Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja corka 3cią noc ma nieprzespana od kaszlu. Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Pierwszy raz jest chora. Ma 2,5 roku. Do tej pory nigdy mi nie kasłała tak i nie bardzo wiem co robić. Bylam w środę u lekarki -osluchowo czysto-tylko wtedy mniej kasłała. Od piątku nie moze spać w dzień i w nocy bo kaszle po godzine-dwie ciągle albo z przerwami -jest to mokry męczący kaszel. Rano daje jej flegamine na noc dawałam atussan mite(dzis kupiłam mocniejszy sinecod) fluki ma splywaja ciągle odkurzacz z aspiratorem chodzi. Nie ma gorączki ani nic innego. Co mogę zrobić jeszcze? Robię jej inhalacje z nebbudu dwa razy dziennie(pol ampułki plus pol z sola fizj) ale nic nie pomaga. Jutro ide znow do lekarki zeby osłuchała. Długo to może trwać? Kaszle tak mocno wykrztuśnie juz 4ty dzien:( pomóżcie bo naprawde nigdy chora nie byla i nie wiem co mam jeszcze robic. Teraz śpi od 12.15 i kaszle co 5 minut albo i częściej.

Gość gość
Helphelp

Gość gość
Ni jak mokry kaszel to leki masz dobre, na noc sie podaje wlasnie chyba sinecod by powstrzymac odruch kaszlu a w dzien flegamine by odkrztusic.jutro dr zobaczysz co powie

My jak mamy kaszel, to naszemu 4-latkowi podajemy Flavamed w dzień + oklepywanie plecków, a na noc podajemy PlantagoPharm Plus z meliską, żeby dobrze przespał noc. Do tego robimy inhalacje z olejkiem Olbas i płuczemy nos (i zatoki). Nie podaję zwykle leków przeciwgorączkowych jeśli nie ma powyżej 40 stopni.

Gość gość
Jak kupiłaś sinekod to powinno pomóc i dzisiaj się pewnie to pomoże, poza tym inhalacje tak do 18 wyczyść nos jej porządnie i krople jakieś daj ale też ze 2 godziny przed spaniem. Potem na noc z 30 min przed spaniem sinekod kaloryfer przykrec żeby nie miała goraco, głowa wysoko na poduszce