Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zniszczona uroda po ciązy kto jeszcze

Polecane posty

Gość gość

Wszystkie tutaj piszecie że wyglądacie tak samo po ciąży. a ja nie. Po drugiej ciąży mam słabe, zniszczone włosy, mimo że zaczęłam stosować witaminy, maseczki nawilżające , nie wiem co jeszcze mogę zrobić. łamią mi się paznokcie, i dwa ząbki musze leczyć. W ciąży dbałam się o siebie starłam się zdrowo odżywiać, jadłam witaminy dla kobiet w ciąży. Jestem rok po porodzie zostało mi jakieś 3 kg do zrzucienia

Gość gość
przesadzasz

Gość gość
Nie przesadzam, miałam ładne, gęste włosy, , a teraz mam cienkie , zniszczone, myślałam że to może anemia czy tarczyca ale zrobiłam badania które wyszły ok, nawet brwi mam przerzedzone, Skóra na brzuchu mimo że ćwiczę też już nie jest taka jak kiedyś

Gość gość
a ile masz lat bo to też kwestia wieku

Gość gość
ja jestem prawie 3 lata po pierwszej ciąży , nie mam żadnych rozstępów , włosy i paznokcie takie jak były przed ciążą , waga jak przed ciążą , brzuch w miarę płaski , tylko blizna po cesarce jest

Gość gość
A farbujesz wlosy? Czy na paznokciach hybrydy jakies tipsy czy cos? Kup w aptece szampon bioWax i maske do wlosow.

Gość gość
Doła złapałaś. Pracujesz czy zajmujesz się domem. Masz koleżanki do poplotkowania czy jesteś cały czas sama nie licząc dzieci i męża jak wróci z pracy? Kiedy byłas ostatni raz u fryzjera czy kosmetyczki, kiedy spotkałaś się koleżankami na kawce bez dzieciaków?

Gość gość
Ja się nie przejmuje przed ciążą nie powalałam uroda w ciazy tez nie to i po ciąży nic się nie zmieniło

Gość gość
Bliżej mi do 40 niż 30, więc może wiek robi swoje, po pierwszej ciąży było inaczej, do pracy wracam za 3 mies, Co do fryz ponieważ włosy mam osłabione, farba nie chce się trzymać, kolor szybko płowieje Witaminy jem niecały mies, więc za wcześnie na jakieś rezultaty, a na paznokciach nie miałam żelu, nie wiem czemu się tak łamią, Czasem uda mi się wyskoczyć do koleżanki , ale większość czasu jestem z dziećmi, oczywiście spacery z innymi mamusiami ale powiem wam że one wyglądają podobnie, zmęczone włosy nijakie....

Gość gość
Podejrzewam,że włosy przerzedzily się po ciąży,nie martw się odrosna.Moja koleżanka miała dosyć grube po ciąży masakra przeswity takie,znowu ma jak przed ciąża.

Gość gość
Bo tak wasnie jest kazda ciaza, a poznoej opieka nad dzieckiem niszczy kobiete. A zobaczycie jak te wasze sliczne bobaski stana sie nastolatkami, to dopiero was postarzeją te fochaste chamy co mysla ze wszystko im sie od zycia nalezy. Pk pierwszej ciazy, kobieta nie jedt jeszcze tak zniszczona, chyba ze rodzila po 40. Ale od drugiej i dalej nastepuje powolna degeneracja organizmu, bo ciaza i porod to duze obciazenie dla organizmu, a po porodxie nastepuje tez cos w rodzaju malej menopauzy, gdy estrogeny prawie xnikaja z organizmu, zeby kobieta mogła karmic dziecko, a to jest im kobieta starsza, dradtyczniejsze dla organizmu tj, osteoporoza...

Gość gość
Autorko chciałaś mieć dzieci, to jakaś starta na ciele musi być

Gość gość
Są rózne organizmy. Mnie akurat ciaze - i to jedna po drugiej - dodałayurody - przede wszytkim pzrestały mi sie tłuscic włosy, a zawsze miałam z tym problem, cera zrobila sie idealna. Widac moj organizm akurat takiej dawki hormonów potrzebowal. Po ciazach zdecydowanie odmlodniałam ( a rodziłm dosc pózno). Przytyłam, ale potem straciłam kg, za to został mi biust, który przedtem nie był imponujacy :)

Gość gość
"ząbki" ??? :O

Gość gość
" Wszystkie tutaj piszecie że wyglądacie tak samo po ciąży. a ja nie." Ja jestem ogólnie uważnym obserwatorem, nie byłam w ciąży więc pewnie jestem wyczulona jeszcze bardziej na wygląd i zmiany z tym związane ;) Spędzam w roku minimum kilka tygodni w kurorcie nadmorskim, wałęsając się po plażach itd. Dobre 90% kobiet ma widoczne efekty ciąż, jedne bardziej, inne mniej - ale są. Często pogłębione efektami jo-jo. Pazury mają albo hybrydy, albo żelowe to uj widać, włosy po zmoczeniu też nagle traca tapirki i fale i widać prześwity :P Takie bajki "po ciazy wyglądam lepiej" to na kafeterii. Podobnie z wiekiem wszystkie zmiany idą, po większości ludzi widać jasno wiek. "mam 40lat i z moimi kolezankami wglądamy lepiej od 20" też mozna se wsadzić. Rzeczywistość wszystko weryfikuje. Więc jak dla mnei autorko nie masz co się wstydzić - ludzie w necie, na facebookach itp udają jacy sa idealni a prawda jest daleko bardziej przykra ;)

Gość gość
Ja nie. Nawet brzuch juz mam plaski. Ale to kwestia wieku bo mam 23 lata. Wiecej dzieci raczej nie planujemy.

Gość gość
U mnie w wyglądzie tez się nic nie zmieniło, a rodziłam po 30. Genetycznie mam dobra skórę, więc nie mam ani rozstępów ani obwisłej skóry na brzuchu. Włosy zawsze były średnie i dalej takie są. Przytyłam w górnych granicach normy, długo karmiłam i miałam dużo pokarmu, więc po 6 tygodniach wróciłam do wagi. Oczywiście moje ciało nie jest idealne, ale to juz kwestia wieku a nie ciąży.

Gość Eliza2014
Mi akurat ciąże dobrze zrobiły- dwie przy 40. Schudłam już w ciąży bo miałam cukrzyce ciążową. Staram się trzymać wagi i nie przytyć. Dzisiaj moje drugie dziecko kończy roczek :). Brzuch nie jest obwisły, ale zaznaczam : w ciąży byłam na plusie 2 kg , dzieci po prostu mnie zjadały :) . Biust ok, ale nie karmiłam piersią. Generalnie ok- nawet mąż mówi , ze ciąże mi służą :) . Chętnie dałabym się namówić na trzecią :) Pozdrawiam Was wszystkie :)

Gość gość
Jedno co jest u mnie na plus to brak rozstępów po dwóch ciążach, choć brzuch nie jest już tak jędrny, mimo że ćwiczę. Piersi mogą być , są większe troszkę mniej jędrne Zawsze miałam ładne długie paznokcie, teraz musze mieć krótkie co zapuszczę to jakieś się załamią i jak to wygląda, myślałam nad przedłużeniem paznokci żelem, ale to tylko pogorszy ich stan, Jak czytam jak to niektóre kobiety super wyglądają po ciąży, to im zazdroszczę ,

Gość gość
każda ciąża zabiera urodę

Gość gość
U mnie podobnie, nie wyglądam jak kiedyś.

Gość gość
Mam mase dziecitaych koleżanek ale ale to zadnej z nich ciaza nie dodala urody. Wszystkie ( w tym ja) postarzaly się , przytyly, zrobily się jakies takie "mamuskowate" . Jedna z moich koleżanek tak przytyla , ze na ulicy jej nie poznałam, dosłownie monstrum. Kiedy jej zapytałam dlaczego tak utyla to powiedziała, ze nie wie ale robila sobie badania m.in na tarczyce , cukrzyce ale zdrowa jest tylko dużo je :D Ja jestem szczupla ale postarzałam się strasznmie po 3 dzieci.

Gość gość
kochana nie ciaza cie ziszczyla a zle zywienie i brak suplemetacji odpowiedniej moj mąż jest dietetykiem-jak tylko zauwazyl, zewypadaja mi bardziej wlosy przykarmieniu piersia-tez to zauwazylam nawiasemmowiac-to od razu wykupil mi konską dawke witaminy D, jakies

Gość gość
wystarczy popatrzeć nawet na znane osoby, które mają mnóstwo kasy na zabiegi a im tez ciąża zabrał urodę

Gość gość
Moje koleżanki i siostry nie postarzały się i nie zbrzydły po ciążach (rodziły w wieku 27-37 lat). Jedna z młodszych mocno przytyła, ale od zawsze miała problemy z wagą na tle hormonalnym - cud, że w ogóle w te ciążę zaszła i donosiła (opinia jej ginekologów i endokrynolożki). Po drugiej ciąży, jakieś 2 lata po urodzeniu dziecka, poszła do dietetyka i w pół roku pilnując pór posiłków, ilości jedzenia i ćwicząc 3 razy w tygodniu schudła 25 kilo - teraz wygląda lepiej niż przed pierwszą ciążą :)

Gość gość
Bawi mnie wypowiedź tej tutaj co mówiła ze nie była nigdy w ciąży. Nie była ale jest bacznie obserwatorem i nie zna żadnej która po ciąży wygląda jak przed. Patrzcie państwo :) czary :) może widzisz tylko te które chcesz widzieć by podbudowac swoje marne życie ze skoro nie masz dzieci to chociaż swoim wyglądem się podbudujesz i poczujesz się w swoim mniemaniu lepsza :) w ogóle jestem zdziwiona co niektóre bezdzietne robią całymi dniami na tematach o ciąży, ale zgadnie ze jednak czegoś tym ciężarnym zazdrościcie i z jakiegoś powodu interesujecie się ta tematyka. Tylko nie zaprzeczajcie bo normalny człowiek jak się czymś nie interesuje to nie udziela się w tematach tego typu i działach. A ja znam wiele kobiet które po ciąży wyglądają super i mówię to w pełni szczerze. Jakieś ubogie masz towarzystwo albo jesteś typem który obraca się tylko wśród brzydszych od siebie bo potrafi funkcjonować tylko i wyłącznie gdy czuje się lepszy :) miałam raka koleżankę. Jak schudłam i wyladnialam i poznałam super faceta to nagle się ulotnila :)

Gość gość
Chodzi oczywiście o " miss urody " z 11:49 data 20.04. ... to dziwne ze jesteś wyczulona na coś co nigdy cię nie dotyczyło. ...ja powiedziałabym raczej ze to właśnie w ciąży i po niej człowiek zaczyna się interesować bardziej jak zmienia się ciało. Baczny obserwator... pusta lala co w nocy płacze w poduszkę a teraz bohater ze ciąża tak niszczy. Kogo niszczy tego niszczy. Masz jakieś zapuszczenie koleżanki i powtorze: z ładnymi byś się nawet nie kolegowala

Gość gość
Mi na wypadanie włosów po ciąży pomogła witamina D3 w dawce 5000.

Gość gość
Mi też raczej ciąża nie zaszkodziła, ale rodziłam w wieku 28 lat. Włosy wiadomo wypadają po ciąży zawsze, przy karmieniu piersią zwłaszcza - mi pomógł suplement witaminowy Special Two oraz witamina D w podwójnej dawce. Bardzo mało w ciąży przytyłam (zaledwie 6kg, z wagą wyjściową 50 kg), więc po porodzie mój brzuch był wręcz wklęsły, karmienie piersią sprawiło, że miałam niedowagę, z którą się dopiero teraz uporałam i teraz ważę 51 kg. Cera też mi się po ciąży bardzo poprawiła, wcześniej miałam lekki trądzik, teraz buzia jest gładka, chociaż po porodzie była trochę odwodniona. Generalnie w sklepie jak kupuję alkohol to proszą mnie o dowód, więc chyba nie wyglądam najgorzej. Aha i uprawiam regularnie sport

Gość Gwiazdeczka21
Zawsze jest dobry czas żeby zadbać o swój wygląd. Dostałam od córki pod choinkę rewelacyjną mascarę tej firmy https://musecosmetics.eu/ widziałam ze mają również produkt do włosów. Myslę że warto spróbować