Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oglądam staniki Dalia i nie kumam tych ich opisów

Polecane posty

Gość gość

Niektóre modele mają napisane, że "stanik przeznaczony dla pań o mniejszym i jędrnym biuście". A rozmiary są też na duży, a co do jędrności to chyba po to nosi się stanik, żeby je podnieść i każdy to robi, prawda??

Gość gość
Rozmiary są też na duży czyli na jaki? Te opisy mogą być pomocne, bo nie każdy wie, że np. half cup przy biuscie bardziej "lejącym" się nie sprawdzi, biust będzie "budniował"na górze, a jak to będzie dodatkowo half sztywny to będzie się odznaczać krawędź albo biust będzie się wręcz wylewał. Dla takich piersi będą idealne balkonetki, semi-softy. Z kolei na mniejsze biusty często nie pasują klasyczne balkonetki, wcinają się krawędzie a góra miseczki bywa pusta.

Gość gość
gość dziś napisałam coś podobnego, ale zjadło mi komentarz. jeżeli producent pisze, że biustonosz jest na mały i jędrny biust to oznacza to tyle, że nie utrzyma odpowiednio dużego i obwisłego biustu. co nie znaczy, że nie ma dużych rozmiarów, bo jak sie uprzesz, to możesz sobie kupić. np. plunge nie nadają się do obwisłego biustu.

Gość gość
Dla jakich dużych? Np. moj chyba jest duży, rozmiar 65G. Podobają mi się takie staniki, ale sama nie wiem czy mam biust jędrny czy nie i czy wg nich "mniejszy" czy większy, bo są mniejsze od mojego i większe... A to są opisy staników z prześwitującego materialu i przy każdym jednocześnie jest napisane, że podnosi biust (a to przecież robi każdy stanik)

Gość gość
Jak to polskie 65G (ang. 30E/F) to masz biust z mniejszych, ewentualnie sredni (zależy od wzrostu, kształtu piersi). Jak nie masz pociążowych czy poodchudzaniowych problemów z jędrnoscią (widziałabys je, zapewniam), to spokojnie możesz sięgnąć po każdy krój, no, może tylko nie full cup bo może dać efekt "stanika z golfem" ;)

Gość gość
Aha, co do podnoszenia, to pewnie Dalii chodzi o różne efekty. Bo owszem, każdy dobrze dopasowany stanik biust zbierze i podtrzyma, ale zależnie od kroju efekt będzie inny: w half cupie będziesz mieć zebrane do góry "półkule" super wyglądające w kwadratowym dekolcie (i obstawiam, ze to tu to podnoszenie dali?), w plunge'u biust zebrany do srodka, w balkonetce po prostu ksztalt naturalny...

Gość gość
może po prostu wstawisz link do tego stanika, to spróbujemy ocenić, co on biustowi "robi" i dla kogo się nadaje...

Gość gość
Według Dalii mam taki rozmiar - 65G. Nie byłam w ciąży i nie schudłam drastycznie, ale zawsze wydawało mi się, że mój biust nie jest ok i przede wszystkim do mojej figury jest niestety bardzo duży, za duży :( Na tych nazwach typu cup i inne kompletnie się nie znam. Chodzi mi np. o coś takiego: http://www.dalia.pl/bielizna/biustonosze/soft/biustonosz_irina_soft_k23.html Ale ogólnie te wszystkie ich z takiego transparentnego materiału są dedykowane dla mniejszych i jędrnych, więc od razu wydało mi się, że to staniki nie dla mnie :O W sumie jakbym miała małe i zdecydowanie jędrne piersi to nie szukałabym stanika

Gość gość
No to to jest własnie half cup (stanik-koszyczek z pionowym cieciem najkrocej ujmujac) i spokojnie możesz taki krój testować :) Ewa Michalak robi koronkowe halfy na sporo większe piersi i się sprawdzają, możesz pooglądać na Balkonetce :)

Gość gość
Ok, dzięki :) nawet niekoniecznie chodzi mi o ten konkretny krój, ale zdziwił mnie ten opis, pierwszy raz spotkałam się z tym, że stanik dedykowany jest dla jędrnych piersi, to dla mnie jak okulary korekcyjne dla niewidomego. Od razu przyszło mi na myśl, że on wcale nie trzyma ani nic tylko jest, żeby pięknie wyglądać :P Masz dużą wiedzę, zazdroszczę. Jesteś brafitterką?

No dziwne rzeczywiście, ja noszę staniki z allesa i wszystkie są opisane, że pięknie się w nich biust układa :D pomyślałabym, że to takie reklamowe pitolenie, ale sama noszę i rzeczywiście tak jest ^.^

Gość gość
K***ylka, WYPIIIIIIIIIIIIIIIIIERDALAJ z reklamą srrralesa, spamówo zafaydana! :o :o K***ylka, WYPIIIIIIIIIIIIIIIIIERDALAJ z reklamą srrralesa, spamówo zafaydana! :o :o K***ylka, WYPIIIIIIIIIIIIIIIIIERDALAJ z reklamą srrralesa, spamówo zafaydana! :o :o K***ylka, WYPIIIIIIIIIIIIIIIIIERDALAJ z reklamą srrralesa, spamówo zafaydana! :o :o K***ylka, WYPIIIIIIIIIIIIIIIIIERDALAJ z reklamą srrralesa, spamówo zafaydana! :o :o K***ylka, WYPIIIIIIIIIIIIIIIIIERDALAJ z reklamą srrralesa, spamówo zafaydana! :o :o K***ylka, WYPIIIIIIIIIIIIIIIIIERDALAJ z reklamą srrralesa, spamówo zafaydana! :o :o K***ylka, WYPIIIIIIIIIIIIIIIIIERDALAJ z reklamą srrralesa, spamówo zafaydana! :o :o K***ylka, WYPIIIIIIIIIIIIIIIIIERDALAJ z reklamą srrralesa, spamówo zafaydana! :o :o K***ylka, WYPIIIIIIIIIIIIIIIIIERDALAJ z reklamą srrralesa, spamówo zafaydana! :o :o K***ylka, WYPIIIIIIIIIIIIIIIIIERDALAJ z reklamą srrralesa, spamówo zafaydana! :o :o K***ylka, WYPIIIIIIIIIIIIIIIIIERDALAJ z reklamą srrralesa, spamówo zafaydana! :o :o K***ylka, WYPIIIIIIIIIIIIIIIIIERDALAJ z reklamą srrralesa, spamówo zafaydana! :o :o K***ylka, WYPIIIIIIIIIIIIIIIIIERDALAJ z reklamą srrralesa, spamówo zafaydana! :o :o K***ylka, WYPIIIIIIIIIIIIIIIIIERDALAJ z reklamą srrralesa, spamówo zafaydana! :o :o K***ylka, WYPIIIIIIIIIIIIIIIIIERDALAJ z reklamą srrralesa, spamówo zafaydana! :o :o K***ylka, WYPIIIIIIIIIIIIIIIIIERDALAJ z reklamą srrralesa, spamówo zafaydana! :o :o