Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piękna kiki

kobieta nieumalowana tzn ze o siebie nie dba?

Polecane posty

Gość gość
ja w ogóle nie lubię naturalnego wyglądu, mam farbowane włosy, brwi, pełny makijaż i co tylko chcecie :P

Gość gość
wiele lasek z pierwszą siwizną nie farbuje włosów, bo po prostu mają je niestety słabe/jakieś problemy z wypadaniem itd. ja też bym farbowała od razu włosy, ale niestety jestem zmuszona czekać jeszcze rok-dwa aż mi się wzmocnią, oby tylko się nie pogorszyły;/ no bra i no panty - dziś to podstawa :D

Gość gość
wiele kobiet całe życie nie farbuje włosów bo nie chcą, a inne co miesiąc mają inny kolor, więc tak sobie mozna gdybać.

Gość gość
Uwilebiam kobietki w stlu keyli jener jej twarz idealna wymalowana, ja też się maluje, mam duże usta długie rzęsy gładką twarz.. lubie fluid, puder itp jak się potrafie umalować to dobrze wyglądam i sie dobrze czuje mówcie co chcecie że tapeta itp. mam to w d***e ja sie czuje dobrze a tapeta to te tlenione pomaranczowe dziewczyny.

Gość gość
Bzdura z tym zatykaniem porów. Jako nastolatka wogóle się nie malowałam, a pryszcze miałam, zatkane pory, wągry itd. Pierwszy fluid miałam jako 21 latka. Cerę owszem pogarsza to, że się idzie spać w makijażu, pali papierosy i nie wysypia. Ot co.

Gość gość
jak dla mnie mogę mieć tapetę bo naprawdę makijaż mam wizualnie ciężki. Tylko w czym problem? Pod nim mam gładką, normalną cerę i całkiem ładną twarz :P

Gość hgfdsa
jestem brzydka, nie maluje sie, jestem szczupla, chodze tylko w dlugich spodniach nie neguje malujacych i strojacych sie kobiet - nie moja to sprawa ja lubie byc brzydka, chociaz wiem ze nikt na mnie nie patrzy :)

Gość gość
Ja tam lubie jak dziewczyny sa wymalowane w stylu szminka tapeta rzeęski mocno wytuszowane, włosy wyprostowane ułozone, pachnie z kilometra perfumami no ideał

Gość gość
temat jest o dbaniu o siebie, a nie o idale jakiegoś anonima.

Gość gość
no walsnie dla mnie sa takie kobietry zadbane a nie takie w prostych dżinasch dzwonach... szara cera włosy oklapnięte o myszowatym kolorze i sweterek na małe guziczki

Gość gość
akurat proste jeansy i dzwony (proste dzwony?) to fajny krój spodni :) i sposób ubierania się nie ma nic wspólnego z zadbaniem.

Gość gość
W dzisiejszym swiecie kiczy sie orzede wszystkim wizualnosc. Trzea miec wyjsciowy ryj:-) no taka prawda koorfa:-)

Gość gość
A ja wole jak ma proste spodnie na kant jakieś fajne sandałki z okrytymi plcami takie kobiety lubie!

Gość gość
tylko nikogo to nie obchodzi

Gość gość
Tapeta w odcieniu pomaranczy a biala szyja:-) bezcenne

Gość gość
to niech zacznie wiesniary

Gość gość
bo sztuka się nie umalować ale zrobić to tak, aby wyglądało naturalnie. Pomarańczowy podkład i czarne krechy wokół oczu do tego za mocne rumieńce - to odrzuca. Dobrze dobrany fluid zakrywający ślady po trądziku czy plamy, ładny cień do powiek, precyzyjnie umalowane rzęsy bez sklejania i grudek i naturalna szminka plus delikatny róż na policzkach - i od razu jest lepiej.

Gość gość
powiem do dosadniej - TY nikogo nie obchodzisz więc nikt nie ma ambicji się tobie podobać :)

Gość gość
ja jednak wolę makijaż ktory widać, jak będę chciała wyglądać naturalnie to się po prostu nie pomaluję.

Gość gość
gość dziś ja jednak wolę makijaż ktory widać, jak będę chciała wyglądać naturalnie to się po prostu nie pomaluję. 999 Naturalnie - to wyjdziesz z cieniami pod oczyma, krostkami na buzi, albo śladami po trądziku, z małymi oczyma bez rzęs i bladymi ustami.

Gość gość
no nie...bo ja tak nie wyglądam. Mam normalną twarz, to co ty opisujesz to jest ktoś dla kogo natura nie była łaskawa.

Gość gość
kurcze, kilka dni temu śniło mi sie, że byłam na swap party i wymieniałysmy się kosmetykami. jakiś niedorzeczny sen, ale zgarnęłam cały zestaw do make upu z clinique, bobby brown i coś z collistara jeszcze sie znalazło i ogólnie przyjemnie się skończył sen :D

Gość gość
Haha ja wlasnie tak eygladam bez makijazu .gladka buzia ale jak po chemioterapii. I dobrze mi z tym,tak chodze do pracy i juz. Komu sie nie podoba to trudno:-)

Gość gość
Jak sie malowalam mialam pelno kolegow,teraz jak przestalam,wszyscy sie zmyli. Wypad z mojego terenu

Gość yeztem
dziewczyno , faktycznie jak oglądam poradniki dla kobiet na wielu Portalach polskich to doradzają fachowczynie od wizerunku wyśmienicie i nie bardzo rozumiem tego dlaczego Polki się bronią przed takimi doradami i propozycjami , że wcale nie make-up zmienia kobietę , że wcale nie trzeba każdego dnia rano pacykować twarz różnymi kremami lub pomadkami , przecież bardzo dużo kobiet wygląda pięknie jako naturalne , OK, ok , ZGADZAM się że przedłużane sztuczne rzęsy są fajne i z takimi rzęsami każda kobieta zyskuje na swoim wizerunku tak myślę , że to wystarczy aby TWARZ była piękna i kobieca a kobietę przyozdabia ubiór, ubranie, sukienka i trochę ciemniejsze pigmentem pończochy od naturalnego ciała , dobierz pigment pończoch , pazurki mogą być długie aby po plecach faceta fajnie drapały w czasie przyjemnym i nie muszą być pomalowane , mininalizm obecny i kryzys oraz brak kasy na lakiery do paznokci generalnie powoduje aby poznawać naturalne piękno kobiety , która jest naturalna i nie pożycza depilatora od koleżanki do wygolenia vaginy , z naturalnym owłosieniem vaginy kobieta jest zdrowsza i każdy facet o tym wie, że teraz panuje znowu moda na owłosioną vaginę

Gość gość
ja mam w miarę delikatne rysy bez makijażu, nie pasują do farbowanych na czarnom włosów :P

Gość pieknakiki
Hahaha padłam:-)

Gość yeztem
a jeszcze dodam , dziewczyny , być może nie czujecie tego smrodu octu w miejscu publicznym ale noszenie rajstop nylonowych pod kalesonami plastikowymi zwyczajnie zwala wszystkich z nóg i nawet 100 ml perfum wylanych na siebie nie pomaga , capi vagina , pussy, duupa oraz siki jak cholera bez przewietrzenia ! więc wskocz w sukienkę kobieto !

Gość gość
no dobrze, to skąd sie w takim razie biorą zaskórniki? od nadmiernej produkcji sebum czy niedokładnie oczyszczonej twarzy z martwego naskórka? jeśli żadne peelingi i gąbeczki do twarzy nie pomagają to koniecznie trzeba zainwestować w jakąś szczotkę soniczną żeby się ich pozbyć? a w przypadku suchej skóry skąd się biorą? czy jest tak, że przesuszona skóra ratuje się zwiększając produkcję sebum i stąd zatkane ujścia porów i zaskórniki? skoro znacie się tak na makijażach i pielęgnacji to może wytłumaczycie? ktoś tu pisał o genetycznym zakodowaniu wielkości porów i ich powiększeniu się w okresie dojrzewania. no dobrze. ale w moim przypadku wydaje mi się, że miałam mniejsze pory w wieku 22 lat niż teraz - 29 lat - a przecież przedział 22-29 to już dawno po dojrzewaniu, więc skąd te powiększone pory, może właśnie od tych podkładów? poza tym dla mnie idealna cera/skóra to nie jest ładna buzia bez make upu z odległości np. powyżej 40 cm i z dalsza, ale idealna cera, której ja przyglądam się w lustrze z odległości 10 cm czy np. jak chłopak leży przy mnie i mi się przygląda z bardzo bliska. jestem pedantyczna i abym uważała, że mam idealną cerę, to ma nie być żadnych zaskórników=maleńkich czarnych kropeczek. pryszczy nie mam więc nie o to chodzi.

Gość gość
wmalowane dziewczynyz decydowanie lepiej wygladaj włąsnie zadabanie a te nie pomalowane jakby wstały dopiero