazona a po czesci jakos ta ciaza do mnie nie dociera. u nas to nie była wpadka ale w zasadzie przymus- mam pewne perypetie zdrowotne i wg lekarza albo teraz albo nigdy. A wiecie nie chciałabym zeby moje dziecko kiedys zostało same. Asia moj chłop chodził ze mną na badania jak juz lekarz robił usg przez brzuch , te pierwsze to usg dopochwowe nie wiem czy jest zwyczaj zeby to robic przy partnerze

Gość gość
hehe bron Boze;p przy dopochwowym to odpada;p ale jesli beda badania tylko przez brzuszek, to Go zaprosze, a co!:D Asia

Gość BMO
To aby moja corka nie byla kiedys sama to glowny argument jaki sobie tlumacze ze warto jeszcze raz przez to przechodzic. Wiem ze jakis czas bedziemy mega szczesliwi ze mamy dwojke dzieci ale poki co ciagle becze. Do tej pory nie wierze ze po tylu latach razem zaliczylismy wpadke jak nastolatki :P

Gość gość
pumpernikiel A w jakim wieku Wasze starsze dziecko? Jest tu ktos z UK? Wiecie ze w pierwszej ciazy tez dolaczylam na kafe do forum, mamy kontakt do tej pory z niektorymi laskami, w zeszlym roku zrobilysmy zlot w Warszawie matek polek oj byl bal :P

Gość gość
BMO-tak mialo byc i juz!:)) moze to hormony, jestem pewna, ze za "chwile" bedziesz tryskac szczesciem:) pociesze sie... my tez po "tylu latach"... moze nie wpadka, ale musimy cale swoje przestawic do gory nogami i w koncu pomyslec nad wlasnym katem;p ale mysle sobie, ze tak mialo byc:) a dzieci wychowywane razem z rodzenstwem to jest na pewno wielkie szczescie i dla dzieci i dla rodzicow:) Asia

Gość BMO
No oby z czasem bylo lepiej. Pierwsza ciaze mialam prawie bezobjawowa oby i tym razem tak bylo abym mogla pracowac do samego konca.

Gość pumpernikiel567
Asia ale na tym etapie chyba przez zwykłe usg to jeszcze nic nie widac. BMO praktycznie nie mamy małych dzieci w rodzinie (wszystko juz starsze) zreszta z braku czasu jakos sie te kontakty poluzowały.ja załuje najbardziej ze to drugie dziecko odwlekałam w czasie az stanełam pod murem. jednak byłoby prosciej tak z max 2 letnia roznicą . (starsze bedzie miec na dniach 5 lat) z plusów to widze ze obsługe małego dziecka mam opanowaną no i nie potrzebuje miliarda zbednych rzeczy dla malucha:-D :-D w sumie to nie spieszyłabym sie jeszcze do gina ale jestem własnie w trakcie odrobaczania potomka i zbliza sie podanie 2 dawki leku a ja nie wiem czy tez mam wziasc.(jak pierwsza zezerałam to jeszcze nie wiedziałam) BMO a objawy masz takie jak w pierwszej ciazy?

Gość pumpernikiel567
gosciu z 22:45 a Twoje pierwsze dziecko ma ile lat?

Gość BMO
U mnie bedzie troszke ponad 6 lat roznicy. Poki co czuje sie tak jak w pierwszej ciazy czyli normalnie :P Glownie dokuczalo mi zmeczenie i sennosc, pozniej troszke zgagi i hermoroidy :P ale ogolnie dalabym duzo zeby przejsc ciaze tak samo, u mnie schody zaczely po porodzie....

Gość BMO
A do gosc hehe no tak nieplanowana, 13 lat uprawialismy seks tak samo, pierwsze dziecko planowane, "ustrzelone" w pierwszym cyklu a teraz niespodziewanka... no nic widocznie tak mialo, 2 lata temu em mial sie poddac wasektomii ale na dwa dni przed zabiegiem odwolalismy...

Gość gość
BMO no to tak Wam było pisane:-P a Twoj mąz jak do tego podchodzi? ja mam kurde troche inne objawy- cycki wczesniej rosły stopniowo a teraz bach i od razu duzo wieksze (to akurat mnie cieszy:-P) mniej odczuwam skurcze . niestety mam wieksze nerwy ( wczesniej kraina łagodnosci) no i jestem nadmiernie pobudzona. najgorsza roznica jest niestety cera (wczesniej pogorszyła sie na moment tylko) a teraz dzien w dzien mnie wysypuje:-(((

Gość Bmo
Gość A Twoje pierwsze bobo ile lat? Ja ogolnie jestem nerwus straszny i nie mam cieplirowsci do dzieci, mam nadzieje ze to sie nie pogorszy haha Em no cóż tak jak ja, nie skacze z radości ale pocieszał mnie ze jakos damy radę. W sobote sie dowiedzieliśmy a w niedziele przyjechał z kwiatami na 13 rocznice wiec jeszcze mnie kocha :)

Gość studentkapoloznictwa
Drogie Mamy!:) Bardzo proszę o pomoc w wypełnieniu ankiety dotyczącej wpływu Szkoły Rodzenia na przebieg porodu. Ankieta jest anonimowa, a także bardzo krótka, jej wypełnienie zajmie niecałe 5 min. Bardzo dziękuję za każdą wypełnioną ankietę:) https://www.ankietka.pl/ankieta/223432/szkola-rodzenia-wplyw-zajec-na-przebieg-porodu.html

Gość pumpernikiel567
Bmo to pisałam ja pumpernikiel tylko zapomniałam sie podpisac. Moje ma 5 lat. Moj M sie cieszy bardziej jak ja i zdecydowanie inaczej podchodzi do tego drugiego dziecka. pierwsze było planowane a mimo to nie zachowywał sie jakos super jak inni mezowie ale mam teorię ze pierwsza ciaza to była taka nowosc dla niego jakos chyba nie umiał powiazac do konca mojego brzucha z ludzikiem ktory tam mieszkał.Taki typ ktory musi zobaczyc zeby uwierzyc.teraz jest duzo lepiej

Gość gość
Ostatnia miesiaczke mialam 14.04. Cykle mam mniej wiecej po 30 dni. Tydzien temu kochalam sie z mezem. Piersi bolaly, mam mdlosci, wrazenie jakby sciskalo brzuch, zaslablam dzisiaj i potwornie boli mnie kregoslup. Tez mialyscie tak wczesnie objawy? Ciekawa jestem czy to ciaza czy nie

Gość gość
zrob test.

pumpernikiel567 ja mam 4.5 latka. jak maleństwo sie urodzi to bedzie miał ponad 5lat.

Gość gość
Jeszcze za wczesnie :(

Gość pumpernikiel567
Mania to nasze chyba ten sam rocznik:-D do jutra

Gość gość
Paulina -o której masz lekarza?:) Asia

Gość gość
Hej. O 14. Podziwiam Was ze tak długo możecie pisać na forum ja o 2q:30 jestem już tak śpiąca ze trzymam oczy na zapałki żeby coś jeszcze z mężem obejrzeć. Wczoraj wytrzymałam do 23 ale później błyskawicznie zasnelam. A przecież w dzień też musiałam sobie drzemkę zrobić. Po prostu mogłabym spać dzień i noc. (A zawsze byłam nocnym Markiem). P.