Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak często kochacie sie starajac sie o dziecko?

Polecane posty

Gość gość

jak często kochacie sie starajac sie o dziecko?

Gość gość
Po co obliczać, kalkulować na zimno starając się o dziecko? To może tylko oddalić Was od siebie i zabić radość z seksu, jaką oboje powinniście czerpać. Po prostu róbcie to kiedy macie ochotę, tak jak zawsze do tej pory. Spontanicznie ;) To chyba najlepszy sposób. Nie róbcie z siebie maszyn, które mają za zadanie tylko i wyłącznie spłodzić dziecko.

Gość gość
wiem, ale niestety tak bardzo mi zależy ze chyba sie troszke zapedzilam:(

Gość gość
Najgorzej jak za bardzo Ci zależy :P Wtedy jak na złość nie wychodzi. A ile masz lat, że tak spytam? To już dla Ciebie ostatni dzwonek? Nie chcę byś wścibska, po prostu chcę wiedzieć czy rzeczywiście musisz aż tak się z tym spinać :) Lepiej zawsze trochę odpuścić i uprawiać seks jak zawsze- dla przyjemności i z miłości, spontanicznie, a nie planować każdy stosunek. Jest to lepsze zarówno dla związku jak i dla Ciebie, a i może dziecko szybciej się pojawi na świecie, bo zwykle jest tak, ze udaje się wtedy gdy za bardzo się o to nie staramy :P

Gość gość
Kochana,wyluzuj :-) My z mezem mielismy takie wlasnie podejscie i nie poprawilo to relacji miedzy Nami...tak jak ktos tu pisze zabilo radosc z seksu i pojawil sie taki wewnetrzny przymus ,ze "o,to dni plodne, wiec trzeba..." i co? Wlasnie,ze staramy sie od grudnia i nic. Skonczyla mi sie wlasnie miesiaczka i postanowilam nie przejmowac sie niczym, dzialac spontanicznie i zobaczymy co z tego wyniknie. Moja ginekplog pochwalila mnie za takie podejscie, powiedziala ze jesli starania zaczynaja przypominac kalkulowanie pojawia sie stres i przysadka mozgowa dostaje sprzeczny sygnal o gotowosci na ciaze...to sprawia,ze zamiast rozluznic Twoje cialo i umysl cale sie spinaja i blokuja...dlatego w tym czasie nalezy sie rozpieszczac, dobrze odzywiac,wysypiac i cieszyc cieszyc seksem i kazda chwila z mezem bo to wzmocni wiez i pomoze przetrwac ten okres gdy dzidzia bedzie juz na swiecie :-) Uszy do gory i powodzenia.

Gość gość
jesli chodzi o moje relacje z mezem to sa bardzo dobre :-) my juz wczesniej za nim zaczelismy sie starac o dziecko bardzo czesto sie kochalismy, takze u nas raczej pozostało to bez zmian. Jestem tylko ciekawa jak to jest u innych par. My współzyjemy regularnie ( nie tylko w dni płodne). Mi tez sie wydawalo ze trzeba wyluzowac... do poki nie podjelismy decyzji o staraniu sie o dziecko... to dopiero nasz drugi cykl wiec nie jest zle, ale ja mam taki charakter ze wszystko chcialabym na juz;pa lat mam 27 :-)

Gość gość
my staramy sie o trzecie dziecko, wspolzyjemy co 2 dzien

Gość gość
Moze zle sie wyrazilam :-) moje relacje z mezem tez nie sa zle, wrecz przeciwnie :-) Ale wydaje mi sie,ze takie podejscie z kalkulatorem i dlugopisem w reku po pewnym czasie meczy, Nas zmeczylo :-) Tyle radosci, oczekiwania a potem zawod przy robieniu testu i miesiaczka...ja tez Chcialabym juz,teraz,zaraz ale widac musimy uzbroic sie w cierpliwosc. Najbardziej nie wiem jak mam reagowac na teksty rodziny i znajomych typu "nno jak tam posuwaja sie te sprawy?" To irytuje najbardziej.

Gość gość
Codziennie sie kochalismy. Pierwsza ciaza w pierwszym cyklu druga w drugim. Dosam ze bylam po 30.

Gość gość
skoro ludzie mowia " no jak tam posuwaja sie te sprawy?" to znaczy ze za duzo najpierw gadaliscie trzeba bylo najpierw zajac sie staraniem a potem mowic ze sie "posunely" a nie trabic wokol ze sie staracie- ludzie wykorzystuja to teraz

Gość gość
Do goscia z 16:25. Nikomu nie trabilismy o tym,ze sie staramy...wrecz przeciwnie. Ja jestem zdania ze to sa nasze intymne sprawy i jedynymi osobami ,z ktorymi moge o tym rozmawiac sa maz i lekarka. Jestesmy mlodym malzenstwem i mieszkamy w malej miejscowosci gdzie wszyscy sie znaja. Dodatkowo i z mojej i z meza strony kazdy juz ma dwoje troje dzieci i czujemy na sobie taka presje,oczekiwanie. Mieszkamy z ojem meza i wiem ze z niecierpliwoscia oczekuje wnuka, zwlaszcza ze corka jego najlepszego kolegi dwa tygodnie temu urodzila coreczke. On rowniez Chcialby pochwalic sie tym,ze po raz koplejny zostal dziadkiem. W Wigilie przy oplatku i teraz na Wielkanoc to byl temat numer jeden. Tak wiec jesli nie znasz sytuacji nie wydawaj glupich sadow. Temat byl zupelnie o czym innym ale Chcialam sprostowac, sorki.

Gość gość
My się nie "staraliśmy", po prostu przestaliśmy stosować antykoncepcję. Wszystko inne pozostało bez zmian. Po prostu była decyzja: ok jesteśmy gotowi żeby zostać rodzicami. I zaszliśmy w pierwszym cyklu ;)

Gość gość
zazdroszcze ze tym ktorym sie udało

Gość gość
My ustrzeliliśmy obie ciąże za pierwszym razem, tzn. gdy uznaliśmy, że już czas. Z tym że ja znam swój organizm i wiem, kiedy mam dni płodne. Jedna ciąża tuż przed 30, druga tuż po, bliźniacza na dodatek. Nigdy żadnych hormonów nie brałam.

Gość gość
Jak planowaliśmy dziecko to współżyliśmy co 2-3 dni, czyli tak normalnie. Zaszłam w 1 cyklu.