Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Motocykl na prawo jazdy kat B

Polecane posty

Gość gość

Witam, od października 2015 roku mam prawo jazdy na auto (mam 20 lat). Moje pytanie czy mając tylko takie prawko mogę poruszać się na motorze? Jeśli tak to jakim ? Z góry dzięki

Gość gość
Póki co to możesz jeździć tylko skuterami lub motocyklami z manualną skrzynią biegów tylko z silnikami do 50cm3 na prawko kat.B można jeździć też motocyklami z silnikami o pojemności do 125cm3 ale trzeba mieć prawo jazdy kat.B minimum 3 lata, a ty nawet jeszcze roku nie masz...

Na prawko B, to ino do 125cm pojemności. Będziesz wyglądał jak na skuterku:-) Motór jest jednośladem i jest ta to myk. Jest taka marka, która ma z przodu 2 koła blisko siebie a z tyłu jedno. I to już nie jest jednoślad i możesz nak/ur/wia/ać węgorza np 650 cm na prawku B.

Gość gość
Tanie chińczyki to może i jak skutery choć też nie wszystkie, ale na KTMie Duke 125 na pewno nie bedzie wyglądał jak na skuterku, to juz naprawde porządna i duza maszyna, tak samo motocykle 125 od Yamahy. Ustawa mówi: prawko B minimum od 3 lat pojemność silnika max 125cm3 max moc silnika do 15KM i tylko Duke czy yamahy mają tyle koni bo chinole to tam do 11KM, nawet Honda CBR 125 ma tylko 12KM a te 15 konne nawet ponad 130km/h lecą, mi to starczy, na trasie i tak wiecej nie potrzebuje, po autostradach nie jezdze, nie mam zamiaru robic prawka na moto bo nie marzą mi sie wcale maszyny pedzace po 300km/h nie jestem tez nastolatkiem zeby pędzić jak idiota, do fajnej spokojnej jazdy 125tki są ok

Gość ggntr
zgadza się, tylko skutery i motorki do 50cm3 albo trajki (3 koła), takie jak np. Piaggio MP3 http://allfotocars.com/data_images/gallery/01/piaggio-mp3/piaggio-mp3-01.jpg i tutaj ograniczeń nie ma żadnych, najmocniejsza wersja tego Piaggio ma 500cm3 i moc 40 KM, wyciąga ponad 140 km/h (w wersji wzmocnionej z chipem ma 48 KM i ponad 170 km/h), niestety są dość drogie

Gość gość
Ja polecam kolekcjonerskie prawko z szybkieprawojazdy.pl , świetna jakośc i co najwazniejsze, w stu procentach legalne w posiadaniu, mi naprawde sie przydaje

Gość gość
Nie lepiej zrobić prawo jazdy na motor? Ja właśnie idę na kurs na prawo jazdy do szkoły www.koszela.com.pl i nie mogę się doczekać jak już zdam egzamin

Gość gość
Tak naprawdę jeśli nie chcemy nie wiadomo jak szybko jeździć, to spokojnie wystarczy nam motocykl z pojemnością 125. A przynajmniej można się sprawdzić czy w ogóle ma się do tego smykałkę nim wydamy grubą kasę na kurs, egzamin itd. A motocykl zawsze można sprzedać. Polecam jednak niezależnie od tego, na jaką maszynę sie zdecydujemy, zainwestować w odpowiedni strój i kask. Świetne modele ma ten sklep motocyklowy z Katowic http://motomoda24.pl/index.php/kaski.html

Ze 125 można wycisnąć na tyle dużo, że z 200 stówki się poleci. :) S********j na drzewo, koleżko nade mna. Obyś zdechł.

Gość gość
O a ja teraz zapisałam się na prawo jazdy do szkoły www.koszela.com.pl we Wrocławiu, już nie mogę się doczekać pierwszych jazd

Gość mareczkaner
Najlepiej to zrobić prawko na motocykl a nie snuć domysły. Ja robiłem w tej szkole http://www.oes.krakow.pl/ w Krakowie i mogę ja polecić. Bardzo wysoka zdawalność i świetni instruktorzy, którzy potrafią bardzo dobrze przekazywać wiedzę!

Gość gość
mareczkaner ma racje. Jeżeli chcesz jeździć na większym motocyklu niż skuter (i to nie wszystkie) to musisz mieć prawo jazdy kat A. Ja sobie zrobiłem taki kurs w Oes Kraków. Szybko łatwo i przyjemnie. I teraz pomykam sobie na wycieczki w słoneczne dni

Gość gość
chyba na mojeauto.pl czytałem, że tak, ale lepiej sam zobacz, by się upewnić